Η Μουσική Σχολή AIMusicLab επιβεβαίωθηκε από την ομάδα του AtYourService! Πόσα Χρόνια κάνετε αυτή τη δουλειά;
Είμαστε στο χώρο της Μουσικής και της Εκπαίδευσης εδώ και 21 χρόνια.


Ποιά είναι η ιστορία σας;
Γυρίζοντας πίσω στο χρόνο, η επαγγελματική μας πορεία ξεκίνησε ως ζευγάρι το 1993 με μερικούς μαθητές στο δωμάτιο ενός μικρού διαμερίσματος. Αρχικός μας στόχος δεν ήταν η επέκταση και η δημιουργία μιας μεγαλύτερης ομάδας αλλά η μετάδοση της αγάπης μας για τη μουσική στους μαθητές μας.

Στην πορεία του χρόνου, η ανάγκη μας να δηλώσουμε τον επαγγελματισμό μας, όχι μόνο ως προς την ποιότητα παροχής γνώσεων αλλά και ως προς τις κτηριακές εγκαταστάσεις, μας οδήγησε το 1996 στο δημιουργία ενός μικρού ιδιόκτητου κτηρίου με τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας – το ωδείο Aimusiclab. Αυτό αποτέλεσε και την αρχή μιας όμορφης συνεργασίας με δύο καινούργιες δασκάλες στο πιάνο.

Το 2000 ήταν μια καθοριστική χρονιά, αφου ξεκίνησε επίσημα και η συνεργασία μας με το Ελληνικό Κολλέγιο Μουσικής. Μέσω αυτής της συνεργασίας, προσφέρεται στους μαθητές μας η δυνατότητα να δίνους τις Εξετάσεις του Ελληνικού Κολλεγίου Μουσικής με εξεταστή το κ. Μαρτίνο Τυρίμο και, παράλληλα να παρουσιάζονται κάθε μήνα σε συναυλίες στην ειδικά διαρρυθμισμένη αίθουσα συναυλιών του κτηρίου τους μουσικής ακαδημίας Αrte.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2006, το ωδείο Aimusiclab απασχολεί πέντε δασκάλους στο πιάνο και, επιπρόσθετα, προστίθεται το μάθημα της κιθάρας. Το 2008, προχωρήσαμε στην επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων του ωδείου προσθέτοντας τέσσερις αίθουσες. Αυτή η ανάγκη προέκυψε από την προσθήκη των μαθημάτων της φωνής, του φλάουτου και του κλαρίνου.

Δύο χρόνια αργότερα, ξεκινούν τα μαθήματα της μουσικής προπαίδειας για παιδιά ηλικίας 3-6 χρονών και των μουσικών παιχνιδιών για ηλικίες 9-11 χρονών τα οποία προσφέρονται δωρεάν στους μαθητές που φοιτούν στο ωδείο Aimusiclab αλλά και στα μικρά τους αδέλφια.

Το 2011, ενεργοποιείται η συνεργασία μας με τη μουσικοθεραπεύτρια Εύη Χριστοφή. Στόχος της εν λόγω συνεργασίας είναι η χρήση της δύναμης της Μουσικής για τη θεραπεία ενός ευρέως φάσματος περιπτώσεων, όπως η Διάσπαση Προσοχής και η Υπερκινητικότητα.

Τέλος, το 2012, στον κατάλογο των προσφερόμενων μαθημάτων στο ωδείο Aimusiclab προστίθενται τα μαθήματα βιολιού, βιόλας, κόντρα μπάσου, κρουστών, κλαρίνου και σαξοφώνου. 
Τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν τη δουλειά σας;
Αφοσίωση, Εμπειρία, Οργάνωση

Μια δουλειά που κάνατε και νιώθετε περήφανοι;
Σίγουρα οι εκδόσεις των βιβλίων μας αφού έχουν δημιουργηθεί μέσα από την εμπειρία πολλών χρόνων και στόχο έχουν να βοηθήσουν και άλλους παιδαγωγούς στη σωστή μουσική διαπαιδαγώγηση των παιδιών με έμφαση στα πρώτα στάδια που είναι και τα πιο σημαντικά.
  
Ποιά νομίζετε ότι είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού επαγγελματία στον κλάδο σας;
Ένας καλός μουσικός παιδαγωγός, εκτός από τις γνώσεις που πρέπει, να έχει σημαντικό είναι να έχει τη σωστή προσέγγιση για τον κάθε μαθητή ξεχωριστά. Να είναι προσιτός, φιλικός και να  έχει μεταδοτικότητα με ένα τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό. Αποστολή του δεν πρέπει να είναι μόνο η μετάδοση γνώσεων αλλά να επηρεάσει το συναισθηματικό κόσμο του κάθε παιδιού και να βοηθήσει έτσι στη διαμόρφωση μιας ισορροπημένης προσωπικότητας.   

Γιατί ένας γονιός να διαλέξει την μουσική σχολή AIMusicLab για τη μουσική διαπαιδαγώγηση του παιδιού του; 
 Η πιο πάνω ανοδική πορεία του ωδείου μας αποδεικνύει τεκμηριωμένα την αγάπη μας για τη Μουσική. Συναισθανόμενοι το χρέος μας να μεταλαμπαδεύουμαι στους συνανθρώπους μας και κυρίως στους νέους αυτή την αγάπη και τις γνώσεις μας, συνεχίζουμε όλη η ομάδα να αγωνιζόμαστε.

Οι μαθητές μας οι οποίοι έχουν ακολουθήσει και έχουν διακριθεί στο χώρο της Μουσικής είναι η απόδειξη της σωστής και ολοκληρωμένης δουλειάς η οποία γίνεται και αναβαθμίζεται συνεχώς. 


Website: http://www.aimusiclab.com
Facebook Page: https://www.facebook.com/aimusiclabΠιστοποιητικά: