Ο κλόουν για παιδικά πάρτι, παλιότερα γνωστότερος ως και παλιάτσος, ο πιο αγαπημένος κωμικός διασκεδαστής όλων μα κυρίως των παιδιών, έχει πολλούς τρόπους να κάνει και τη δική σου εκδήλωση ή το παιδικό πάρτι, ξεχωριστό. Σου φτιάξαμε λοιπόν έναν οδηγό, για όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα είδη των κλόουν, τις υπηρεσίες τους, τι να προσέξεις πριν προσλάβεις έναν κλόουν, μα και λίγα ακόμη, που έχει πολύ ενδιαφέρον να τα μάθεις!  ;)

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ λοιπόν, τί σημαίνει κλόουν;

Από πού μας ήρθε αυτή η -για άλλους συμπαθητική, για άλλους τρομακτική-, φιγούρα; Ποιά είναι η ιστορία του; Από πού προέρχεται το όνομά του και κυρίως, πώς μπορεί να κάνει το πάρτι σου να ξεχωρίσει;

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, διότι οι κλόουν έχουν σημαντικότατη ιστορία!

Οι κωμικές φιγούρες δεν είναι κάτι νέο. Από την αρχαιότητα έχουμε “κλόουν”, κωμικούς και διασκεδαστές. Σε αυτήν την μορφή όμως, τους κλόουν τους γνωρίσαμε λίγο αργότερα. Έτσι λοιπόν, αν δεν γνωρίζεις τί σημαίνει η λέξη κλόουν ή παλιάτσος, τότε πρέπει να ξέρεις πως το 1560 που καταγράφηκε για πρώτη φορά, ήταν αρνητική η σημασία της.

Με λίγα λόγια, κλόουν σήμαινε ανάμεσα στις έννοιες “κορόιδο” (fool), έναν όρο που θα βρεις ακόμη και σε έργα του Σαίξπηρ και “χωρικός”, αλλά με την κακή έννοια, δηλαδή εκείνος που δεν έχει τρόπους, που δεν ξέρει να ντύνεται καλά, να μιλά σωστά, να φέρεται πολιτισμένα.

Γι’ αυτό και ο κλόουν ως η κωμική εκδοχή του, έχει τόσο υπερβολικά χαρακτηριστικά. Αργότερα, η μορφή του κλόουν συνδέθηκε έντονα με το τσίρκο. Ήταν το κύριο σημείο αναφοράς των τσίρκων ανά τον κόσμο, με τα γνωστά αστεία νούμερα που περιελάμβαναν παντομίμα, πολλές τούμπες και τρικλοποδιές, ποδήλατα με μία μόνο ρόδα και μπάλες πολλών μεγεθών.


Και έτσι, η μορφή του κλόουν όπως την ξέρουμε σήμερα σιγά-σιγά εξελίχθηκε και καθιερώθηκε. Από τότε άρχισαν να συνδέονται μαζί του τα χαρακτηριστικά μεγάλα παπούτσια, τα πολύχρωμα φαρδιά ρούχα, η στρογγυλή κόκκινη μύτη, το λευκό μακιγιάζ και το μεγάλο περίγραμμα στόματος.

Όλα, μεγάλωσαν πολύ ώστε το κοινό του τσίρκου να μπορεί να βλέπει τους κλόουν από μακριά και να γελά ευκολότερα με την εμφάνισή τους.

Τί ακριβώς κάνει ένας κλόουν;

Ο κλόουν όπως θα ξέρεις ήδη, δεν είναι μόνο μια διακοσμητική φιγούρα σε μια εκδήλωση. Δεν είναι σαν άλλους ήρωες που απλά αρκεί να φωτογραφίζονται και να περιφέρονται ανάμεσα στον κόσμο.

Από τον κλόουν, όλοι περιμένουμε το ακριβώς αντίθετο. Περιμένουμε κάτι να κάνει ή να πει, μα κυρίως να είναι αστείος και υπερβολικός σε κάθε κίνησή του. Έτσι λοιπόν, πλέον οι κλόουν-διασκεδαστές πάρτι, έχουν μια μεγάλη ποικιλία από παραστάσεις που δίνουν στις εκδηλώσεις.

Όλα τα είδη διασκεδαστών που ξέρεις, μπορούν σήμερα να συνδυαστούν με εκείνο του κλόουν!

Δες τους βασικότερους συνδυασμούς διασκεδαστών - κλόουν

Ο κλόουν μάγος - ταχυδακτυλουργός

Είναι εκείνη η ομάδα διασκεδαστών που πέρα από το πολύ γέλιο και την κωμική εμφάνιση θα διαδράσει περισσότερο με τους καλεσμένους, κάνοντας επίσης και εντυπωσιακά ταχυδακτυλουργικά κόλπα.

Τράπουλες, μαγικά μπαστούνια με μπουκέτα λουλούδια και λαγοί μέσα από το καπέλο του ή σειρά δεμένα μαντήλια μέσα από τα γιγάντια παπούτσια του. Πρόκειται για υπέροχο είδος διασκεδαστή αλλά μόνο στην περίπτωση που είναι εξίσου καλός κωμικός και μάγος.

Ο κλόουν ζογκλέρ και ακροβάτης

Αυτού του είδους ο κλόουν διέπρεπε κάποτε στα τσίρκο. Κι όχι τόσο για την ικανότητά του να ισορροπεί πράγματα στο φαλακρό μέρος του κεφαλιού του ή να παίζει με 5 μήλα ταυτόχρονα. Αυτό που άρεσε πιο πολύ στο κοινό, ήταν οι ακόμη πιο εντυπωσιακές τούμπες και ζημιές που προκαλούσε.


Είτε λοιπόν είναι στ’ αλήθεια καλός ζογκλέρ και ακροβάτης είτε πολύ κακός, με αυτό το είδους κλόουν κανείς δεν πρόκειται να απογοητευτεί, αντιθέτως θα αρέσει πολύ σε όλους!

Ο κλόουν παραμυθάς

Πρόκειται ίσως για την πιο γλυκιά εκδοχή κλόουν διότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κωμικά του χαρακτηριστικά για να διηγηθεί ιστορίες και παραμύθια, δίνοντας μια εξαιρετική παράσταση που θα αρέσει σε όλους!

Επίσης, αυτό το είδος κλόουν δεν έχει ηλικιακούς περιορισμούς και οι ιστορίες του συνήθως αρέσουν σε όλους.

Ο κλόουν μίμος

Σε αυτήν την περίπτωση, ο διασκεδαστής σου θα ταιριάξει με κάθε πιθανό κοινό, σε κάθε εκδήλωση και η παράστασή του έχει πολύ μεγάλη διάρκεια σε σχέση με τους υπόλοιπους τύπους κλόουν. Αυτό, διότι είτε πάνω είτε κάτω από τη “σκηνή”, η παντομίμα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και αστεία διασκέδαση.

Ο κλόουν μίμος, δεν θα βγάλει λέξη, αντιθέτως με τις κινήσεις του μόνο θα μαγνητίσει το κοινό σου, είτε είναι μικροί είτε μεγάλοι.

Ο κλόουν που βάφει πρόσωπα

Εκτός από την κωμική παράσταση του κλόουν, την αστεία εμφάνιση και την παρουσία του γύρω από τα παιδιά, αυτός ο κλόουν θα προσφέρει και μία ακόμη αγαπημένη διασκέδαση που είναι το βάψιμο των προσώπων των παιδιών.

Μην το σκεφτείς, εάν είναι και καλός ζωγράφος, ο συνδυασμός αυτός είναι από τους πιο σίγουρους για να κρατήσει τα παιδιά πολύ χαρούμενα!

Ο κλόουν μπαλονοκατασκευαστής

Τα μπαλόνια είναι ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά παιχνίδια των παιδιών. Εάν λοιπόν ένας αστείος κλόουν φτιάχνει απίθανες κατασκευές από μπαλόνια για το κάθε παιδί στο παιδικό σου πάρτυ, τότε είναι μια από τις καλύτερες συμφωνίες για διασκέδαση που θα μπορούσες ποτέ να κάνεις.

Τί να προσέξεις σε έναν κλόουν;

Οι ηλικίες του κοινού του

Η παράσταση του κλόουν που σε ενδιαφέρει, απευθύνεται στο δικό σου ηλικιακό κοινό; Εάν για παράδειγμα, ο διασκεδαστής που θέλεις να προσλάβεις για το δικό σου πάρτυ γενεθλίων με θέμα το τσίρκο, ήταν τέλειος στο παιδικό πάρτυ της κολλητής σου, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Το παιδικό κοινό δεν είναι καθόλου το ίδιο με το κοινό των ενηλίκων και ίσως το σόου του κλόουν - παιδικού διασκεδαστή να μην έχει κανένα κοινό με το σόου που ψάχνεις εσύ. Ρώτησέ τον!

Τo θέμα της γλώσσας

Μπορεί ο κλόουν που επέλεξες να είναι ο καλύτερος της πόλης, όμως εάν η παράστασή του περιλαμβάνει και παραμύθια ή κόλπα που πρέπει να συμμετέχουν οι καλεσμένοι, τότε θα πρέπει να μιλάνε όλοι την ίδια γλώσσα.

Αν για παράδειγμα, τα μισά παιδιά του παιδικού πάρτι δεν μιλούν Ελληνικά, τότε η υπέροχη διήγηση παραμυθιών του διασκεδαστή σου… πάει περίπατο!

Τα επιπλέον ταλέντα του

Εάν είναι εξίσου καλός στα έξτρα ταλέντα του όσο και σαν κλόουν; Μερικές φορές μπορεί να συμφέρει να πληρώσεις μόνο έναν διασκεδαστή αντί για δύο και να προσλάβεις για παράδειγμα, μόνο έναν κλόουν-ακροβάτη για το πάρτι σου. Παρόλα αυτά, εάν δεν είναι τόσο καλός κλόουν ή τόσο καλός ακροβάτης, τότε ίσως έχεις μια μέτρια ή και κακή παράσταση.

Για να ξεπεράσεις το θέμα αυτό, ζήτα από κάθε κλόουν με διπλά και τριπλά ταλέντα, να δεις live την παράστασή του/της. Μόνο έτσι θα κρίνεις εάν πραγματικά κάνει για την εκδήλωσή σου. Διότι εάν σε κάποιο από τα δύο υστερεί, τότε ίσως θα ήταν καλύτερο να προσλάβεις έναν παραδοσιακό κωμικό κλόουν, ώστε να κρατήσεις ψηλά το κέφι του πάρτι σου, ακόμη κι αν είναι πιο λιτό το ρεπερτόριο.

Πόση ώρα διαρκεί η παράσταση του κλόουν;

Σε αυτό το ερώτημα δεν υπάρχει ακριβής απάντηση και θα ‘πρεπε να χαίρεσαι γι’ αυτό. :) Οι κλόουν βλέπεις είναι πολύ ευέλικτοι και μπορούν να προσαρμόζουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το είδος της εκδήλωσης που οργανώνεις, το όραμα και τις επιθυμίες σου.

Μπορεί να παίζουν διάφορα παιχνίδια με τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια ενός πάρτι για παράδειγμα, να τρέχουν με ένα ποδήλατο μιας ρόδας σε όλο τον χώρο κάνοντας αστεία ή μπορεί να δίνουν μόνο μια μικρή παράσταση τριάντα λεπτών. Εξαρτάται από εσένα. Μπορείς επίσης, να χωρίσεις την εμφάνισή τους σε 3 ή και 4 παραστάσεις ανάλογα τις ηλικίες του κοινού σου.

Το συμπέρασμα είναι πως πρόκειται για αρκετά ευέλικτους διασκεδαστές και εσύ μόνο θα ορίσεις πόση ώρα χρειάζεσαι τον κλόουν και τί είδους παράσταση θα κάνει.

Πόσο κοστίζει ένας κλόουν;

Παλιότερα, οι κλόουν χρέωναν με την ώρα για ένα παιδικό πάρτι. Πλέον όμως, λόγω αυξημένης ζήτησης και ανταγωνισμού, μπορείς να δεις χρεώσεις για πακέτα υπηρεσιών. Π.χ. μπορείς να έχεις ένα προκαθορισμένο κόστος για κλόουν καθ’ όλη τη διάρκεια ενός πάρτι, μόνο που εδώ, πρέπει να μάθεις ακριβώς τί περιλαμβάνει η τιμή αυτή.

Μπορείς επίσης να συναντήσεις και χρεώσεις ανάλογα το είδος των υπηρεσιών. Π.χ. Εάν θέλεις να μοιράσει δωράκια στα παιδιά, να έχει διπλό ρόλο στο πάρτι όπως να αναλάβει τις μπαλονοκατασκευές ή το βάψιμο προσώπων.

Φυσικά, μην ξεχνάς πως η τιμή σίγουρα θα εξαρτηθεί και από το “όνομα” του κλόουν. Ένας έμπειρος και φημισμένος διασκεδαστής παιδικών πάρτι που όλοι θέλουν για το πάρτι τους, ίσως χρεώνει παραπάνω για τις παραστάσεις του.

Τέλος, το κόστος μπορεί να εξαρτηθεί και από την εποχή. Εάν η ζήτηση κάποιους μήνες το χρόνο είναι αυξημένη, τότε ίσως να πρέπει να πληρώσεις περισσότερα χρήματα για να “κλείσεις” τον κλόουν που θέλεις.


Έτσι, έχοντας στο μυαλό σου όλα τα παραπάνω, η τιμή μπορεί να ξεκινά από 50 ευρώ για μία ώρα και ανάλογα το είδος και το χρόνο της διασκέδασης που θα παρέχει, να φτάνει μέχρι και τα 200 ευρώ.

Σε τί είδους εκδήλωση ταιριάζει ένας κλόουν;

Παρόλο που οι κλόουν είναι κυρίως συνδεδεμένοι με παιδιά και παιδικά πάρτι, πραγματικά δεν υπάρχει εκδήλωση που να μην μπορείς να την εμπλουτίσεις με έναν κλόουν. Είτε ως κύρια παράσταση, είτε απλά για να διασκεδάζει τα παιδιά της εκδήλωσής σου, ο κλόουν είναι μια άριστη επιλογή για γάμους, βαφτίσεις, γενέθλια και κάθε είδους πάρτι και χορό.

Τί ερωτήσεις να κάνεις στον κλόουν;

Δες παρακάτω μια λίστα με τις βασικές ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσεις έναν κλόουν ή το γραφείο για διασκεδαστές, εάν μέσω αυτού βρήκες τον κλόουν, προτού τον προσλάβεις:

  • Τη διαθεσιμότητά του για την ημερομηνία που τον χρειάζεσαι
  • Την προκαταβολή που χρειάζεται για να κατοχυρώσεις την ημερομηνία της εκδήλωσής σου
  • Το κόστος της παράστασής του και με ποιόν τρόπο χρεώνει (με την ώρα, με την παράσταση ή μία καθορισμένη τιμή για κάθε πάρτι)
  • Εάν υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις π.χ. για τα μπαλόνια που θα μοιράσει στα παιδιά, για τις έξτρα ώρες που πιθανόν να τον χρειαστείς, μεταφορικά, κτλ.
  • Εάν κάτι του συμβεί και χρειαστεί να ακυρώσει την παρουσία του, υπάρχει αντικαταστάτης να τον καλύψει για το πάρτι σου; Ή γενικά, πώς χειρίζεται αυτές τις περιπτώσεις;
    Μεταξύ μας, εάν σου πει ότι απλά θα σου επιστρέψει την προκαταβολή, μάλλον δεν πρόκειται για επαγγελματία.

Πώς να βρεις έμπιστο, οικονομικό και επαγγελματία κλόουν σήμερα!

Όπως θα έχεις καταλάβει, χρειάζεσαι πολλά περισσότερα από μία επαγγελματική κάρτα ή έναν ικανοποιημένο πελάτη για να βρεις τον τέλειο κλόουν ή έναν οποιονδήποτε διασκεδαστή, για να ταιριάξει με τις ανάγκες της δικής σου εκδήλωσης.


Χρειάζεσαι όλες τις λεπτομέρειες που μπορείς να βρεις για το ρεπερτόριό του, τα καλύτερα ταλέντα του, εάν το κόστος του είναι λογικό και εάν είναι φιλικός άνθρωπος που μπορείς να βασιστείς πάνω του.

Μόνο μέσω του AtYourService μπορείς να βρεις ακριβώς αυτόν που ψάχνεις, διαβάζοντας τις κριτικές της κοινότητας, τα σχόλια και ρωτώντας κάθε ερώτησή σου σε όσους περισσότερους επαγγελματίες χρειάζεσαι, προτού πάρεις την απόφασή σου.

Συμβουλές για το τέλειο παιδικό πάρτι!

Προτίμησε ένα πάρτι με επίβλεψη

Ποτέ μην αφήνεις τα παιδιά να απασχολούνται μόνα τους για παραπάνω από δέκα λεπτά, εάν θέλεις να αποφύγεις τους μπελάδες.

Πρώτα η διασκέδαση, μετά το φαγητό

Μην αφήνεις προσβάσιμο φαγητό παντού και πάντα αλλιώς θα μετά θα έχεις να αντιμετωπίσεις μεγάλη ακαταστασία.

Απλό φαγητό

Μην το παρακάνεις με ειδικά πιάτα και πολύπλοκα μενού. Προτίμησε finger food που τρώγεται εύκολα και που αρέσει στα περισσότερα παιδιά, όπως οι κοτομπουκιές, οι τηγανητές πατάτες, αγγουράκια και τοστ. 

Μην αγχώνεσαι με τον προϋπολογισμό σου

Τα παιδιά δεν θα ξέρουν εάν έχεις ξοδέψει μια περιουσία σε φαγητό, τούρτα γενεθλίων, αίθουσα και διασκεδαστές. Το μόνο που θέλουν είναι να περάσουν καλά με τους φίλους τους. Οπότε εστίασε στο κομμάτι της διασκέδασης και μην αγχώνεσαι για τα χρήματα. Αντί γι’ αυτό, προσπάθησε να γίνεις όσο πιο δημιουργικός/ή μπορείς!

2 ώρες το πολύ

Εάν το πάρτι σου κρατήσει παραπάνω από δύο ώρες, τότε έχε στο νου σου πως θα είναι πολύ κουραστικό για τα παιδιά. Δύο ώρες είναι η καλύτερη διάρκεια για το πάρτι σου, ώστε να κρατήσεις το ενδιαφέρον των παιδιών και να διασκεδάσουν χωρίς να κουραστούν πολύ.

Αριθμός καλεσμένων

Ποτέ μην προσκαλείς περισσότερους καλεσμένους απ΄ όσους χωρά η αίθουσα του πάρτι σου. Εάν θέλεις να καλέσεις πολύ κόσμο, καλύτερα να βρεις έναν μεγαλύτερο χώρο από το να είναι δύσκολο για τα παιδιά να κουνηθούν, να παίξουν και γενικά, να διασκεδάσουν.

Η δική σου εμπειρία;


Μοιράσου μαζί μας πώς βρήκες κλόουν για το δικό σου πάρτι και πώς πήγε. Ποιό ήταν το καλύτερό του νούμερο και για πόση ώρα κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον των παιδιών; Επίσης, θα εκτιμούσαμε πολύ κάθε σχόλιό σου με τις επιπλέον συμβουλές και παρατηρήσεις σου πάνω στο θέμα!


Ψάχνεις για κάποια Υπηρεσία;

Κάνε κλικ στο Μενού μας και θα σε βοηθήσουμε να βρεις τις καλύτερες Υπηρεσίες στις καλύτερες Τιμές

1 2 3

Γράψε τι Ψάχνεις & θα κάνουμε εμείς τα υπόλοιπα