Εάν χτίζεις, ανακαινίζεις, σχεδιάζεις ή απλά ονειρεύεσαι το τέλειο μπάνιο, το μόνο που χρειάζεσαι είναι οι βασικές γνώσεις και τα τελευταία trends στα είδη Υγιεινής και τα αξεσουάρ μπάνιου. Τόλμησέ το και εμείς είμαστε εδώ να σου δώσουμε όλα όσα θα χρειαστείς!

Πάρε χαρτί και μολύβι

Για να μπορέσεις να πάρεις ιδέες για το νέο σου μπάνιο θα πρέπει να ξέρεις τα πάντα γύρω από τους χώρους που διαθέτει. Μέτρησέ το από γωνία σε γωνία και κατέγραψε τις μετρήσεις σου σε ένα χαρτί στο οποίο θα έχεις σχεδιάσει πώς είναι οι χώροι του αυτή τη στιγμή. Για παράδειγμα, πού βρίσκεται η πόρτα, πού είναι εγκατεστημένα τα είδη υγιεινής, οι σωληνώσεις, κτλ..

Εάν το μπάνιο σου είναι καινούργιο και άρα ένα άδειο δωμάτιο, τότε μπορείς να σχεδιάσεις πού θα ήθελες ιδανικά τα είδη υγιεινής ή οτιδήποτε ονειρεύεσαι να έχει ο μελλοντικός χώρος σου.

Πάρε αποφάσεις

Υπάρχουν κάποιες μεγάλες και σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρεις προτού αρχίσεις να ψάχνεις υλικά και έπιπλα για το νέο σου μπάνιο. Μην τις προσπεράσεις αν δεν θες να ξαναδιαβάζεις αυτόν τον οδηγό του χρόνου. :)

Μία μεγάλη απόφαση αφορά το πόσο μακριά θα πας για να χτίσεις το μπάνιο των ονείρων σου. Αν δηλαδή χρειαζόταν, θα γκρέμιζες έναν τοίχο του; Θα άλλαζες τις προκαθορισμένες θέσεις των ειδών υγιεινής και άρα τα υδραυλικά με τις όποιες έξτρα εργασίες συνεπάγεται αυτό; Θα έχτιζες ένα τελείως νέο μπάνιο από το μηδέν, σε άλλο σημείο του σπιτιού σου;


Η επόμενη, αφορά τον προϋπολογισμό σου. Ακόμη κι αν δεν έχεις ιδέα για τις τιμές της αγοράς και με δεδομένο ότι μπορεί να φτάσουν ψηλά όσο δε φαντάζεσαι, θα πρέπει να ορίσεις ένα ανώτατο ποσό ώστε περίπου να γνωρίζεις μέχρι πού μπορείς να ξοδέψεις.

Βάλε τις κόκκινες γραμμές σου κάπου εδώ ώστε να μην έχεις ανασφάλεια και να ξέρεις έστω περίπου το πλαίσιο των επόμενων κινήσεών σου.

Πάρε πληροφορίες

Προτού αρχίσεις να διαλέγεις όλα  όσα θα χρειαστείς, πρέπει να έχεις τις σωστές πληροφορίες. Kαλό θα ήταν να σκεφτείς και να ρωτήσεις και όσους θα μείνουν μαζί σου (αν υπάρχουν) για τις ανάγκες που θα πρέπει να καλύψει το μπάνιο καθώς και τις προτιμήσεις τους.

Επίσης, σκέψου και λίγο στο μέλλον. Αν για παράδειγμα σκοπεύεις να κάνεις οικογένεια, το νέο σου μπάνιο θα είναι λειτουργικό για όλους; Επίσης ποιές θα είναι οι ανάγκες αποθήκευσης του μπάνιου σου, πόσα άτομα θα εξυπηρετεί, προτιμούν όλοι ντους ή μήπως μπανιέρα; Τί θα είναι πιο πρακτικό για τα μικρά παιδιά; Θα έχεις συχνά φιλοξενούμενους; Το μπιντέ είναι απαραίτητο ή μπορείς να το αποφύγεις εντελώς και επιτέλους ας μας πει κάποιος αν στ’ αλήθεια χρησιμεύει σε κάτι αυτό το πράγμα! :)

Πάρε συμβουλή

Η κατανάλωση νερού του μπάνιου σου δεν είναι αστείο. Η άσκοπη κατανάλωση μπορεί να αποτελέσει μεγάλο έξοδο για την τσέπη σου και μεγάλος πονοκέφαλος για την κοινωνία και το περιβάλλον.


Όλες οι νέες έξυπνες και πράσινες τεχνολογίες λοιπόν, ακόμη και στα είδη μπάνιου, έχουν αρχίσει και στρέφονται προς την μειωμένη και ελεγχόμενη κατανάλωση νερού χωρίς ο καταναλωτής να καταλαβαίνει διαφορά στην αίσθηση του μπάνιου. Λιγότερο νερό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα βλέπεις ή θα νιώθεις λιγότερο νερό. Είπαμε, έξυπνη τεχνολογία. Επέλεξε λοιπόν οτιδήποτε αγοράσεις με αυτόν τον γνώμονα.

Μην το παρακάνεις με το προχωρημένο design. Μπορείς να βρεις από τα πιο παραδοσιακά μέχρι τα πιο φουτουριστικά και ασυνήθιστα είδη μπάνιου, αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξεις είναι η ποιότητα και η χρηστικότητά τους.

Θυμίσου πως τα είδη μπάνιου δεν είναι κυρίως διακοσμητικά και πως θα ακολουθήσει βαριά χρήση ή κατάχρησή τους, κάθε μα κάθε ημέρα. Για παράδειγμα, είναι υπέροχο να βλέπεις μια λευκή πουπουλένια κουρτίνα όμως πρόκειται για κουρτίνα μπάνιου. Πρακτικά, δεν είναι καθόλου όμορφα και χρηστικά τα βρεγμένα πούπουλα που σίγουρα θα έχει για το περισσότερο κομμάτι της ημέρας.

Το design στα είδη μπάνιου, οφείλει πρώτα να είναι χρηστικό αλλιώς δεν αφορά κανέναν μας.

Πάρε ιδέες

Η ώρα περίπου ήρθε που θα αρχίσεις τα εκατοντάδες κλικ ή τα ξεφυλίσματα στα έντυπα με τα υλικά και τα έπιπλα που θα χρειαστείς. Υπάρχει όμως ο φόβος κάτι να σου διαφύγει. Τί θα ‘λεγες λοιπόν να τα βάλεις όλα σε μια σειρά και να μάθεις κάτι παραπάνω γι’ αυτά πέρα από τις κλασσικές επιλογές σου;

Ίσως σε βοηθήσει να περιορίσεις τις ώρες ψαξίματος για έμπνευση, ίσως σε γλιτώσει από πολλά περιττά διαβάσματα και έξοδα και ίσως σου δώσει νέες ιδέες για να αξιοποιήσεις καλύτερα τον χώρο σου!

 

Πλακάκια

Ξεκινήσαμε να τοποθετούμε πλακάκια στα μπάνια μας κυρίως για λόγους υγιεινής και όλοι θυμόμαστε τα τραγικά πρώτα πλακάκια της γιαγιάς. Σήμερα, τα σχέδια και οι ποιότητά τους έχει εξελιχθεί αρκετά αλλά και οι επιλογές μας.

Δεν είναι μόνο το πλακάκι υγιεινό για το μπάνιο σου, μπορείς να “ντύσεις” τους τοίχους του με ψηφίδες ή και με πέτρα. Ένα όμορφο ψηφιδωτό ή ένα πέτρινο μπάνιο μπορούν να δώσουν ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα και ίσως να αναδείξουν καλύτερα το όλο στιλ του.

Μπαταρίες και βρύσες

Ειδικά η συγκεκριμένη βιομηχανία έχει εξελιχθεί και σε σχέδια και σε μηχανισμούς αλλά και σε υλικά. Μπορεί να είσαι παραδοσιακός τύπος και να θες οι μπαταρίες μπάνιου να βγάζουν ξεχωριστά κρύο-ζεστό νερό ή μοντέρνες, να είναι δηλαδή ανάμικτες.

Τώρα όμως έχεις αμέτρητες επιλογές. Εκτός από τα άπειρα και τελείως τρελά σχέδια, μπορεί αντί για τις συνηθισμένες μεταλλικές, να επιλέξεις τις νέες διάφανες μπαταρίες μπάνιου και μάλιστα φωτιζόμενες με LED φως από υδροηλεκτρική ενέργεια!

Αξεσουάρ

Πέρα από το γεγονός ότι πλέον έχουν εφευρεθεί εκατοντάδες νέα αξεσουάρ για οτιδήποτε μπορείς να διανοηθείς, έχουμε και πολλά νέα trends. Γενικά πάντως, αυτό που θα διαπιστώσεις είναι πως το μπάνιο «κουζινοποιείται».


Περισσότερα δηλαδή εξειδικευμένα αξεσουάρ, πολλές συσκευές και πολύ ξύλο, συρτάρια, ντουλάπια και πάγκοι. Μια άλλη ενδιαφέρουσα τάση είναι το «μπάνιο – κόσμημα» όπου όλα τα αξεσουάρ μιμούνται πετράδια, γυαλίζουν και εντυπωσιάζουν. Αρκεί να μην το παρακάνεις.  :)


Μεμονωμένα αξεσουάρ ή σετ και ολοκληρωμένες λύσεις; Οτιδήποτε χρειάζεσαι από αξεσουάρ μπάνιου, δηλαδή από στηρίγματα πετσέτας μέχρι θήκες για τα σαπούνια και πιγκάλ, μπορείς είτε να τα αγοράσεις ένα- ένα, είτε σε σετ. Στην πρώτη περίπτωση, μπορείς να διακοσμήσεις ή να εξοπλίσεις κάθε γωνιά του μπάνιου σου διαφορετικά ενώ στη δεύτερη μπορείς να δώσεις σε όλο το μπάνιο έναν τόνο αρμονίας.

Είδη Υγιεινής

Εδώ, οι ανατροπές στις τάσεις είναι απανωτές. Φαίνεται ότι οι περισσότεροι βαρεθήκαμε τις κάτασπρες (και πολύ ευαίσθητες) πορσελάνες ή τα κεραμικά και θέλουμε κάτι διαφορετικό. Η πέτρα είναι ίσως από τα πρώτα υλικά που παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν στο μπάνιο όμως τώρα, ομορφαίνει και δίνει θαλπωρή.

Το ξύλο, ένα πραγματικά ασυνήθιστο υλικό για είδη υγιεινής, μπορεί να σου χαρίσει την τέλεια μπανιέρα ή έναν μοναδικό νιπτήρα. Εάν το φοβάσαι ψάξε κεραμικά που μιμούνται το ξύλο. Ίσως το εξυπνότερο trend!

Το μέταλλο πάλι, το υλικό που μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει στις μπαταρίες και τις βρύσες, εξαπλώνεται σε στυλάτα είδη μπάνιου και πλέον θα το δεις σε μπανιέρα και σε νιπτήρα και μάλιστα, σε πολλές μορφές. Το σφυρήλατο ή ο νιπτήρας-συντριβάνι, θα σε εντυπωσιάσει.

Έπιπλα Μπάνιου

Ράφια, πάγκοι, έπιπλα αποθήκευσης, όλα αλλάζουν και δοκιμάζονται σε νέα υλικά και σχέδια. Καθώς πλέον η χρηστικότητα και το σουηδικό design έχουν εισβάλλει για τα καλά στην καθημερινότητα, όλες οι τάσεις δίνουν έμφαση στη λειτουργικότητα και την καλύτερη αξιοποίηση των χώρων.

Πλέον υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε λύσεις για όλα τα μεγέθη μπάνιου, με κυρίαρχα τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο και ο πηλός. Φυσικά, το πλαστικό συνεχίζει να εισβάλλει με μεγάλη επιτυχία και εδώ, ενώ το μάρμαρο τείνει να ξεπεραστεί.

Πέρα όμως από το υλικό, η πιο διαδεδομένη τάση, είναι το χρώμα. Παρόλο που το λευκό είναι αρχοντικό, μάλλον ήρθε καιρός να πειραματιστούμε και να δώσουμε στο δωμάτιο που ξεκινάμε τη μέρα μας, τα πιο χαρούμενα χρώματα!

Πάρε θέση

Άσε την προσωπικότητά σου να φανεί στο μπάνιο που επιμελήθηκες εσύ, με έξυπνες και ασυνήθιστες προσθήκες που θα κάνουν αίσθηση! Μεταμόρφωσε το μπάνιο σου στον δικό σου προσωπικό χώρο χαλάρωσης και πρόσθεσε τους ήχους που προτιμάς, αρωματοθεραπεία, ίσως σάουνα και το προσωπικό σου σπα!

Επέλεξε φώτα με τα χρώματα που σε εκφράζουν και ενεργοποιούνται με διαφορετικούς αισθητήρες σε κάθε σημείο του μπάνιου σου, πρόσθεσε αρώματα Ανατολής αλλά εκμεταλλεύσου και την νέα έξυπνη τεχνολογία για οικονομία στο νερό και το ρεύμα.

Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε ώστε η κάθε ημέρα σου να ξεκινά συναρπαστικά, θετικά και με ενέργεια και να τελειώνει με τον πιο χαλαρωτικό, στοργικό και ήρεμο τρόπο. Κι όλα αυτά από το σημαντικότερο δωμάτιο του σπιτιού, το νέο σου μπάνιο!

Πάρε ειδικούς!

Λίγο πριν αρχίσει η υλοποίηση, μην πας στα τυφλά να αναθέσεις την κάθε δουλειά που θα χρειαστείς στον οποιονδήποτε. Το μπάνιο δεν είναι παίξε – γέλασε, χρειάζεται σοβαρές υποδομές στα υδραυλικά και τα ηλεκτρικά συστήματα του σπιτιού σου. Πόσο μάλλον εάν χρειαστείς γκρεμίσματα ή νέες εγκαταστάσεις, που και πάλι πρόκειται για μεγάλη και σοβαρή δουλειά.Εάν θέλεις λοιπόν να γλιτώσεις πολλά χρήματα και να βρεις τους καλύτερους και πιο αξιόπιστους επαγγελματίες για να αναλάβουν όλες τις εργασίες σου, με εγγυημένο αποτέλεσμα και συστάσεις, το AtYourService είναι στη διάθεσή σου.

Δημοσίευσε τις δουλειές που χρειάζεσαι να γίνουν, το ανώτατο ποσό που θέλεις να διαθέσεις για καθεμία και τους χρόνους που τις θέλεις έτοιμες. Θα φροντίσουμε να έχεις το μπάνιο σου όπως το ονειρεύτηκες, με το κλειδί στο χέρι!


 

Ψάχνεις για κάποια Υπηρεσία;

Κάνε κλικ στο Μενού μας και θα σε βοηθήσουμε να βρεις τις καλύτερες Υπηρεσίες στις καλύτερες Τιμές

1 2 3

Γράψε τι Ψάχνεις & θα κάνουμε εμείς τα υπόλοιπα

 

Ο οδηγός αυτός έχει φτιαχτεί με την υποστήριξη του Leroy Merlin. Κάνε κλικ εδώ για να δεις το Φυλλάδιο με τις Ειδικές Προσφορές Ανακαίνισης