×
×
Είσοδος×
Φαίνεται ότι υπάρχει λάθος όνομα χρήστη ή κωδικός.
Δοκιμάστε ξανά ή ακολουθήστε το σύνδεσμο εδώ για να αλλάξετε τον κωδικό σας.
Συνδέσου με ένα κλικ! :)
Ξέχασα τον κωδικό μου ? |

Οι καλύτερες θερμάνσεις στην Κύπρο

Οι καλύτερες θερμάνσεις στην Κύπρο


Πώς δουλεύει

Είναι Δωρεάν & χωρίς Προμήθεια! Αλήθεια!

2

Πάρε μηνύματα & τιμές
3

Κάνε την καλύτερη Επιλογή


Δώσε Βαθμολογία

560 Ειδικοί Θερμάνσεων προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους στο AtYourService

Εσύ ακόμη βασανίζεσαι στο τηλέφωνο;

Κάθε μήνα στο AtYourService

0


50000
Επισκέπτες Ψάχνουν Υπηρεσίες
€0


€200 000
Ζητούνται Υπηρεσίες Αξίας
0


10000
Εταιρίες δίνουν Προσφορές

Τα πιο Μεγάλα ΜΜΕ στην Κύπρο μιλούν για το AtYourService

 • "...δωρεάν, πρωτοποριακή διαδικτυακή υπηρεσία, την οποία επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες χρήστες..."
 • "...σπουδαίο εργαλείο για ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να κερδίζουν ένα επιπλέον εισόδημα... "
 • Καταπληκτικό!
 • " ... Ένα από τα πλέον επιτυχημένα startup στην Κύπρο, εύχρηστο τόσο για επαγγελματίες όσο και για πελάτες. ..."
 • "...εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αγορά της χώρας σε πολύ λίγο χρόνο..."
 • "Το ΑtYourService αποτελεί το δεξί χέρι για κάθε ανάγκη..."
 • "...με μόνο ένα χτύπημα στο internet... σου λύνονται τα χέρια ..."
 • " ... ένα σωτήριο site, όπου θα βρεις τους καλύτερους επαγγελματίες να προσφέρουν υπηρεσίες στις καλύτερες τιμές ..."
 • Καταπληκτικό!
 • ".. Μια Κυπριακή Startup βοηθά την οικονομία..."
 • "Το ΑtYourService αποτελεί το δεξί χέρι για κάθε ανάγκη..."
 • "...Μια καλύτερη Αγορά..."
 • " ...από τις πιο πολυσύχναστες πλατφόρμες αναζήτησης εργασίας. ..."

Γιατί να χρησιμοποιήσεις το AtYourService για όλες τις Υπηρεσίες που χρειάζεσαι;

4 από τους 8923 Λόγους :)

Έχει τους
καλύτερους Επαγγελματίες

Σε βοηθά να εξοικονομήσεις
πάρα πολύ χρόνο!

Σε βοηθά να βρεις την
καλύτερη τιμή!

Εν τέλειο!
τζιαι εν 100% Κυπριακό!

Τι λένε φίλοι από όλη την Κύπρο για το AtYourService;

(ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια)

Λατρεύω τις Βαθμολογίες
Ξέρεις πάντα πόσο καλός είναι ένας Επαγγελματίες βλέποντας τις βαθμολογίες στο Προφίλ του
Αντιγόνη Ανδρέου
Εξοικονόμησα πολλή Χρόνο & Χρήμα
Απλά επέλεξα την Υπηρεσία που έψαχνα και πήρα 3 Προσφορές σε λιγότερο από 24 ώρες. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο στην Κύπρο
Γιώργος Χατζηγεωργίου
Δεν χρειάζεται να Διαπραγματευτείς!
Αλήθεια! Οι Επαγγελματίες ξέρουν ότι θα λάβεις κι άλλες Προσφορές και έτσι δίνουν την καλύτερη τους προσφορά από την αρχή
Σύλβια Μιχαήλ
Πραγματικά δίνουν 110%
Οι Επαγγελματίες δίνουν το 110% της ενέργειας τους γιατί ξέρουν ότι θα λάβουν βαθμολογία στο τέλος της Εργασίας
Ανδρόνικος Κλεάνθους

Θέλεις να βρεις τις καλύτερες Υπηρεσίες στην Κύπρο;

Δες Σχόλια & Βαθμολογίες από προηγούμενους πελάτες

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

×
Ψάχνεις για Θέρμανση Κάνε το πρώτο βήμα

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη Θέρμανση στην Κύπρο

απο:Costantina 16/10/2015 08:35

Ένα σύστημα θέρμανσης που είναι πολύ αποτελεσματικό, προσιτό και ασφαλές δεν είναι πλέον πολυτέλεια αλλά ανάγκη για το σπίτι ή τον επαγγελματικό σου χώρο.

Σε αυτόν τον αποκλειστικό οδηγό για την Κύπρο, μπορείς να εξερευνήσεις όλες τις διαθέσιμες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις θέρμανσης, τις νέες τεχνολογίες, τους τύπους θέρμανσης ανάλογα το καύσιμο ή την πηγή ενέργειας, τη διανομή της καθώς και τη συντήρηση, τις επισκευές και όπως πάντα, τους κορυφαίους επαγγελματίες και εργολάβους πάντοτε AtYourService!

Λίγο πριν μπει ο χειμώνας, η θέρμανση είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα για τους περισσότερους από εμάς που σκοπεύουμε να εγκαταστήσουμε ένα νέο σύστημα θέρμανσης ή μία πρόσθετη συσκευή ή εξάρτημα στο ήδη υπάρχον.

Φυσικά, η συντήρηση ή οι τυχόν επισκευές είναι πάντοτε στο μυαλό μας αυτές τις μέρες και ειδικά εάν χρησιμοποιούμε a/c – ένα πολύ διαδεδομένο σύστημα θέρμανσης και ψύξης – που δούλεψε πολύ σκληρά αυτό το ιδιαίτερα ζεστό καλοκαίρι στην Κύπρο!

Οπότε, είναι σημαντικό να εξερευνήσουμε με κάθε λεπτομέρεια – αλλά σχετικά γρήγορα – καθετί διαθέσιμο στην αγορά σήμερα, όλους τους τύπους καυσίμου, τί είναι καλύτερο για τις δικές μας ανάγκες, όπως και το πότε χρειάζεσαι συντήρηση, επισκευή ή αναβάθμιση στο υπάρχον σύστημα θέρμανσης.

Παρόλα αυτά, ενώ έχω γεμίσει από διαφημίσεις και φυλλάδια για όλα αυτά τα υψηλής τεχνολογίας/ «πράσινα»/ επαναστατικά / μοντέρνα / συμπλήρωσε_ό,τι_θες συστήματα θέρμανσης, σπάνια νιώθω πως πραγματικά ξέρω πότε και εάν χρειάζομαι κάτι καλύτερο ή εάν το δικό μου σύστημα θέρμανσης είναι ήδη αποδοτικό, οικονομικό, αρκετά πράσινο ή υψηλής τεχνολογίας.

Οπότε αν κι εσένα σου ακούγονται Κινέζικα όλα αυτά, σκέφτηκα έναν ευκολότερο τρόπο να κατανοήσω τί κάνει τί, χωρίζοντας κάθε σύστημα θέρμανσης σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Βλέπεις, τα περισσότερα συστήματα θέρμανσης απαρτίζονται από δύο μεγάλα σκέλη: το ορατό και το αόρατο.


Απλά θυμίσου πως οτιδήποτε δεν βλέπεις είναι το μίνι εργοστάσιο παραγωγής, δηλαδή η γεννήτρια και το καύσιμο ή η πηγή ενέργειας για να παράξεις θερμότητα, ενώ τα εξαρτήματα και συσκευές που βλέπεις τριγύρω στο σπίτι σου είναι μόνο το σύστημα διανομής ή οι αυτόνομες συσκευές θέρμανσης.

Οπότε πρώτα, πρέπει να αποφασίσεις για το αόρατο κομμάτι και μόνο τότε μπορείς να προχωρήσεις στο σύστημα διανομής που προτιμάς.

Τώρα που όλα είναι λιγότερο μπερδεμένα, θα δεις πως αφού διαβάσεις αυτόν τον οδηγό, θα γνωρίζεις ακριβώς τί λένε όλα αυτά τα φυλλάδια και οι ειδικοί, για ποιό ακριβώς μηχάνημα ή στοιχείο μιλούν, εάν το σύστημα θέρμανσής σου επαρκεί σε μέγεθος για τους χώρους σου, εάν έχεις διαρροές, εάν πληρώνεις πολύ περισσότερα χρήματα απ΄όσο θα έπρεπε και τέλος, η μεγάλη ερώτηση, εάν είναι ώρα να αλλάξεις το σύστημά σου.

Οπότε, ας τα πάρουμε από την αρχή διότι οι ανάγκες σου μόνο θα καθορίσουν το σύστημα που χρειάζεσαι. Ούτε η αγορά, ούτε οι νέες τεχνολογίες αλλά ούτε και κάθε νέο προϊόν μόνο και μόνο επειδή είναι σε «απίθανη» τιμή!

Ποιές είναι οι ανάγκες σου για θέρμανση;


Πριν επιλέξεις σύστημα θέρμανσης, θα πρέπει πρώτα να έχεις όλες τις απαντήσεις στα παρακάτω θέματα, με κάθε λεπτομέρεια:

Το μέγεθος του χώρου σου

Τα τετραγωνικά του χώρου σου δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν την αγορά ενός συστήματος θέρμανσης. Θα πρέπει να ενημερώσεις τον εργολάβο θέρμανσης και για τον τύπο του χώρου σου καθώς και τα επίπεδα. Για παράδειγμα

Τους κατοίκους του

Τα τετραγωνικά του χώρου σου δεν θα βοηθήσουν στην επιλογή σου εάν παράλληλα δεν λάβεις υπόψη σου, τους ανθρώπους.


Οι ηλικίες τους, ο αριθμός τους, όπως και συγκεκριμένες καταστάσεις υγείας των ανθρώπων που κατοικούν ή εργάζονται στον χώρο που θα εγκαταστήσεις σύστημα ή συσκευές θέρμανσης, είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες.

Εάν για παράδειγμα, η οικογένειά σου αποτελείται από 4 παιδιά και μία ηλικιωμένη γυναίκα με αρθρίτιδα (πέρα από εσένα και τον/την σύζυγό σου) τότε οι ανάγκες σου για ένα ασφαλές, ανθεκτικό και αποτελεσματικό σύστημα θέρμανσης είναι μεγάλες, ειδικά σε σύγκριση με έναν ανύπαντρο διευθυντή εταιρείας Forex - άρα δεν είναι σχεδόν ποτέ σπίτι - παρόλο που και οι δύο μένετε σε παρόμοιο σπίτι 200 τετραγωνικών.

Η κατάσταση του κτηρίου σου

Πότε χτίστηκε το σπίτι σου; Εάν ζεις σε ένα παλιό κτήριο με αρκετές ζημιές και λίγη ή καθόλου συντήρηση ανά καιρούς, τότε είναι πολύ πιθανόν πως το τελευταίας και πιο σύγχρονης τεχνολογίας σύστημα θέρμανσης θα είναι τελείως αναποτελεσματικό και χάσιμο χρόνου και χρημάτων.

Πριν από κάθε αγορά, θα πρέπει πρώτα να καλέσεις έναν εργολάβο ώστε να επισκευάσει πιθανές ζημιές στο κτήριό σουόπως τρύπες που προκαλούν διαρροή αέρα, ραγισμένα ή σπασμένα τζάμια κτλ.

Σε ποια τοποθεσία βρίσκεται το κτήριό σου;

Ένα ποτάμι που περνάει δίπλα στο σπίτι σου μπορεί να αλλάξει δραματικά τις ανάγκες σου για θέρμανση (και μόνωση) όπως και το ύψωμα και το μικροκλίμα της περιοχής σου. Πρέπει να ενημερώσεις τον ειδικό εργολάβο για τα πάντα σε σχέση με την τοποθεσία σου όπως και για τον καιρό στην περιοχή σου. Με άλλα λόγια, πόσο κρύο κάνει και πόσο συχνά.

Τέλος, ένας σημαντικός παράγοντας που θα επηρρεάσει αρκετά την επιλογή σου για το σύστημα θέρμανσης που σου ταιριάζει καλύτερα, είναι ο τύπος καυσίμου ή η πηγή ενέργειας.

Ποιός είναι ο καλύτερος τύπος καυσίμου ή πηγή ενέργειας για σένα;

Διαφορετικά καύσιμα έχουν διαφορετικές ικανότητες θέρμανσης και δεν είναι κατάλληλα για όλα τα συστήματα, τις περιοχές ή τους χώρους.


Μπορεί να ονειρεύεσαι ένα γιγάντιο μαρμάρινο τζάκι για το καθιστικό σου, μα εάν πρόκειται να είναι το κύριο μέσο θέρμανσης για το σπίτι σου, τότε ίσως προτού το κατασκευάσειςίσως πρέπει να ρωτήσεις τον εργολάβο σου εάν η αποθήκη σου θα χωράει το τριπλάσιο ξύλο γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να ζεσταθείς! :)

Οπότε, προτού αποφασίσεις το σύστημα θέρμανσης που θα βάλεις στο σπίτι σου, θα πρέπει να ρωτήσεις τί καύσιμα υπάρχουν διαθέσιμα, πόσο κοστίζουν και τί δυνατότητες θέρμανσης έχουν.

Ρώτησε έναν ειδικό για τα πιο συμφέροντα καύσιμα για τον δικό σου χώρο (μέγεθος, περιοχή, ανάγκες) και μόνο τότε μπορείς να προχωρήσεις στην αγορά του συστήματος ή των συσκευών και του συστήματος διανομής θερμότητας που είναι συμβατά με τον τύπο καυσίμου που επέλεξες.

Ακόμη, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου την μελλοντική διαθεσιμότητα του κάθε καυσίμου καθώς και τις δυνατότητες του καυσίμου ή της πηγής ενέργειας που επέλεξες.

Στην Κύπρο, πρόκειται να παράγουμε φυσικό αέριο στα επόμενα χρόνια και έτσι, είναι πολύ πιθανό πως το κόστος σου θα είναι συγκριτικά χαμηλότερο από το κόστος σου για πετρέλαιο θέρμανσης, για παράδειγμα.

Η ηλιακή και η αιολική ενέργεια είναι επίσης συμφέρουσες, φιλικές για το περιβάλλον πηγές με σπουδαία δυναμική.  Ιδού λοιπόν, οι επιλογές σου:

Οι κοινότερες πηγές ενέργειας και τύποι καυσίμου

Ηλεκτρική ενέργεια

Αυτός ο τύπος ενέργειας δίνει πολύ οικονομικά αποδοτικές συσκευές και συστήματα θέρμανσης. Δυστυχώς δεν πρόκειται για την καλύτερη επιλογή για το περιβάλλον, όμως θεωρείται καθαρή και υγιεινή ενέργεια για τα σπίτια διότι η παραγωγή και η μόλυση που προκαλεί, συμβαίνουν μακριά, στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.

Στην Κύπρο, η ηλεκτρική ενέργεια πρέρχεται από τα εργοστάσια της ΑΗΚ, τα οποία στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους καίνε diesel ενώ τελευταίαγίνονται προσπάθειες να στραφεί σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όπως ανεμόμυλοι και ηλιακά πάνελ.


Πλεονεκτήματα
- δεν χρειάζεσαι αποθήκη για καύσιμα
- χρειάζεσαι μικρό χώρο για τις συσκευές σου καιλίγη συντήρηση
- οι ηλεκτρικές θερμάστρες λειτουργούν σχεδόν άμεσα χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία
- θεωρείται καθαρότερη και υγιεινότερη λύση ειδικά για εκείνους με αναπνευστικά προβλήματα
- τα ηλεκτρικά συστήματα θέρμανσης δεν είναι τα φθηνότερα όμως είναι η πιο συμφέρουσα λύση εάν τηρηθούν τα βασικά (μόνωση, σωστή μελέτη και τοποθέτηση, συχνή συντήρηση κτλ.)
- μηδενικές εκπομπές

Μειονεκτήματα
- ο ηλεκτρισμός θεωρείται ο πλέον ρυπογόνος τύπος ενέργειας για το περιβάλλον, από τη στιγμή που η ενέργειά σου προέρχεται από την καύση diesel
- δεν έχεις θέρμανση κατά τη διάρκεια διακοπών ρεύματος

Πετρέλαιο θέρμανσης

Αυτός ο τύπος καυσίμου βασίζεται σε αποθέματα ορυκτών και άρα το κόστος και η διαθεσιμότητά του εξαρτώνται από την κάθε περιοχή. Δεν είναι φιλικό στο περιβάλλον και όχι τόσο υγιεινό μα εξαιτίας της χαμηλής τιμής του, ειδικά τα προηγούμενα χρόνια, έγινε πολύ δημοφιλές.

Η μικρότερη δυνατή υποδομή που απαιτεί ένα τέτοιο σύστημα θέρμανσης που καίει πετρέλαιο, περιλαμβάνει σωληνώσεις, καλοριφές και καυστήρα. Οπότε, η εγκατάσταση και αγορά του είναι υψηλή όμως είναι μια πολύ συμφέρουσα και αποδοτική λύση θέρμανσης.

Πλεονεκτήματα
- κοστίζει λιγότερο από τα συστήματα που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια
- είναι πολύ αποτελεσματικό καύσιμο θέρμανσης
- παρόλο που είναι εύφλεκτο, εάν τηρηθούν οι βασικοί κανόνες ασφάλειας, θεωρείται ασφαλής λύση

Μειονεκτήματα
- η τιμή του δεν είναι σταθερή και αναμένεται να ανέβει αφού βασίζεται σε αποθέματα ορυκτών που αναμένεται να τελειώσουνσε περίπου 50 χρόνια
- υψηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα
- αυτό το καύσιμο χρειάζεται κάποιο εξαερισμό
- παράγει ρύπους (μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του άνθρακα και άζωτο)
- ο αέρας σε χώρο που θερμαίνεται με φυσικό αέριο διαρκώς κυκλοφορεί και ανασηκώνει σκόνη κάτι όχι πολύ ευχάριστο ή υγιεινό, ειδικά για ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα
- οι υποδομές για κεντρική θέρμανση πετρελαίου απαιτούν αρκετό χώρο όπως και δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου

Φυσικό αέριοΑυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι άνθρωποι για το φυσικό αέριο είναι πως οι δυνατότητες θέρμανσης που παρέχει δεν είναι ίδιες παντού. Διαφέρουν ανάλογα τη σύστασή του που εξαρτάται από την πηγή.

Στην αρχή, το φυσικό αέριο είχε μεγάλη απήχηση κυρίως λόγω της χαμηλότερης τιμής τους (σε σύγκριση φυσικά με το πετρέλαιο θέρμανσης) μα η τιμή του ανέβηκε από τότε. Φυσικά, αφού η Κύπρος πρόκειται να παράγει φυσικό αέριο σύντομα,η τιμή του αναμένεται να πέσει αρκετά.

Πλεονεκτήματα
- είναι μια πολύ αποδοτική λύση θέρμανσης
- παρόλο που είναι επίσηςεύφλεκτο θεωρείται σχετικά ασφαλές εάν τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας του
- δεν χρειάζεσαι χώρο αποθήκευσης καυσίμου

Μειονεκτήματα
- υψηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενώ έχει καταχωρηθεί επίσημα ως αέριο θερμοκηπίου
- ο αέρας σε χώρο που θερμαίνεται με φυσικό αέριο διαρκώς κυκλοφορεί και ανασηκώνει σκόνη κάτι όχι πολύ ευχάριστο ή υγιεινό, ειδικά για ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα
- απαιτεί εξαερισμό
- οι εγκαταστάσεις του απαιτούν μεγάλο χώρο
- το κόστος των εγκαταστάσεων και των εργασιών τους για σύστημα φυσικού αερίου είναι υψηλό

LP ή προπάνιο

Ένα πολύ κοινό καύσιμο σε αρκετά μέρη του κόσμου που είναι συμβατό με αρκετούς τύπους συσκευών και συστημάτων θέρμανσης.

Πλεονεκτήματα
- είναι καύσιμο χαμηλού κόστους
- είναι πολύ αποδοτική λύση θέρμανσης
- ζεσταίνει γρηγορότερα από τον ηλεκτρισμό
- δεν είναι αέριο θερμοκηπίου, παρόλα αυτά παράγει ελάχιστες εκπομπές
- παρόλο που είναι επίσηςεύφλεκτο θεωρείται σχετικά ασφαλές εάν τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας του
- παρέχει θέρμανση ακόμη και σε διακοπές ρεύματος

Μειονεκτήματα
- απαιτεί χώρο για τις υποδομές του
- το κόστος των υποδομών και της εγκατάστασης είναι υψηλό
- απαιτεί κάποιον εξαερισμό στους χώρους που θερμαίνει

Ξύλα/ ΚαυσόξυλαΤο ξύλο είναι το αρχαιότερο καύσιμο για ζεστασιά, μαγείρεμα και φωτισμό. Είναι διαθέσιμο σχεδόν παντού και έτσι οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν ακόμη. Παρόλα αυτά, το ξύλο δεν θεωρείται ένα φιλικό προς στο περιβάλλον καύσιμο, ενώ η αποδοτικότητά του επηρεάζεται αρκετά από τον τύπο του ξύλου και τα επίπεδα υγρασίας.

Πλεονεκτήματα
- είναι καύσιμο πολύ χαμηλού κόστους
- η θέρμανση δεν εξαρτάται από τις διακοπές ρεύματος

Μειονεκτήματα
- απαιτεί μεγάλα και ξηρά σημεία αποθήκευσης
- ο εξαερισμός είναι απαραίτητος στα περισσότερα συστήματα
- δεν έχεις έλεγχο της καύσης
- η υγρασία μειώνει την ποιότητά του

Κάρβουνο

Τα τελευταία 40 χρόνια, το κάρβουνο είναι το κορυφαίο οικιακό καύσιμο για συσκευές όπως σόμπες και τζάκια.

Πλεονεκτήματα
- συγκρινόμενο με το ξύλο, το κάρβουνο είναι πιο αποδοτικό για τα λεφτά του
- είναι διαθέσιμο σχεδόν παντού
- απαιτεί λιγότερο χώρο αποθήκευσης απ΄ότι το ξύλο
- οι συσκευές που καίνε κάρβουνο μπορούν να κάψουν και άλλα είδη καυσίμων

Μειονεκτήματα
- παράγει CO2, μικρά σωματίδιακαι ρυπαίνει την ατμόσφαιρα και μπορεί να κάνει ανθιυγεινό τον εσωτερικό αέρα ενός χώρου, ειδικά εάν δεν υπάρχει εξαερισμός και ζουν άνθρωποι με αναπνευστικές διαταρραχές
- καίει αργά και άρα δεν υπάρχει ανάγκη διαρκούς προμήθειας
- τα συστήματα θέρμανσης που καίνε κάρβουνο απαιτούν διαρκές καθάρισμα και συχνή συντήρηση
- η υγρασία μειώνει την ποιότητά του

Εναλλακτικές ή ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και καύσιμα

Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι καθαρές, δεν κάνουν κακό στο περιβάλλον, οι τεχνολογίες τους εξελίσσονται εντυπωσιακά και ολοένα φθηναίνουν.

Προς το παρόν πάντως, δεν χρησιμοποιούνται όσο θα ‘πρέπε κυρίως της χαμηλής διαθεσιμότητας και του υψηλού κόστους αγοράς ή/και εγκατάστασηςτέτοιων συσκευών και συστημάτων. Κάτι φυσικά, που αλλάζει από μέρα σε μέρα και στον τόπο μας.

Αιολική ενέργεια


Τα αιολικά πάρκα και ανεμόμυλοι είναι πλεόν ένα οικείο θέαμα σχεδόν παντού όπως και στην Κύπρο.

Πλεονεκτήματα
- καθαρή και οικονομική πηγή ενέργειας
- δεν χρειάζεσαι καύσιμο
- δεν χρειάζεσαι αποθήκη

Μειονεκτήματα
- ο άνεμος δεν μπορεί να προβλεφθεί και άρα μπορεί να μην επαρκεί ανά καιρούς ειδικά όταν χρησιμοποιείται για να δώσει ενέργεια σε μεγάλες περιοχές
- οι ανεμόμυλοι κάνουν κάποιο θόρυβο, κάτι που για κάποιους είναι πολύ δυσάρεστο ενώ για άλλους δεν είναι θέμα
- ενδέχεται να απειληθεί η ζωή των πουλιών
 
Ηλιακή ενέργεια
Η Κύπρος είναι ένα από τα τέλεια μέρη για να εκμεταλλευθείς την ηλιακή ενέργεια. Τα φωτοβολταϊκά πάρκα και τα ηλιακά πάνελ είναι πολύ διαδεδομένα καθώς αυτός ο τύπος συστημάτων θέρμανσης είναι πολύ αποδοτικός.

Πλεονεκτήματα
 - καθαρή και οικονομική πηγή ενέργειας
- καμία ανάγκη για καύσιμα
- υψηλή διαθεσιμότητα σχεδόν όλο το χρόνο στην Κύπρο

Μειονεκτήματα
- τα ηλιακά πάνελ και φωτοβολταϊκά πάρκα απαιτούν μεγάλους χώρους
- αυτός ο τύπος ενέργειας έχει επίσης διακυμάνσεις όταν ο ήλιος πέφτει ή όταν έχει βαριά συννεφιά
- υψηλά κόστη αγοράς και εγκατάστασης

Βιομάζα (αιθανόλη και βιοντίζελ)
Πρόκειται για ευρεία γκάμα προϊόντων, υποπροϊόντων και διάφορων πηγών αποβλήτων (αστικά, βιομηχανικά, δασικά, αγροτικά κτλ.) που καίγονται για να παράξουν ενέργεια.

Πλεονεκτήματα
- συγκριτικά φθηνότερα καύσιμα
- φιλικά στο περιβάλλον διότι μειώνουν τα απόβλητα αλλά και τη ζήτηση των πόρων της Γης

Μειονεκτήματα
- ενδέχεται να υπάρχουν θέματα με τη διαθεσιμότητα των καυσίμων σε συγκεκριμένες περιοχές ή εποχές του χρόνου
- απαιτούν χώρο αποθήκευσης
- πρόκειται για καύση και άρα, απελευθέρωση αερίων και μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα

Πέλετ
Τα πέλετ είναι μικρά στρογγυλά κομμάτια συμπιεσμένης βιομάζας, ξύλου (ανακυκλωμένο πριονίδι και απόβλητα ξύλου κυρίως). Ως εναλλακτικό καύσιμο, τα πέλετ είναι φθηνότερα από το πετρέλαιο ή την ηλεκτρική ενέργεια ενώ οι συσκευές τους είναι αρκετά κοψές.


Πλεονεκτήματα
- τα πέλετ κοστίζουν σχεδόν 50% φθηνότερα από το πετρέλαιο θέρμανσης
- είναι από 100% φυσικό υλικό χωρίς χημικές προσθήκες
- έχουν χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα
- παρότι είναι φωτιά, θεωρείται ασφαλής λύση θέρμανσης
- οι συσκευές ή εγκαταστάσεις που καίνε πέλετ έχουν οικονομική τιμή αγοράς

Μειονεκτήματα
- τα συστήματα ή οι συσκευές που καίνε χαμηλής ποιότητας πέλετ ίσως χρειαστούν πιο συχνή συντήρηση
- απαιτεί μεγάλο χώρο αποθήκευσης, μικρότερο όμως από εκείνον για ξύλο ή κάρβουνο
- χρειάζεται να ανεφοδιάζεις τη σόμπα ή τον καυστήρα σου, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα
- πρέπει να αποθηκεύεται σε πολύ ξηρούς χώρους διότι η υγρασία καταστρέφει τα πέλετς και με τον καιρό ίσως καταστρέψει και το σύστημα θέρμανσης.

Γεωθερμική ενέργεια
Αυτός ο τύπος ενέργειαςαπαιτεί να σκάψεις μια τρύπα στο έδαφος και να στείλεις κάτω νερό ώστε να πάρεις ατμό, ο οποίος μέσω μιας τουρμπίνας ή γεννήτριας θα δώσει ενέργεια σε ευρεία γκάμα συστημάτων και συσκευών θέρμανσης.

Παρόλα αυτά, το βάθος για το σκάψιμο όπως και οι υποδομές που θα χρειαστείς, εξαρτώνται από την περιοχή που μένεις και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται.

Πλεονεκτήματα
- δεν θα χρειαστείς ποτέ καύσιμο, απλά νερό
- πηγή ενέργειας χωρίς απολύτως καμία εκπομπή – μηδενικόδιοξείδιο του άνθρακα
- καμία διακύμανση, αντίθετα με την ηλιακή και την αιολική ενέργεια
- οι νέες τεχνολογίες δεν απαιτούν υψηλές θερμοκρασίες εδάφους

Μειονεκτήματα
- εάν δεν είναι ήδη διαθέσιμη στην περιοχή σου είναι ακριβό να φτιάξεις δικές σου εγκαταστάσεις στο δικό σου κτήριο
- οι πυκνοκατοικημένες περιοχές δεν είναι οι καλύτερες για τέτοια ενέργεια
- ίσως έχεις διαρροές λόγω των αποστάσεων
- η μικρότερη θερμοκρασία που χρειάζεσαι είναι 350F+ (περίπου 160°C)

Ποιός θα ελέγχει το δικό σου σύστημα θέρμανσης;


Κεντρική θέρμανση

Έχεις κεντρική θέρμανση όταν όλες οι συσκευές θέρμανσης είναι συνδεδεμένες και ελέγχονται από ένα κεντρικό σημείο όπου ο λέβητας, η γεννήτρια, ο κλίβανος, η ηλεκτρική αντλία ή με λίγα λόγια, εκεί που βρίσκεται ή όποια άλλη πηγή ενέργειας χρησιμοποιείς.

Η διανομή της θερμότητας μπορεί να γίνει με όποιον τρόπο προτιμάς, όμως το όλο σύστημα ελέγχεται από ένα σημείο. Η κεντρική θέρμανση χρησιμοποιείται για να θερμάνει σπίτια, ολόκληρα κτήρια ή πολυκατοικίες.

Πλεονεκτήματα
- μπορεί να κοστίζει παραπάνω για να εγκατασταθεί αλλά σε ένα μονωμένο κτήριο που θα σχεδιαστεί σωστά από ειδικούς, τα έξοδα για θέρμανση είναι χαμηλότερα απ΄ότι με την αυτόνομη θέρμανση
- ειδικά για γραφεία, αφότου ένας ειδικός εκτιμήσει το πρόγραμμα λειτουργίας της θέρμανσης ώστε να ταιριάξει με τις ανάγκες ολόκληρου του κτηρίου, είναι πολύ οικονομική λύση
- αποφεύγεις τη σπατάλη ενέργειας και τη φθορά του συστήματος θέρμανσης από το συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο των συσκευών ή τις περιπτώσεις που οι άνθρωποι ξεχνούν να κλείσουν τις συσκευές όταν ένα δωμάτιο ή κτήριο αδειάζει.

Μειονεκτήματα
- απαιτεί χρόνο να ζεστάνει ένα δωμάτιο οπότε ίσως χρειάζεται να αγοράσεις έξτρα συσκευή θέρμανσης.
- στην περίπτωση πολύ μεγάλων κτηρίωνκαι σε απότομες αλλαγές του καιρού, μπορεί να πάρει μέρες να προγραμματιστεί και να αρχίσει να λειτουργεί
- διαφορετικά δωμάτια μπορεί να έχουν διαφορετικές ανάγκες και έτσι ίσως να μην είναι επαρκής λύση για όλους τους χώρους ή μπορεί να σπαταλάς ενέργεια σε δωμάτια με λιγότερες ανάγκες
- όταν ζεσταίνεις μεγαλύτερους χώρους όπως ένα ολόκληρο σπίτι ή κτήριο, δεν μπορείς να το σφραγίσεις τελείως και άρα εάν δεν είναι μονωμένο, ίσως η ζέστη φεύγει από τις πόρτες και τα παράθυρα

Αυτόνομη θέρμανση (αυτόνομες μονάδες/συσκευές)


Η αυτόνομη θέρμανση είναι όταν θερμαίνουμε έναν συγκεκριμένο χώρο με μεμονωμένες συσκευές και όχι ως κομμάτια συστήματος θέρμανσης. Απλά το βάζεις στην πρίζα όποτε επιθυμείς να ζεστάνεις το συγκεκριμένο δωμάτιο ή χώρο.

Και εδώ, δεν έχεις περιορισμούς στον τύπο συσκευής ή συστήματος θέρμανσης. Από μονάδες κλιματιστικών και πάνελ θερμότητας μέχρι καλοριφέρ με φέτες, οτιδήποτε μπορεί να δουλέψει αυτόνομα και να ελέγχεται τοπικά.

Πλεονεκτήματα
- είναι η τέλεια λύση για μικρούς χώρους
- εάν θέλεις να ζεστάνεις πολύ γρήγορα έναν χώρο, η αυτόνομη θέρμανση είναι καλύτερη
- σου παρέχει την ακριβή ποσότητα θερμότητας που χρειάζεσαι, όποτε τη χρειάζεσαι και άρα σε δωμάτια με εντελώς διαφορετικές ανάγκες θέρμανσης, δεν υπάρχει σπατάλη ενέργειας

Μειονεκτήματα
- οι περισσότερες συσκευές απαιτούν κάποιον εξαερισμό αλλιώς η ατμόσφαιρα μπορεί να γίνει ανθυγιεινή, ειδικά για παιδιά και ηλικιωμένους. Οπότε, εάν ο χώρος δεν έχει παράθυρο, η αυτόνομη θέρμανση ίσως δεν είναι η καλύτερη λύση
- εάν θέλεις να ζεστάνεις μεγάλους επαγγελματικούς χώρους με πολλά δωμάτια και υπαλλήλους, τότ αυτή μπορεί να είναι μια πολύ ακριβή λύση

Συστήματα ή μέσα διανομής θερμότητας

Ανάμεσα στο μίνι εργοστάσιο παραγωγής θερμότητας του υπογείου σου ή της πρίζας και της ζέστης που σε αγκαλιάζει, υπάρχει μια γκάμα συστημάτων και μέσων για να μεταφέρεται η θερμότητα.

Ζεστός αέρας

Με τη χρήση αεραγωγών διανέμεται ζεστός αέρας, συνήθως από καυστήρες πετρελαίου ή αντλίες ηλεκτρισμού ή γκαζιού σε όλο το σπίτι ή τις επαγγελματικές σου εγκαταστάσεις, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο κοινά συστήματα θέρμανσης.

Πλεονεκτήματα
- οι αεραγωγοί μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να φιλτραριστεί ή να υγρανθεί ο αέρας και έτσι δεν χρειάζεσαι ένα διαφορετικό σύστημα και είναι υγιεινότερο
- μερικοί τύποι ηλεκτρικών αντλιών δεν απαιτούν εγκατάσταση συστήματος αεραγωγών


Μειονεκτήματα
- μαζί με τη θερμότητα συνήθως ταξιδεύει και θόρυβος από τον καυστήρα, οσμές και σκόνη, κάτι που μπορεί να κάνει δυσάρεστο το περιβάλλον
- οι αεραγωγοί που δεν συντηρούνται συχνά και δεν μονώνονται μπορεί να προκαλέσουν διαρροή θερμότητας έως και 20-30%

Ζεστό νερό

Με την κυκλοφορία ζεστού νερού μέσα από σωληνώσεις που μπαίνουν στους τοίχους, τα πατώματα ή/και τα ταβάνια, αυτός ο τύπος συστήματος θέρμανσης διανέμει θερμότητα στο σπίτι ή την επιχείρησή σου.

Τα υδραυλικά συστήματα θέρμανσης απαιτούν ένα μπόιλερ ή λέβητα για να ζεσταίνει το νερό, ένα χειριστήριο αέρα, ενώ οι σωληνώσεις που διανείμουν τη θερμότητα είναι από χαλκό ή πλαστικό. Παρόλα αυτά, συνήθως το ζεστό νερό δουλεύει σε κάθε σύστημα διανομής θερμότητας.

Πλεονεκτήματα
- πολύ αποδοτικό, ειδικά για ολόκληρα σπίτια ή κτήρια
- υπάρχει πάντοτε ζεστό νερό διαθέσιμο και έτσι δεν χρειάζεσαι θερμοσίφωνο
- διαρκεί πολύ (με την απαραίτητη συντήρηση και καλή χρήση)
- οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν διανομή με ζεστό νερό χωρίς δεξαμενή νερού
- είναι καθαρός και γρήγορος τρόπος διανομής θερμότητας

Μειονεκτήματα
- είναι καλύτερη λύση για νέα κτίσματα ή για κτήρια με υπάρχον σύστημα σωληνώσεων σε πατώματα, τοίχους ή/και ταβάνια
- υψηλότερο κόστος αγοράς και εγκατάστασης

Αποθήκευμένη ενέργεια (θερμοσυσσωρευτές)

Η θερμική αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα πολύ διαδεδομένο σύστημα διανομής, το οποίο χρησιμοποιεί το φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα νυκτός ή των ωρών της μέρας εκτός αιχμής για να το αποθηκεύσει ως θερμική ενέργεια και να το απελευθερώσει στα δωμάτια χωρίς άλλη χρήση ενέργειας.

Πλεονεκτήματα
- επιτυγχάνει την πιο αποδοτική χρήση και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας
- είναι φιλικότερο στο περιβάλλον απ’ ότι τα περισσότερα συστήματα με ηλεκτρική ενέργεια
- χαμηλό κόστος λειτουργίας
- καθόλου εκπομπές
- δεν ξηραίνει την ατμόσφαιρα
- χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα


Μειονεκτήματα
- πρόκειται για ακριβά συστήματα να τα αγοράσει και να τα εγκαταστήσει κανείς
- υψηλή κατανάλωση ενέργειας και άρα κοστίζει εάν καταναλώσει ρεύμα με κανονικό τιμοκατάλογο
- απαιτεί περισσότερο χώρο από άλλες συσκευές
- δεν είναι νέα τεχνολογία και διαδόθηκε πρόσφατα λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου και του αερίου

Αντλίες θερμότητας

Ακριβώς όπως στα ψυγεία και τα κλιματιστικά (μόνο που σε αυτήν την περίπτωση έχουμε θέρμανση, όχι ψύξη), αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια για να μεταφέρουν την θερμότητα από την πηγή στον χώρο που θέλουμε να ζεστάνουμε.

Πλεονεκτήματα
- κερδίζεις έως και 70% περισσότερη ενέργεια απ΄το πετρέλαιο
- χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια και άρα είναι πιο οικονομικές
- πολύ αποδοτικές και γερές

Μειονεκτήματα
- κοστίζουν για να τις αγοράσεις και να τις εγκαταστήσεις
- είναι ογκώδεις και θέλουν μεγάλους χώρους
- λόγω της συνεχούς ροής αέρα, αιωρείται διαρκώς σκόνη στην ατμόσφαιρα και αυτό μπορεί να μην είναι υγιεινό για ανθρώπους με αναπνευστικό ή αλλεργίες

Τί άλλες συσκευές θέρμανσης υπάρχουν;

Είτε φορητές είτε εντοιχισμένες, αυτόνομες ή κομμάτια του συστήματος θέρμανσής σου, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω συσκευές θέρμανσης για να δεις τί μπορούν να σου προσφέρουν, τα βασικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους.

Κατηγορία: Καλοριφέρ

Αυτός ο τύπος θερμάστρας είναι πολύ διαδεδομένος. Είτε με πετρέλαιο, με νερό ή οποιουδήποτε άλλου τύπου, τα καλοριφέρ είναι ασφαλή, αποδοτικά και δεν απαιτούν πολύ χώρο.

Καλοριφέρ αερίου
Σύστημα ελέγχου: κεντρική θέρμανση, αυτόνομη θέρμανση
Τύποι: φορητό, εντοιχισμένο

Πλεονεκτήματα
- η χρήση των καλοριφέρ αερίου συνήθως κοστίζει 50% λιγότερο από τη χρήση εκείνων του ηλεκτρικού
- ζεσταίνουν γρήγορα
- ζεσταίνουν ακόμη και σε διακοπές ρεύματος

Μειονεκτήματα
- χρειάζεσαι εξαερισμό στο δωμάτιο
- μερικές φορές κάνει θόρυβο


Ηλεκτρικό καλοριφέρ
Σύστημα ελέγχου: κεντρική θέρμανση, αυτόνομη θέρμανση
Τύποι: φορητό, εντοιχισμένο

Πλεονεκτήματα
- υψηλή αποδοτικότητα
- είναι η πιο ασφαλής λύση για φορητή συσκευή θέρμανσης
- μπορεί με ασφάλεια να χρησιμοποιηθεί σε μικρά και κλειστά δωμάτια καθώς δεν χρειάζεται εξαερισμό

Μειονεκτήματα
- δεν ζεσταίνει πολύ γρήγορα
- εάν δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρικού (διακοπή ρεύματος) ή πρίζα, δεν μπορείς να έχεις θέρμανση

Συντήρηση
Τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, από ειδικό

Κατηγορία: Θερμάστρες ακτινοβολίας


Θερμάστρες υπέρυθρης ακτινοβολίας
Ονομάζονται επίσης και ανακλαστικές θερμάστρες διότι παράγουν θερμότητα αντανακλώντας υπερυθρες ακτίνες για να ζεστάνουν αντικείμενα ή μικρά δωμάτια.

Σύστημα ελέγχου: αυτόνομη θέρμανση
Τύποι: φορητό

Πλεονεκτήματα
- χαμηλότερο κόστος ενέργειας
- μπορεί ασφαλώς να χρησιμοποιηθεί σε μικρά και σφραγισμένα δωμάτια καθώς δεν απαιτεί εξαερισμό
- αθόρυβη λειτουργία
- ελαφρύ

Μειονεκτήματα
- είναι χρήσιμο μόνο για μικρούς χώρους και όχι για περισσότερους από 1-2 ανθρώπους
- εάν δεν υπάρχει ρεύμα (διακοπή ρεύματος) ή πρίζα δεν έχεις θέρμανση

Συντήρηση
Δεν απαιτεί συντήρηση απλά επισκευή εάν χρειαστεί

Θερμάστρες αλογόνου
Σύστημα ελέγχου: αυτόνομη θέρμανση
Τύποι: φορητό

Πλεονεκτήματα
- χαμηλό κόστος ενέργειας
- μπορεί ασφαλώς να χρησιμοποιηθεί σε μικρά και σφραγισμένα δωμάτια καθώς δεν απαιτεί εξαερισμό
- αθόρυβη λειτουργία
- ελαφρύ
- συνήθως κρατά περισσότερο από κάθε θερμάστρα ακτινοβολίας με αντιστάσεις

Μειονεκτήματα
- είναι χρήσιμο μόνο για μικρούς χώρους και όχι για περισσότερους από 1-2 ανθρώπους
- εάν δεν υπάρχει ρεύμα (διακοπή ρεύματος) ή πρίζα δεν έχεις θέρμανση
- εάν δεν είναι εξοπλισμένο με θήκη δεν πρέπει να αγγίζεται όταν λειτουργεί

Συντήρηση
Δεν απαιτεί συντήρηση απλά επισκευή εάν χρειαστεί

Κατηγορία: κονβέκτορ

Σύστημα ελέγχου: αυτόνομη θέρμανση
Τύποι: φορητό, εντοιχισμένο

Πλεονεκτήματα
- χαμηλό κόστος αγοράς και συγκριτικά χαμηλό κόστος χρήσης
- δεν απαιτεί ιδιαίτερο χώρο
- είναι καλαίσθητο

Μειονεκτήματα
- λόγω της συνεχούς κυκλοφορίας αέρα η σκόνη αιωρείται στο δωμάτιο και έτσι αλλεργίες και αναπνευστικά είναι πιθανά εάν δεν υπάρχει εξαερισμός

Συντήρηση
Χρειάζεται συχνό καθάρισμα και τουλάχιστον χρόνια συντήρηση

Κατηγορία: κλιματιστικά

Τα κλιματιστικά είναι πολύ διαδεδομένα στα περισσότερα σπίτια στην Κύπρο και πολύ αποδοτικές συσκευές θέρμανσης παρόλο που ο αρχικός σχεδιασμός τους είναι για ψύξη και όχι θέρμανση!

Σύστημα ελέγχου: κεντρική θέρμανση, αυτόνομη θέρμανση
Τύποι: φορητό, εντοιχισμένο

Πλεονεκτήματα
- συνήθως έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα καλοριφέρ με αντιστάσεις
- ευκολότερη, oικονομική και γρήγορη λύση θέρμανσης

Μειονεκτήματα
- αυτό που ζεσταίνει το a/c δεν είναι τα αντικείμενα αλλά τον αέρα ενός χώρου και άρα το αποτέλεσμα δεν κρατά πολύ
- κατά τη χρήση τους, υπάρχει διαρκής κυκλοφορία του αέρα και άρα η σκόνη που αιωρείται μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά
- παρότι οικονομικό για να αγοραστεί και να εγκατασταθεί (εάν δεν είναι τεχνολογίας inverter) τα κλιματιστικά μπορούν να ανεβάσουν τον λογαριασμό ηλεκτρικού
- εάν δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρικού (διακοπή ρεύματος) ή πρίζα δεν υπάρχει θέρμανση
- ξηραίνουν τον αέρα, κάτι που απαιτεί την αγορά υγραντήρα

Συντήρηση
Απαιτεί ετήσια συντήρηση εάν χρησιμοποιηθεί μόνο για θέρμανση και συχνότερη εάν είναι και για ψύξη, δηλαδή χρησιμοποιηθεί όλον τον χρόνο.

Κατηγορία: Σόμπες

Ένα παραδοσιακό σύστημα θέρμανσης, το οποίο βγαίνει σε πολύ κομψά σχέδια.

Ξυλόσομπες
Σύστημα ελέγχου: αυτόνομη θέρμανση
Τύποι: φορητό, εντοιχισμένο

Πλεονεκτήματα
- μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για μαγείρεμα
- μπορείς να ελέγξεις την ταχύτητα και την ένταση της καύσης
- απαιτεί λιγότερο ξύλο από το τζάκι
- έχει μικρό κόστος χρήσης
- πραγματικά καλαίσθητη σχεδίαση
- δεν επηρεάζεσαι από διακοπές ρεύματος
- αποδοτικό, βολικό και γρήγορο σύστημα


Μειονεκτήματα
- ογκώδεις συσκευές που απαιτούν πολύ χώρο
- όταν λειτουργούν δεν μπορείς να τις αγγίξεις ή να μείνεις πολύ κοντά
- ακριβή αγορά
- χρειάζεσαι μεγάλη και ξηρή αποθήκη για τα καυσόξυλα
- ίσως χρειαστείς επιπλέον μέτρα ασφάλειας ειδικά εάν έχεις παιδιά
- ο εξαερισμός είναι απαραίτητος
- δεν ζεσταίνει μεγάλους χώρους ή ολόκληρα σπίτια, μόνο τα σημεία που είναι εγκατεστημένη

Συντήρηση
Απαιτεί διαρκή συντήρηση και καλό καθάρισμα πριν και μετά από κάθε χρήση.

Σόμπες πέλετ
Σύστημα ελέγχου: αυτόνομη θέρμανση
Τύποι: φορητό, εντοιχισμένο

Πλεονεκτήματα
- οι περισσότεροι τύποι σου επιτρέπουν μεγάλη γκάμα βιοκαυσίμων ανάλογα τις προμήθειες της περιοχής σου
- πολύ κομψές συσκευές
- χρησιμοποιούνται επίσης για μαγείρεμα
- μπορείς να ελέγξεις την ταχύτητα και την ένταση της καύσης
- χαμηλά κόστη λειτουργίας
- δεν επηρεάζεσαι από διακοπές ρεύματος
- αποδοτικές, βολικές και γρήγορες

Μειονεκτήματα
- απαιτούν μεγαλύτερο χώρο απ΄ότι οι θερμάστρες και τα καλοριφέρ
- όταν λειτουργούν δεν μπορείς να τις αγγίξεις ή να κάτσεις πολύ κοντά
- ακριβές στην αγορά τους
- χρειάζεσαι μεγάλους ξηρούς χώρους για να αποθηκεύεις τα πέλετ, αλλά μικρότερους απ΄ότι για καυσόξυλα
- μπορεί να χρειαστείς επιπλέον μέτρα ασφάλειας ειδικά εάν έχεις παιδιά
- ο εξαερισμός είναι απαραίτητος
- δεν ζεσταίνουν μεγάλους χώρους ή ολόκληρα σπίτια, μόνο τα σημεία που βρίσκονται

Συντήρηση
Απαιτεί διαρκή συντήρηση και καλό καθάρισμα πριν και μετά από κάθε χρήση.

Σόμπες αερίου
Σύστημα ελέγχου: κεντρική θέρμανση, αυτόνομη θέρμανση
Τύποι: φορητό, εντοιχισμένο

Πλεονεκτήματα
- μπορείς να ελέγξεις την ταχύτητα και την ένταση της καύσης
- χαμηλό λειτουργικό κόστος
- δεν επηρεάζεσαι από διακοπές ρεύματος
- αποδοτικό, βολικό και γρήγορο
- πολύ οικονομική αγορά

Μειονεκτήματα
- όταν λειτουργούν δεν μπορείς να τις αγγίξεις ή να κάτσεις πολύ κοντά
- μπορεί να χρειαστείς επιπλέον μέτρα ασφάλειας ειδικά εάν έχεις παιδιά
- ο εξαερισμός είναι απαραίτητος
- δεν ζεσταίνουν μεγάλους χώρους ή ολόκληρα σπίτια, μόνο τα σημεία που βρίσκονται

Συντήρηση
Χρειάζονται ετήσια συντήρηση από ειδικούς

Κατηγορία: Τζάκια

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό σύστημα θέρμανσης που μπορεί να είναι πολύ όμορφο στοιχείο διακόσμησης. Παρόλα αυτά, έχεις ένα μίνι εργοστάσιο ενέργειας μέσα στο σπίτι σου και έτσι, παρόλο που είναι πολύ οικονομικό στη χρήση του, ίσως να μην είναι ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος θέρμανσης.

Τζάκι με ξύλα
Σύστημα ελέγχου: αυτόνομη θέρμανση
Τύποι: εντοιχισμένο

Πλεονεκτήματα
- στο τζάκι μπορείς και να μαγειρέψεις
- η τέλεια μυρωδιά φρεσκοκαμμένου ξύλου είναι για πολλούς ένα μεγάλο πλεονέκτημα αλλά για άλλος, μπορεί να είναι δυσάρεστο
- χαμηλά λειτουργικά έξοδα
- απαιτεί χρόνο και προσπάθεια για να λειτουργήσει
- δεν επηρεάζεσαι από διακοπές ρεύματος
- ίσως είναι θορυβώδες

Μειονεκτήματα
- απαιτεί χρόνο για να ζεστάνει ένα δωμάτιο και έτσι, ίσως χρειαστείς συμπληρωματική συσκευή θέρμανσης
- παράγει αιωρούμενα σωματίδια και καπνό και έτσι, το δωμάτιο ίσως χρειάζεται συχνό καθάρισμα και βάψιμο
- απαιτεί συνεχή επίβλεψη
- έχει υψηλό κόστος κατασκευής
- χρειάζεσαι μεγάλο και ξηρό χώρο αποθήκευσης για τα καυσόξυλα
- μπορεί να χρειαστείς επιπλέον μέτρα ασφάλειας ειδικά εάν έχεις παιδιά
- ο εξαερισμός είναι απαραίτητος
- δεν ζεσταίνουν μεγάλους χώρους ή ολόκληρα σπίτια, μόνο τα σημεία που βρίσκονται

Συντήρηση
Ένα τζάκι απαιτεί διαρκή συντήρηση και καλό καθάρισμα πριν και μετά την κάθε χρήση

Τζάκι αερίου

Σύστημα ελέγχου: αυτόνομη θέρμανση
Τύποι: εντοιχισμένο

Πλεονεκτήματα
- συγκεκριμένοι τύποι τζακιών δεν θέλουν καμινάδα
- έχει χαμηλό κόστος λειτουργίας
- ζεσταίνει γρήγορα
- πολύ βολικό
- είναι επαρκής θέρμανση για ένα δωμάτιο
- δεν επηρεάζεσαι από διακοπές ρεύματος
- όχι θόρυβος, μυρωδιές, καπνός ή αιωρούμενα σωματίδια

Μειονεκτήματα
- ακριβό να αγοραστεί και να εγκατασταθεί
- μπορεί να χρειαστείς επιπλέον μέτρα ασφάλειας ειδικά εάν έχεις παιδιά
- ο εξαερισμός είναι απαραίτητος
- δεν ζεσταίνουν μεγάλους χώρους ή ολόκληρα σπίτια, μόνο τα σημεία που βρίσκονται

Συντήρηση
Τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο από ειδικό στην θέρμανση.


Ηλεκτρικό τζάκι
Σύστημα ελέγχου: αυτόνομη θέρμανση
Τύποι: εντοιχισμένο, φορητό

Πλεονεκτήματα
- δεν απαιτεί καμινάδα
- έχει χαμηλό κόστος λειτουργίας και είναι φθηνότερο από το ξύλο ή τα τζάκια γκαζιού
- ζεσταίνει γρήγορα
- πολύ βολικό, αρκεί μόνο να το βάλεις στην πρίζα
- είναι επαρκής λύση θέρμανσης για ένα δωμάτιο
- δεν επηρεάζεσαι από τις διακοπές ρεύματος
- όχι θόρυβος, μυρωδιές, καπνός ή αιωρούμενα σωματίδια

Μειονεκτήματα
- ακριβό να αγοραστεί και να εγκατασταθεί
- τα ηλεκτρικά τζάκια με την «ηλεκτρονική εκδοχή» φλόγας ίσως δείχνουν πολύ ψεύτικα
- ο εξαερισμός είναι απαραίτητος
- δεν ζεσταίνουν μεγάλους χώρους ή ολόκληρα σπίτια, μόνο τα σημεία που βρίσκονται

Συντήρηση
Τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο από ειδικό στην θέρμανση.

Κατηγορία: Θερμάστρες με ανεμιστήρα

Σύστημα ελέγχου: αυτόνομη θέρμανση
Τύποι: φορητό

Πλεονεκτήματα
- πολύ οικονομικό στην αγορά του
- βγαίνει και σε πολύ μικρά μεγέθη και είναι τέλειο ως έξτρα θέρμανση για γραφεία και μπάνια
-ζεσταίνει γρήγορα
- πολύ ελαφρύ και εύκολο να μεταφερθεί σε κάθε δωμάτιο
- πολύ βολικό απλά το βάζεις στην πρίζα
- είναι επαρκής λύση για δωμάτια και μικρούς χώρους

Μειονεκτήματα
- μπορεί να κάνει θόρυβο
- χρησιμοποιείται κυρίως ως έξτρα συσκευή θέρμανσης καθώς έχει περιορισμένες δυνατότητες όταν πρόκειται για μεγάλα δωμάτια
- κάποιος εξαερισμός είναι απαραίτητος λόγω του αέρα που μόνιμα κυκλοφορεί και αναδεύει τη σκόνη

Συντήρηση
Δεν απαιτεί συντήρηση

Κατηγορία: Πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας (μακρού μήκους κύματος)

Σύστημα ελέγχου: αυτόνομη θέρμανση
Τύποι: εντοιχισμένο, φορητό

Πλεονεκτήματα
- καταναλώνουν λίγη ενέργεια
- πολύ αποτελεσματικό και ζεσταίνει υγιεινά

Μειονεκτήματα
- υψηλό κόστος αγοράς
- απαιτούν χώρο ή αλλιώς πρέπει να τα τοποθετήσεις στην οροφή

Συντήρηση
Μία φορά το χρόνο από ειδικό

 

Συμβουλή

Ένα πολύ αποδοτικό σύστημα θέρμανσης θα σου κοστίσει λιγότερα σε χρήση ή θα ζήσει περισσότερο, οπότε εάν σκέφτεσαι το κόστος, πρώτα θα πρέπει να κοιτάξεις την αποδοτικότητά του κάθε συστήματος.

Είναι ασφαλές το δικό σου σύστημα θέρμανσης;

Η ασφάλεια είναι η πρώτη σου προτεραιότητα όταν πρόκειται για συστήματα θέρμανσης. Πέρα από το να ακολουθείς όλες τις οδηγίες από τον κατασκευαστή και τους εργολάβους όταν αγοράζεις ή κάνεις εγκατάσταση ενός συστήματος θέρμανσης,θα πρέπει να ενημερώνεις και κάθε άτομο που το χρησιμοποιεί για αυτούς τους κανόνες.

Επίσης, ορίστε μερικά επιπλέον πράγματα για να ξέρεις ή που μπορείς να κάνεις:

Εγκατάσταση

Προσπάθησε να προσλαμβάνεις επαγγελματίες κάθε φορά που χρειάζεται να κάνεις εγκατάσταση μιας νέας συσκευής, κομματιού ή εξαρτήματος στο υπάρχον σύστημα θέρμανσής σου.

Εάν πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που έγινε συντήρηση στο κτήριό σου, τότε βάλε πρώτα να στο ελέγξουν για διαρροές αέρα ή ακόμη και νερού.

Συντήρηση

Για την ασφάλειά σου, είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούνται έλεγχοι στο σύστημα θέρμανσης τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, από ειδικούς. Καθάρισμα, αλλαγή στα φίλτρα αέρα και διάφοροι άλλοι έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται συχνά, ιδανικά από τον εργολάβο σου που είναι ο κατάλληλος και ξέρει εάν τα μηχανήματα που εγκατέστησε δουλεύουν σωστά.

Σε περίπτωση που ο εργολάβος σου δεν μπορεί να σε βοηθήσει με την ετήσια συντήρηση, τότε διάβασε τους οδηγούς κάθε συσκευής ή συστήματος θέρμανσης και μπορείς να κάνεις εσύ τους ελέγχους.

Φυσικά, το DIY δεν είναι η ασφαλέστερη λύση οπότε προσπάθησε να προσλάβεις έναν άλλο επαγγελματία, από τον οποίο μπορείς να ζητήσεις να τσεκάρει συγκεκριμένα πράγματα που τονίζουν οι οδηγίες που διάβασες.

Αγόρασε έναν ανιχνευτή CO

Το μονοξείδιο του άνθρακα (CO) είναι ένα δηλητηριώδες αέριο που παράγεται από τις συσκευές και τα συστήματα θέρμανσης όταν υπάρχει διαρροή καυσίμου ή μη επαρκής καύση. Ένας ανιχνευτής είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γνωρίζεις αυτό προτού τα επίπεδα μονοξειδίου ανέβουν αρκετά ώστε να προκαλέσουν δηλητηρίαση.

Το ιδανικό σημείο των ανιχνευτών διοξειδίου είναι μέσα ή ακριβώς έξω από τα υπνοδωμάτια.

Θα ‘πρεπε να αντικαταστήσεις ολόκληρο το σύστημα θέρμανσής σου;

Στην περίπτωση που δεν είσαι ευχαριστημένος/η με το σύστημα θέρμανσής σου και θέλεις να το αντικαταστήσεις, δεν χρειάζεται να το αλλάξεις όλο.

Εάν δεν πρόκειται να κάνεις μεγάλες αλλαγές ή ανακαινίσεις στο σπίτι ή τον επαγγελματικό σου χώρο, τότε καλύτερα να μην αντικαταστήσεις το σύστημα διανομής της θερμότητας αλλά αντί γι’ αυτό να ερευνήσεις τις νέες τεχνολογίες και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Απ΄την άλλη, εάν μόλις τώρα χτίζεις το σπίτι σου ή τον επαγγελματικό σου χώρο, τότε εάν θέλεις κεντρική θέρμανση αυτή είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να αποφασίσεις συγκεκριμένη λύση καθώς και το σύστημα διανομής διότι απαιτούν ειδική εγκατάσταση και δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικά αφού τελειώσει το κτήριό σου.

Εσύ, ποιό σύστημα χρησιμοποιείς; Γιατί;

Αυτά ήταν τα βασικότερα που οφείλεις να γνωρίζεις για κάθε σύστημα θέρμανσης, ενώ όπως είδες, το τί θα προτιμήσεις εξαρτάται από πλήθος παραγόντων και κυρίως τις δικές σου προσωπικές ανάγκες.

Το σημαντικό είναι πως έχεις πλέον τα μέσα να ενημερωθείς σωστά και τους ειδικούς της θέρμανσης που θα σε βοηθήσουν να πάρεις την σωστότερη απόφαση.

Και τώρα η σειρά σου. Αλήθεια, εσύ τί σύστημα θέρμανσης χρησιμοποιείς και πόσο ευχαριστημένος είσαι; Γράψε μας τα σχόλιά σου για το κόστος και την αποδοτικότητά του αλλά μπορείς επίσης να συμπληρώσεις τις δικές σου ιδέες και εμπειρίες από τονκόσμο των συστημάτων θέρμανσης!
 

Αυτός ο οδηγός έχει φτιαχτεί με την υποστήριξη του Leroy Merlin. Κάνε κλικ εδώ για να δεις το φυλλάδιο με τις ειδικές προσφορές για θερμάνσεις

You might also like

Cameraman Γάμου: Ότι πρέπει να ξέρεις

Εάν θέλεις κι εσύ να βιντεοσκοπήσεις τον γάμο σου, καλό είναι να ξέρεις μερικά πράγματα για τα βίντεο γάμου, για τον δημιουργό που επέλεξες καθώς και τις πιο μοδάτες ιδέες για να κάνεις το δικό σου βίντεο να ξεχωρίσει!

Στην εποχή των παππούδων μας, το πολύ να έβλεπες μερικές φωτογραφίες του γεγονότος. Λίγο μετά, οι φωτογραφίες πλήθυναν, έγιναν έγχρωμες και κατάφερνες να ξεχωρίσεις ακόμη και το κραγιόν της νύφης. Σύντομα, έκαναν το ντεμπούτο τους και τα βίντεο όπου με μία κάμερα βιντεοσκοπούσ...

...

Κλιματιστικά στην Κύπρο

Είναι η πιο αγαπημένη οικιακή συσκευή όλων, η πρώτη που θα διαλέξεις για το σπίτι σου και η τελευταία που θα σβήσεις το βράδυ κι αυτό, μερικά μόνο βράδια αλλιώς θα χάσεις τον ύπνο σου. Όμως πόσο καλή αγορά έκανες; Πόσα γνωρίζεις για τα κλιματιστικά και ποιές γνώσεις θα σε γλιτώσουν κόπο και χρήματα;

Διάβασε τον οδηγό μας ώστε το νέο κλιματιστικό σου, να είναι το σωστότερο που μπορείς να αγοράσεις!

Οι ακραίες θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την σκόνη, την ατμοσφαιρική ρύπανση στις μεγαλύτερες ...

...

Συγκρότημα ή DJ. Τι να προτιμήσω για το Γάμο μου;

Η μουσική είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία ενός γάμου που θα φτιάξει για τα καλά τη διάθεση και θα πλαισιώνει για χρόνια τις αναμνήσεις όλων των καλεσμένων σου. Μπάντα ή dj, η απόφαση είναι μόνο δική σου, αφού μάθεις τα βασικά σημεία που θα καθορίσουν τί θα απογειώσει τον δικό σου γάμο.

Το πρώτο και κυριότερο βήμα για να επιλέξεις, είναι να ξέρεις τις δυνατότητές σου και να έχεις πάρει εκείνες τις αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην σωστή κατεύθυνση.

Απάντησε τις παρακάτω ερωτήσεις και θ...

...

Κλόουν, Μάγοι & Άλλοι Διασκεδαστές

Ένα παιδικό πάρτι στις μέρες μας, δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Εκτός από την πολύ διαδεδομένη λύση του παιδότοπου με τα φουσκωτά, πλέον έχεις και μια μεγάλη γκάμα από παιδικούς διασκεδαστές για να το απογειώσεις.

Τα είδη επαγγελματιών ψυχαγωγίας για παιδικά πάρτι είναι πολλά και για αυτό ετοιμάσαμε αυτόν τον ενημερωτικό οδηγό για να βοηθήσουμε να κατανοήσεις όλες τις επιλογές.

Πάμε να διασκεδάσουμε τα παιδιά λοιπόν:

Δημιουργοί κατασκευών από μπαλόνια

Πρόκειται για μία οικονομική και πο...

...

Οδηγός Ανακαίνισης: Μονώσεις


Η μόνωση είναι μια από τις πιο σημαντικές και έξυπνες επενδύσεις για το σπίτι, το γραφείο αλλά και κάθε χώρο, διότι καλύπτει ένα πολύ μεγάλο φάσμα πλεονεκτημάτων, από την υγεία και τον κλιματισμό μέχρι... την τσέπη σου! Σοβαρά.

Ρίξε μια ματιά στον πλήρη οδηγό που σου ετοιμάσαμε ακόμη μια φορά εδώ στο AtYourService, για τα πάντα γύρω από τη μόνωση.

Hint: μην το καθυστερείς άλλο. Ο Χειμώνας έρχεται! :)

Γιατί να κάνω μόνωση;

Σχεδόν όλοι γνωρίζουμε έναν ή δυο λόγους για να μονώσει κανείς το ...

...

Μεταλλικές Κατασκευές στην Κύπρο

Πρόκειται για τον «αφανή ήρωα» των περισσότερων κτισμάτων γύρω σου, διότι παρόλο που ελάχιστα ξέρουμε όλοι για τις μεταλλικές κατασκευές, είναι σίγουρα ο πιο διαδεδομένος και αξιόπιστος σκελετός για οτιδήποτε θελήσεις να φτιάξεις.

Ακόμη κι αν δεν έχεις ιδέα τί έχει από κάτω η υπέροχη κυκλική σκάλα σου ή η νέα πισίνα του σπιτιού σου, οι περισσότεροι επαγγελματίες που θα αναλάβουν μια κατασκευή σου, θα αναθέσουν ένα μεγάλο μέρος της στη βιομηχανία και τους τεχνίτες των μεταλλικών κατασκευών.

...

...

Επαγγελματικές Κάρτες στην Κύπρο -Πλήρης Οδηγός


Ακόμη και στην ηλεκτρονική εποχή μας, η επαγγελματική κάρτα, αυτό το μικρό χάρτινο εργαλείο των επαγγελματιών της παλιάς εποχής, ακόμη δουλεύει και δεν πρόκειται να ξεπεραστεί σύντομα. Η δική σου; Δες ποιά είναι εκείνα τα στοιχεία που θα την κάνουν στ’ αλήθεια ξεχωριστή!

Η πιο κλασική εικόνα, η ανταλλαγή καρτών μεταξύ επαγγελματιών στα συνέδρια, είναι κάτι που στην καλύτερη, θα σε στείλει σπίτι με γεμάτες τσέπες και ένα φρέσκο δίκτυο ανθρώπων που ίσως συνεργαστείς. Στη χειρότερη είναι ...

...

Αληθινό ή Συνθετικό Γρασίδι;

Ένας εντυπωσιακός χλοοτάπητας είτε αληθινός είτε συνθετικός, έχει πολλά μυστικά. Εάν το δικό σου γρασίδι θα είναι φυσικό ή πλαστικό δεν εξαρτάται μόνο από τις ανάγκες, τον χρόνο και τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις. Διάβασε εδώ όλα τα μυστικά του πριν αποφασίσεις.

Η Φύση έχει πάντα τον πρώτο λόγο όταν μιλάμε για αισθητική ιδίως για χώρους που κυρίως είναι διακοσμητικοί όπως οι κήποι και οι αυλές μας. Όμως όταν ένα τόσο υψηλό αισθητικά αποτέλεσμα όπως ένα υγιές και πλούσιο γκαζόν δεν συμβαδ...

...

Συστήματα Ασφάλειας για την Εταιρεία σου

Οι επιλογές μας σήμερα για συστήματα ασφαλείας είναι λες και έχουν αντιγραφεί από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ! Η επιχείρησή σου μπορεί να είναι απόλυτα ασφαλής με τη χρήση των νέων εκπληκτικών τεχνολογιών στα συστήματα ασφάλειας και συναγερμού. Εσύ βάλε μόνο το μαρτίνι και εμείς θα γίνουμε ο δικός σου πράκτορας Q σε έναν οδηγό για όλα όσα μάθαμε από τους ειδικούς.

Εάν απλά διαβάζεις ενημερωτικά, έχει καλώς. Εάν όμως θέλεις να επιλέξεις το σωστό σύστημα ασφαλείας για την επιχείρησή σου ...

...

Ότι χρειάζεται να γνωρίζετε για τις κατασκευές με Γυψοσανίδα

Η γυψοσανίδα είναι φυσική, οικολογική, εύπλαστη και μπορεί να γίνει όσο δημιουργική θες. Κυρίως, είναι γρήγορη και πολύ οικονομική.

Για εκείνους όμως που δεν γνωρίζουν τα βασικά της, όπως τα είδη, τα ρίσκα και τα μυστικά της, μπορεί να χάσουν μια τεράστια ευκαιρία να κάνουν σπουδαίες κατασκευές με τον πλέον έξυπνο τρόπο.

Ας την μάθουμε λοιπόν!
Όπως συμβαίνει με καθετί που θέλουμε να κατασκευάσουμε στον χώρο μας, έτσι και η κατασκευή από γυψοσανίδα, εκτός από τεχνογνωσία και εμπειρία, θέλει ...

...

Κλόουν για παιδικά πάρτι


Ο κλόουν για παιδικά πάρτι, παλιότερα γνωστότερος ως και παλιάτσος, ο πιο αγαπημένος κωμικός διασκεδαστής όλων μα κυρίως των παιδιών, έχει πολλούς τρόπους να κάνει και τη δική σου εκδήλωση ή το παιδικό πάρτι, ξεχωριστό. Σου φτιάξαμε λοιπόν έναν οδηγό, για όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα είδη των κλόουν, τις υπηρεσίες τους, τι να προσέξεις πριν προσλάβεις έναν κλόουν, μα και λίγα ακόμη, που έχει πολύ ενδιαφέρον να τα μάθεις!  ;)

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ λοιπόν, τί σημαίνει κλόουν;

Από πού μ...

...

Μαθήματα στην Κύπρο

Σε ιδιωτικό περιβάλλον, στον δικό σου ρυθμό, με όλη την προσοχή εκείνου που σε διδάσκει και μαθαίνοντας πιο γρήγορα απ΄ότι σε τάξη. Τα ιδιωτικά μαθήματα είναι πλέον πιο προσιτά, πιο οικονομικά και προσφέρονται σε πλήθος θεμάτων στην Κύπρο.

Μπες σε έναν νέο κόσμο και κάνε τη ζωή σου συναρπαστική!

Παλιότερα, τα ιδιωτικά μαθήματα ήταν περισσότερο συνδεδεμένα με μικρά παιδιά, μαθητές ή φοιτητές. Είχαν να κάνουν με βοήθεια για το σχολείο, με μία επιπλέον ξένη γλώσσα, με προετοιμασία για την εισα...

...

Πώς να διαλέξεις την καλύτερη Baby Sitter

Μπορεί η υπόθεση εύρεσης Baby Sitter να ακούγεται κάτι δύσκολο για εσένα, όμως ακολουθώντας μια σειρά απλών βημάτων και μεθόδων, κόβεις χρόνο από τη διαδικασία, προστατεύεις το παιδί σου και φροντίζεις να το αφήνεις σε καλά χέρια.

Ως τώρα, οι περισσότερες μητέρες για να βρουν νταντά είτε εμπιστεύονται τις συστάσεις φίλων, ή επέλεγουν μια συγγενή που πολλές φορές είναι μια άπειρη έφηβη, κυρίως για λόγους εμπιστοσύνης και οικονομικούς, αντίστοιχα. Εάν δεν υπάρχουν οι παραπάνω λύσεις δημοσιεύου...

...

Πισίνες στην Κύπρο

Η δική σου πισίνα - όνειρο ζωής. Θέλεις να το υλοποιήσεις; Έχουμε ετοιμάσει ένα μικρό οδηγό που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τι χρειάζεται :)

Κατασκευή Πισίνας

Αν έφτασε η στιγμή να χαίρεσαι το καλοκαιράκι από την ξεγνοιασιά της δικής σου πισίνας, αλλά δεν έχεις ιδέα από πού να αρχίσεις για να την φτιάξεις, τότε δώσε μας λίγα λεπτά και όλα θα είναι πανεύκολα.

Για να χτίσεις πισίνα έχεις τρεις δρόμους να ακολουθήσεις. Την χτιστή, την πισίνα με Skimmer (και εάν θέλεις υπερχείλιση) και την π...

...

Εκτυπώσεις στην Κύπρο: Πλήρης Οδηγός

Ρωτήσαμε, προβληματιστήκαμε, είδαμε δείγματα και γενικά, σκάψαμε πολύ βαθιά για να σου ετοιμάσουμε έναν πλήρη οδηγό για τις εκτυπώσεις σου στην Κύπρο. Είτε για το προσκλητήριο του γάμου σου, είτε για τα φυλλάδια της επιχείρησής σου, η επιλογή του σωστού τυπογραφείου δεν είναι όσο απλή φαίνεται.

Πάμε λοιπόν να δούμε τί εκτυπώσεις χρειάζεσαι, τί να έχεις στο νου σου όταν ψάχνεις τυπογράφο και τις επιλογές σου στην Κύπρο. Πρώτα όμως, ας δούμε γιατί αυτό είναι τόσο πολύ σημαντικό.

Γιατί να προσ......

Makeup - Ότι πρέπει να ξέρεις

Εάν λατρεύεις τα smokey eyes αλλά φοβάσαι να τα δοκιμάσεις στο γραφείο, εάν φοράς κόκκινο κραγιόν απ΄το πρωί αλλά σε κοιτούν όλοι παράξενα κι αν γενικά έχεις απορίες για το σωστό Makeup κάθε περίστασης, τότε είσαι στο σωστό μέρος.

Παρόλο που οι παραστάσεις μας είναι πλέον ανεξάντλητες και παρόλο που γινόμαστε όλο και πιο ανεκτικοί σε κάθε είδος εμφάνισης και στυλ, καλό είναι να γνωρίζουμε το σωστό από το λάθος, ειδικά όσον αφορά το μακιγιάζ.

Διότι ένα πολύ λάθος μακιγιάζ δεν είναι απλά άσχη...

...

Ποια η διαδικασία για να κτίστει ένα σπίτι;

Ρωτήσαμε τον Άρη Θεοδοσίου – Αρχιτέκτονα, ποιες είναι οι διαδικασίες που χρειάζονται για να κτιστεί ένα σπίτι!

Ο Άρης μας εξήγησε την κατάσταση με το δικό του πολύ απλό τρόπο.
Τι Μηχανικούς χρειάζεται για να κτιστεί ένα σπίτι;  Ξεκινώντας, για να κτιστεί ένα καινούργιο σπ......

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τον καθαρισμό χαλιών

​Το καθάρισμα των χαλιών, ειδικά όταν γίνεται από επαγγελματίες, είναι μια απαραίτητη υπηρεσία αν θέλεις να κρατήσεις τα χαλιά σου σε τέλεια κατάσταση αλλά και απαραίτητο για την υγεία της οικογένειάς σου.

Δες πόσο βρώμικο στ’ αλήθεια μπορεί να είναι ένα χαλί, πόσο συχνά να προσλάβεις ειδικούς για το καθάρισμα των χαλιών σου, τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους καθαρίσματος που χρησιμοποιούν οι κορυφαίοι επαγγελματίες της Κύπρου και συμβουλές για να διατηρήσεις περισσότερο τα αποτελέσματα.

Ειδ...

...

Τα πάντα για τις Τούρτες Γενεθλιών στην Κύπρο

​Οι τούρτες γενεθλίων είναι ένα από τα πιο σημαντικά και διασκεδαστικά στοιχεία ενός πάρτι. Σοκολάτα, βανίλια, 3D ή απλά μια διώροφη red velvet τούρτα, εάν είναι φρέσκια και υπέροχα στολισμένη, μπορεί να κάνει τα παιδιά και τους ενήλικες πραγματικά ευτυχισμένους.

Οπότε, ας δούμε όλα τα νέα trends για το γλασάρισμα, τη διακόσμηση, τις γεύσεις, τα σχέδια αλλά και τις καλύτερες ιδέες και συμβουλές για να σου βρούμε την τέλεια τούρτα γενεθλίων στην Κύπρο!

Χρειάζεται μονάχα μία αναζήτηση στην Go...

...

Προκατασκευασμένα σπίτια

Όλο και αυξάνονται οι ενδιαφερόμενοι που προτιμούν την επιλογή ενός προκατασκευασμένου σπιτιού (είτε για κατοικία, είτε για υποστατικό, είτε σαν βιομηχανική αποθήκη, γκαράζ ή γραφείο)  αντί των συμβατικών.


Η θεμελιώδης διαφορά με τα συμβατικά σπίτια είναι ότι τα επιμέρους δομικά στοιχεία και οι τοίχοι πλήρωσης των προκατασκευασμένων σπιτιών δεν κατασκευάζονται στο εργοτάξιο αλλά παραλαμβάνονται έτοιμα (προ-κατασκευασμένα) από το εργοστάσιο παραγωγής.


Συνεπώς, τα προκατ- σπίτια δεν αποτελούνται από ένα ενιαίο κομμάτι αλλά από επιμέρους δομικά στοιχεία που μπορούν να ενωθούν για να αποκτήσουν συνοχή. 

  Τι τύποι προκατασκευασμένων σπιτιών υπάρχουν;

Tα εν λόγω σπίτια χωρίζονται σε λυόμενα, (αποσυναρμολογούνται και μετ...

...

Wallpapers στην Κύπρο - Πλήρης οδηγός.

Τα Wallpapers είναι ο μόνος τρόπος για να μεταμορφώσεις γρήγορα τους χώρους σου, είτε σου αρέσουν τα μεγάλα μοτίβα, τα floral, τα έντονα σχέδια, οι δικές σου εικόνες ή ένα μια πιο σοφιστικέ και κομψή εσωτερική διακόσμηση.

Ο οδηγός σου για μοναδικούς τοίχους περιλαμβάνει όλη την τελευταία πληροφόρηση στην εσωτερική διακόσμηση, τα στιλ ταπετσαρίας και οι τύποι της, ανάλογα το μέγεθος, την λειτουργία και τις ανάγκες κάθε χώρου.

Οι ταπετσαρίες δεν είναι κάτι νέο. Βασικά, είναι μια πολύ παλιά μό...

...

Δικηγόροι στην Κύπρο: Πλήρης Οδηγός

Αν ακούς “δικηγόρος” και “νομικός σύμβουλος” και δεν έχεις ιδέα σε ποιά πράγματα μπορούν να σου χρησιμεύσουν εκτός αν χώρισες ή σκοπεύεις να χωρίσεις ή αν τράκαρες και έχεις δικαστήρια, τότε καλά που έχεις εμάς. Η νομική βοήθεια είναι πολλά περισσότερα και μπορεί να σου λύσει τα χέρια! Κυριολεκτικό αυτό. :)
 
Αν κάτσεις και το σκεφτείς, δεν υπάρχει τίποτε που κάνεις στην καθημερινότητά σου που να μην αφορά έναν δικηγόρο. Ο γάμος σου, η οικογένειά σου, το αυτοκίνητό σου, το σπίτι σου, η δουλε...

...

Κουρτίνες & Blinds: Πλήρης Οδηγός

Κουρτίνες ή Blinds; Σκέτο ύφασμα ή στόρια; Ή μήπως περσίδες και panels; Και τί λες για τα rollers; Ποιοί είναι οι λόγοι να επιλέξεις το ένα ή το άλλο, πόσο δύσκολη η τοποθέτηση/συντήρηση και ποιά τα trends του καθενός; Ρίξε μια ματιά στον οδηγό μας και επέλεξε το σωστότερο για σένα.

Εάν ρωτήσεις τη γιαγιά σου θα σε κοιτάξει απορημένη γιατί ποτέ δεν χρησιμοποίησε blinds για το σπίτι, ενώ η μαμά σου ίσως να σου πει τον γενικό κανόνα της δικής της εποχής: στο σπίτι βάζουμε κουρτίνες και στο γρα...

...

Οδηγός Ανακαίνισης: Βάψιμο

Το βάψιμο είναι ο πιο γρήγορος, εύκολος και οικονομικός τρόπος να αλλάξεις την όψη του σπιτιού ή της εταιρείας σου ενώ στις μέρες μας, σου προσφέρει απίστευτες δυνατότητες να δείξεις την δημιουργικότητά σου.

ίτε μόνος σου είτε με τη βοήθεια ενός καλού επαγγελματία μπογιατζή, δες τον πλήρη οδηγό μας για το βάψιμο με όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις και τόλμησε να μεταμορφώσεις τους χώρους σου!
 
Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή. Για να βρίσκεσαι εδώ, το σκέφτεσαι σοβαρά να βάψεις το σπίτι, το γρ...

...

7 Υπέροχα χτενίσματα για το Γάμο σου

Το δικό σου νυφικό χτένισμα δεν χρειάζεται να μοιάζει με τα άλλα. Ξέρεις γιατί; Διότι σου βρήκαμε τις 7 πιο hot τάσεις για μοναδικά νυφικά χτενίσματα που λίγες έχουν σκεφτεί και ακόμη λιγότερες έχουν δοκιμάσει!

Το θέμα του γάμου σου, το μήκος των μαλλιών σου όπως και το στιλ του νυφικού σου είναι τα μόνα πράγματα που θα πρέπει να λάβεις υπόψη προτού επιλέξεις το νυφικό σου χτένισμα.

Οι επιλογές μέχρι σήμερα ήταν πολύ περιορισμένες και μάλιστα σχεδόν αναμενόμενες. Στερεότυπα όπως τα μακριά ή...

...

8 Μύθοι για τα προκατασκευασμένα σπίτια

Η αγάπη μας για το “τούβλο” και τα στερεότυπα γύρω από τα χτιστά σπίτια, ίσως μας εμποδίζουν πολλές φορές να συμβαδίσουμε με την εποχή, την τεχνολογία και όλα όσα μπορούν να μας προσφέρουν. Το πρώτο μας βήμα στη γνώση, είναι να “σπάσουμε” τους μύθους.

(αν προτιμάτε μπορείτε να διαβάσετε τον πλήρη οδηγό για Προκατασκευασμένα Σπίτια εδώ )

Για τους περισσότερους από εμάς είναι παντελώς άγνωστο ότι τα περισσότερα νοσοκομεία και σχολεία αυτού του κόσμου είναι προκατασκευασμένα, ενώ παραπάνω από ...

...

Αρχιτέκτονες στην Κύπρο - Πλήρης Οδηγός

Ένας αρχιτέκτονας είναι το Α και το Ω για να υλοποιήσεις το κτίσμα που φαντάστηκες από τη στιγμή που θα το οραματιστείς μέχρι τη στιγμή που θα περάσεις την πόρτα του. Ο σχεδιασμός, η μελέτη, οι άδειες, η επίβλεψη… και πολλές ακόμη χρήσιμες υπηρεσίες που δεν έχουν περάσει από το μυαλό σου, είναι όλα δουλειά του αρχιτέκτονα!

Ο οδηγός μας, θα σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα όλα αυτά που μπορεί να κάνει για σένα ένας αρχιτέκτονας και ένα αρχιτεκτονικό γραφείο, αλλά και να μάθεις όλες τις πιθα...

...

Μούχλα & Υγρασία: Πως να την καταπολεμήσεις;

Τα προβλήματα υγρασίας και η μούχλα δεν θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα όταν σκεφτόμαστε τους κινδύνους που απειλούν τα κτήρια ή τα σπίτια μας. Παρόλα αυτά, τα υψηλά επίπεδα υγρασίας και ειδικά η μούχλα, πέρα από το αισθητικό πρόβλημα ή τις δυσάρεστες οσμές, μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλες καταστροφές στα κτήρια και στην υγεία μας.

Το AtYourService, σας ετοίμασε έναν λεπτομερή οδηγό για να σας δώσει όλες τις πληροφορίες, οδηγίες για πρόληψη και τί να κάνετε για να αντιμετωπίσετε...

...

Θερμογραφία στην Κύπρο

Η υπέρυθρη θερμογραφία αναγνωρίζεται ως ιδανική μη-καταστρεπτική μέθοδος προληπτικής συντήρησης και τεχνικής επιθεώρησης κτιριακών, βιομηχανικών & ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Ανακαλύψτε  κρυφά προβλήματα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία θερμικής απεικόνισης.

H υπέρυθρη θερμογραφία είναι μια μέθοδος που σκοπό έχει την πρόληψη και την έγκυρη επιδιόρθωση ενός προβλήματος. Οι υπέρυθρες (IR) τεχνικές χρησιμοποιούνται κοινώς σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών της μηχανολογίας, της ηλεκτρολογίας......

Μασάζ στην Κύπρο: Πλήρης Οδηγός

Εξαφάνισε το άγχος, διώξε τους πόνους στους μυς, τα οστά και τις αρθρώσεις, νιώσε την απόλυτη ηρεμία, την ανακούφιση και την ευεξία μιας συνεδρίας μασάζ. Ο οδηγός του AtYourService για όλες τις θεραπείες και τα είδη μασάζ από τους καλύτερους θεραπευτές στην Κύπρο, είναι τώρα στη διάθεσή σου!

Ως υπολογίσιμος τουριστικός προορισμός, η Κύπρος είναι ανάμεσα στις χώρες που διαθέτουν μια αρκετά μεγάλη γκάμα υπηρεσιών μασάζ και ευεξίας ενώ το επίπεδο των θεραπευτών μασάζ και των μασέρ μας, είναι κο...

...

10 Συμβουλές για να βελτιώσεις τη διατροφή σου

Η απόφαση για έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής ξεκινάει απαραίτητα από τη διατροφή μας. Όμως, αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, η στροφή προς την υγιεινή διατροφή δεν περιλαμβάνει αποκλειστικά άνοστα, βραστά και απαγορευμένα φαγητά και μάλιστα σε πιατάκι του φρούτου.

Όπως θα σε συμβουλεύσουν και οι περισσότεροι διατροφολόγοι, πρόκειται για μια προσπάθεια από μικρές αποφάσεις και αλλαγές, που αθροιστικά όμως, έχουν τη δύναμη να βελτιώσουν αισθητά την υγεία και την ποιότητα ζωής μας.

Ξέχασέ το

Ξεκινάμ...

...

Air Condition - όσα πρέπει να ξέρεις με απλά λόγια

Για να είσαι εδώ μάλλον ζεσταίνεσαι. Ή κρυώνεις.

 

Μάαλλον ζεσταίνεσαι αν είσαι στην κάτοικος της Κύπρου. Ο ήλιος καίει και εσύ χρειάζεσαι ή θάλασσα με mojito ( με ή χωρίς αλκόολ μόνο για σένα!) ή κλιματιστικό.

 

Ίσως έχεις ένα, δύο, τρία, δέκα κλιματιστικά στο χώρο σου. Ξέρεις βέβαια ότι ποτέ δεν θα είναι αρκετά. Ίσως δεν έχεις γιατί πρέπει να βρεις κάποιο να σου τα βάλει και να τα αγοράσεις.

 

Επίσης, ίσως δεν ξέρεις πολλά για το θέμα αυτό και περιμένεις πότε θα έρθει κάποιος στον ύπνο...

...

Πλήρης Οδηγός για Κουφώματα Αλουμινίων

Τι πρέπει να γνωρίζω για τα κουφώματα και πώς θα προχωρήσω με τις σωστές επιλογές για το δικό μου σπίτι;
Η τεχνολογία σήμερα προχωρά με ασύλληπτους ρυθμούς ταχύτητας σε όλους τους τομείς όπως και στη τεχνολογία κατασκευής των κουφωμάτων αλουμινίου.

Εάν σκοπεύετε σύντομα να προχωρήσετε με την εφαρμογή καινούργιων κουφωμάτων αλουμινίου ή αντικατάσταση των παλιών στο δικό σας σπίτι, τότε βρίσκεστε στο σωστό  μέρος για να σας εξηγήσουμε και να σας βοηθήσουμε στην επιλογή τους.
 
  Τα τελευ......

5 Συμβουλές για να επιλέξετε τον καλύτερο διδάσκοντα για το παιδί σας

Το κεφάλαιο της παιδείας ήταν διαχρονικά αυτό στο οποίο επένδυαν και επενδύουν όλες οι δημοκρατικές και ανεπτυγμένες κοινωνίες.

Στο κεφάλαιο αυτό πέρα από τη συμμετοχή του συντεταγμένου κράτους μέσω των δημοσίων σχολείων, αναμφίβολη είναι και η συμμετοχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, είτε μέσω ιδιωτικών σχολείων και ινστιτούτων είτε μέσω των ιδιωτών καθηγητών. 

Πολύ λανθασμένα βέβαια η ιδιωτική πρωτοβουλία στο χώρο της εκπαίδευσης αντιμετωπίζεται με σκωπτικότατα, για πολλούς και διάφορους λόγ......

7 Unique Wedding gifts you`ve never seen before

As time goes by, the memories we gather become our most treasured possessions; no matter how many memories we gather in a life time, the wedding is always going to be the most treasured of all.
 
The electrifying atmosphere of elegance, beauty, the absolute love shared by the newly wed couple, and the celebration of the unity between man and wife is what makes a wedding special, and to achieve that perfect feeling, the bride and groom need to ensure that every aspect of their day is flawles......

I Want to Build an Extra Room in my House

There is that one moment that everyone who owns a home with apparent space problems has where you convince yourself that an extra room seems like the best idea since, I don’t know, eating Nutella from a jar - with a tablespoon.

Here’s the thing though – what may seem like a simple process of constructing an additional room in your home is in reality a mini building project that comes with it all the complexities that you find in home construction.

Think flooring, plumbing, framing, electric...

...

Outsourcing στην Κύπρο

Όταν λέμε ανάθεση εργασιών σε τρίτους εννούμε το συμβόλαιο που κάνει μια επιχείρηση με κάποιο εξωτερικό συνεργάτη – εταιρεία ή ιδιώτη – για να εκτελεί κάποιες από τις εργασίες μιας επιχείρησης.

Αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επικεντρώνονται στις πιο ουσιαστικές δραστηριότητες.

Υπάρχουν στην αγορά εξωτερικοί συνεργάτες που ειδικεύονται σε συγκεκριμένους τομείς.  Ένα παράδειγμα είναι εταιρείες που διαθέτουν τηλεφωνικά κέντρα για την εξυπηρέτηση πελατών.

Σε αυτή την περίπτωση οι τηλεφωνι...

...

Χτίσιμο ή Ανακαίνιση Μπάνιου

Εάν χτίζεις, ανακαινίζεις, σχεδιάζεις ή απλά ονειρεύεσαι το τέλειο μπάνιο, το μόνο που χρειάζεσαι είναι οι βασικές γνώσεις και τα τελευταία trends στα είδη Υγιεινής και τα αξεσουάρ μπάνιου. Τόλμησέ το και εμείς είμαστε εδώ να σου δώσουμε όλα όσα θα χρειαστείς!

Πάρε χαρτί και μολύβι

Για να μπορέσεις να πάρεις ιδέες για το νέο σου μπάνιο θα πρέπει να ξέρεις τα πάντα γύρω από τους χώρους που διαθέτει. Μέτρησέ το από γωνία σε γωνία και κατέγραψε τις μετρήσεις σου σε ένα χαρτί στο οποίο θα έχεις...

...

Ανακαίνιση Κουζίνας στην Κύπρο

Η κουζίνα είναι το πιο πολυάσχολο δωμάτιο του σπιτιού, που όχι μόνο περνάμε πολλές ώρες αλλά κυρίως, δημιουργούμε και μοιραζόμαστε. Το δωμάτιο που η έμπνευση, η θετική ενέργεια και η άνεση, πρέπει να πρωταγωνιστούν. Εάν το δικό σου δεν έχει τα παραπάνω ή ψάχνεις για νέες εμπνεύσεις, τότε είσαι στο σωστό σημείο.

Θέλεις να ανακαινίσεις την Κουζίνα σου; Μάθε τα πάντα σε 4 μόνο λεπτά :)

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όσων θέλουν να αλλάξουν ριζικά ένα δωμάτιο και ειδικά την κουζίνα, είναι πως δεν ξέρου...

...

Ανεμιστήρες στην Κύπρο

Οι θερμοκρασίες στην Κύπρο χτυπούν “κόκκινα” κάθε καλοκαίρι και το ίδιο κάνει και η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικά όχι μόνο το καλοκαίρι. Αυτοί είναι οι δύο σημαντικότεροι παράγοντες που οδήγησαν τη ζήτηση για τους ανεμιστήρες στα ύψη. Καθώς όμως η τεχνολογία τους έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, καλό είναι να ξέρεις τί θα βρεις στην αγορά προτού τους προτιμήσεις κι εσύ.

Ο ανεμιστήρας δεν δροσίζει μόνο. Βοηθά επίσης πολύ στον εξαερισμό ενός χώρου ειδικά εάν υπάρχουν καπνιστές, ελέγχει και ...

...

Φυτά και Γλάστρες για τον Κήπο σου

Αν ανοίξεις τα βιβλία βοτανολογίας πιθανόν να χρειαστείς λεξικό για καταλάβεις τα βασικά. Αν όμως θέλεις έναν ανθρώπινο οδηγό για τα φυτά αλλά και τις γλάστρες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, τότε άσε τα μονοκοτηλύδονα και τις ταξιανθίες και ρίξε μια ματιά!

Για τον περισσότερο κόσμ,ο τα φυτά έχουν κάποιες βασικές κατηγορίες. Λουλούδια, φρούτα-λαχανικά, δένδρα, θάμνοι, υδρόβια, κάκτοι κτλ. Για τους πρακτικούς αυτού του κόσμου όμως, τα φυτά ανήκουν στις κατηγορίες που ορίζουν οι ανάγκες μας. Π...

...

Οδηγός για Κήπο #2 - Περιφράξεις & Κάγκελα

Εάν ήρθε η σειρά του φράχτη και έχεις πελαγώσει με την τόση πληροφορία για τα κάγκελα, τις περιφράξεις, την ασφάλεια, τις προδιαγραφές και τα στιλ, ενώ ακόμη αναρρωτιέσαι αν είναι chic να βάλεις ηλεκτρικό φράχτη, τότε σου υποσχόμαστε πως σε λίγα λεπτά θα ξέρεις τα πάντα.

Όπως συμβαίνει και στην επίσκεψή σου σε έναν γιατρό, έτσι και εδώ χρειάζεσαι μία διάγνωση.


Γιατί ακριβώς θέλεις να περιφράξεις τον χώρο σου;

Μπορείς να επιλέξεις περισσότερες από μία από τις παρακάτω απαντήσεις ενώ αμέσως...

...

Κήπος στην Κύπρο - ότι πρέπει να ξέρεις

Θέλω να φτιάξω τον πιο όμορφο κήπο στην Κύπρο. Αν αυτή η πρόταση σε εκφράζει αυτός ο οδηγός έχει γραφτεί για σένα.

Ένας όμορφος κήπος έχει πολλά μυστικά και τα περισσότερα από αυτά, θα στα εκμυστηρευτούν οι σωστοί επαγγελματίες. Πριν από αυτό όμως, το μεγαλύτερο μυστικό όλων είναι να αποφασίσεις επακριβώς τί κήπος σου ταιριάζει.

Πιο συγκεκριμένα, πρέπει προτού ξεκινήσεις την υλοποίηση του κήπου σου να απαντήσεις λεπτομερώς στα παρακάτω ερωτήματα:


Τί χώρο διαθέτεις;

Θα αξιοποιήσεις όλη τη...

...

Θερμομόνωση Σπιτιού. Ότι χρειάζεται να ξέρεις με απλά λόγια :)

Πολλοί από εσάς θα έχουν σκεφτεί να προσθέσουν θερμομόνωση στη κατοικία τους για καλύτερες κλιματικές συνθήκες εντός της οικίας τους αλλά και για εξοικονόμηση ενέργειας.


Υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε ένα διώροφο σπίτι χωρίς μόνωση παρατηρούνται απώλειες:
  Από την ταράτσα περίπου 25% της συνολικής απώλειας. Από τη τοιχοποιία περίπου 42% Από τα κουφώματα αλουμινίου περίπου 21% (ανάλογα το πόσα έχουμε) Και από καμινάδες, εξαεριστήρες κλπ. 13% Για να γίνει θερμομόνωση......

Πως να βρεις το καλύτερο Catering στην Κύπρο;

   

  Ευτυχισμένοι και χαρούμενοι καλεσμένοι είναι αναμφισβήτητα οι χορτασμένοι καλεσμένοι.
 
Το πιο χαρμόσυνο γεγονός της ζωής σας δεν θα μπορούσε να μην συνοδεύετε από φαγητό και ποτό.
 
Το νόστιμο φαγητό εκτός από την γεύση ικανοποιεί την όραση, την όσφρηση, την αφή ακόμα και την ακοή. Μπορεί να ξυπνήσει αναμνήσεις και συναισθήματα όπως νοσταλγία, θαλπωρή, οικειότητα.
 
Σίγουρα θα θέλατε να κάνετε το παν για να περάσουν καλά οι καλεσμένοι σας με φαγητό πρώτης ποιότητας που να παρουσιά......

Πλήρης Οδηγός για τα Φωτοβολταϊκά στην Κύπρο

Κάθε σπίτι  έχει ανάγκη την  ενέργεια. Όποιος θέλει να παράγει αυτή την ενέργεια, οικονομικά οικολογικά και με έξυπνο τρόπο  αξιοποιεί ένα μικρό κεφάλαιο σε  φωτοβολταϊκό σύστημα.

Με τα φωτοβολταϊκά συστήματα η ηλιακή ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική, και η ενέργεια που δημιουργείται  με αυτόν τον τρόπο μπορεί να καταναλωθεί από το ίδιο το κτίριο στο οποίο είναι τοποθετημένα  ή να τροφοδοτήσει το ηλεκτρικό δίκτυο

Τα φωτοβολταϊκά ανήκουν  στη  κατηγορία των ΑΠΕ (Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) και είναι &...

...

Φωτογράφοι Γάμου στην Κύπρο

  Λένε, πως οι φωτογραφίες μπορούν να αιχμαλωτίσουν στην αιωνιότητα την στιγμή που χάθηκε για πάντα.

Mία φωτογραφία έχει την δύναμη να περικλείει όλα εκείνα τα συναισθήματα της στιγμής αυτής, ακόμη και αυτά που δεν φαίνονται στην πραγματικότητα.

Επιτυχημένος Φωτογράφος είναι αυτός που θα μπορέσει να συνδυάσει τις δικές σας προτιμήσεις με την δική του δημιουργικότητα, χωρίς να γίνει αντιληπτός και ενοχλητικός κατά την διάρκεια του γάμου.

Προτού ξεκινήσετε λοιπόν με τα ραντεβού σας, κάντε την έρευνα σας.  Ο πιο ευκολός τρόπος για να κάνετε την έρευνα σας είναι να ζητήσετε Φωτογράφο για το Γάμο σας στο AtYourService

Αφού πάρε προσφορές, δείτε το προφίλ του κάθε φωτογράφου και να βρείτε αυτούς που ικανοποιούν τα κριτήρια σας και συναντηθείτε μαζί τους.


Κατά την διάρκεια των ραντεβού σας με τους ......

Πως να δημιουργήσεις το ιδανικό λογότυπο!

Μια από τις δημοφιλέστερες δηλώσεις που ακούω από κάποιον που μόλις δημιούργησε μια εταιρεία είναι...

Ψάχνω ιδέες στο Google για λογότυπα, αλλά δεν έχω καταλήξει κάπου…Δεν ξέρω τι θέλω!

Πάω στοίχημα ότι στους περισσότερους από εσάς, έχουν περάσει από το μυαλό σας πολλές ιδέες για λογότυπα!

Οι περισσότερες ιδέες  μένουν σκέψεις μιας και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και μοναδικού λογότυπου προϋποθέτει χρόνο και χρήμα.

Ίσως και όχι, αν αφήσετε το όλο ζήτημα στα χέρια ενός έμπειρου επαγγελματία! Αρχικά, γιατί να δημιουργήσω ένα λογότυπο ; Ο......

Πλήρης Οδηγός Διαφήμισης στην Κύπρο. Μέρος Α

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα από τα θέματα που συχνά απασχολεί τις περισσότερες εταιρείες, τη ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ και τα προσφερόμενα ΜΕΣΑ.

Λόγω της προϋπηρεσίας μου σε διαφημιστικές εταιρείες και σε Όμιλο Μέσων (στα τμήματα προγραμματισμού διαφήμισης), οι πελάτες μου ζητούν συχνά διευκρινήσεις αλλά και αξιολόγηση για θέματα όπως:
  Τι επιλογές υπάρχουν σε κάθε Μέσο Πόσο κοστίζουν και αν μπορούμε να πάρουμε καλύτερη προσφορά Πώς αξιολογώ κάτι που έκανε κάποιος (φίλος/γνωστός/ανταγωνιστής κλπ) Πόσ......

Πως μπορεί να βοηθήσει ένας καλός Υδραυλικός

Ο οδηγός αυτός έχει γραφτεί από την εταιρεία Chris Col Ltd την #1 εταιρεία στην Κατηγορία Υδραυλικά
  Η συντήρηση ενός σπιτιού ή ενός διαμερίσματος σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. 

Ένα από τα πιο «δύσκολα κεφάλαια» της συντήρησης είναι συνήθως τα υδραυλικά γιατί τα προβλήματα στα υδραυλικά εμφανίζονται μόνο μετά που θα γίνει η πρώτη ζημιά.
  Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν μπορεί......