Η μουσική είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία ενός γάμου που θα φτιάξει για τα καλά τη διάθεση και θα πλαισιώνει για χρόνια τις αναμνήσεις όλων των καλεσμένων σου. Μπάντα ή dj, η απόφαση είναι μόνο δική σου, αφού μάθεις τα βασικά σημεία που θα καθορίσουν τί θα απογειώσει τον δικό σου γάμο.

Το πρώτο και κυριότερο βήμα για να επιλέξεις, είναι να ξέρεις τις δυνατότητές σου και να έχεις πάρει εκείνες τις αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην σωστή κατεύθυνση.

Απάντησε τις παρακάτω ερωτήσεις και θα έχεις κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα:

Τί μουσική θέλεις να παιχτεί στον γάμο σου;

Εάν ο γάμος σου έχει θέμα, μία μπάντα είναι η ιδανικότερη λύση. Εάν όμως η γκάμα που επέλεξες είναι μεγάλη, τότε ίσως ένα συγκρότημα να δυσκολευτεί, χώρια που τα μουσικά όργανά της, είναι συγκεκριμένα. Αν για παράδειγμα, το ρεπερτόριό σου είναι από παραδοσιακή έως λαϊκή και ποπ, τότε είναι δύσκολο να βρεις στην ίδια μπάντα κλαρίνο, μπουζούκι και ντραμς.  :)

Πόσα χρήματα διαθέτεις;

Παρόλο που στην εποχή μας μπορείς να βρεις και τις δύο επιλογές με το ίδιο κόστος περίπου, άρα το ερώτημα δεν είναι ποιό από τα δύο αλλά η ποιότητα.

Ένας dj ή μια μπάντα που δουλεύουν αποκλειστικά για εκδηλώσεις σαφώς δεν έχουν το ίδιο κόστος με διάσημους καλλιτέχνες και στις δύο κατηγορίες. Όμως, προτού βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα πιο διάσημα ονόματα της εποχής σκέψου και το εξής: θα διαλέξεις μια διασημότητα που δεν έχει ιδέα από γάμους ή επαγγελματίες γάμων που το κάνουν για καιρό; Η απόφαση είναι δική σου.

Τί ελεύθερο χώρο θα έχεις;

Μπορεί να θέλεις πολύ ένα συγκρότημα να πλαισιώσει την δεξίωσή σου, όμως εάν ο χώρος που επέλεξες δεν διαθέτει σκηνή ή χώρο για τους μουσικούς και τον εξοπλισμό, τότε ίσως να μην είναι η καλύτερη λύση για σένα. Θυμίσου πως το τελευταίο που θες είναι να στριμώξεις τους καλεσμένους σου, να μην έχουν χώρο για χορό και κυρίως, να τους ξεκουφάνεις με όργανα που θα παίζουν δίπλα στα κεφάλια τους.

Ποιές είναι οι υποδομές του χώρου;

Σιγουρέψου οπωσδήποτε εάν ο χώρος που θα γίνει το πάρτι του γάμου σου περιλαμβάνει τις υποδομές για τη μουσική που επέλεξες. Ρεύμα, πρίζες, καλώδια, ηχεία, ενισχυτές, wifi κτλ. Εάν όχι, πρέπει να τις παρέχεις εσύ ή εκείνοι που προσέλαβες για τη μουσική. Είτε μπάντα είτε dj, σκέψου για παράδειγμα, πόσο δύσκολο είναι να υποστηρίξεις τεχνικά τη μουσική για έναν γάμο σε παραλία ή σε ένα ξωκλήσι στο βουνό.

 Ακόμη δεν αποφάσισα. Πάμε πάλι. Συγκρότημα ή DJ;

Ωραία. Τώρα που ξέρεις τα βασικά για τις επιλογές σου, τις ανάγκες και τις δυνατότητες του χώρου σου, μπορείς να πάρεις απάντηση στο κύριο ερώτημα μέσα από τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε λύσης:

Τα θετικά της μπάντας

Όπως και να το κάνουμε είναι ζωντανή μουσική, κάτι που εάν πετύχει πρόκειται να ξεσηκώσει και να διασκεδάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους καλεσμένους σου.

Τα αρνητικά της

Ακριβώς επειδή πρόκειται για ζωντανή μουσική, η μπάντα πρέπει να παίζει καλά και ο τραγουδιστής εκτός από καλή φωνή πρέπει να έχει και εκείνη την προσωπικότητα που θα κρατά το ενδιαφέρον του κοινού. Εάν όχι, η βραδιά σου δεν σώζεται.

Τα θετικά του dj

Έχει όσο μεγάλο ρεπερτόριο θες, μπορεί να καλύψει κάθε γούστο και παραγγελιά της στιγμής, εάν είναι έμπειρος επαγγελματίας θα αυτοσχεδιάσει, θα ανεβάσει το κέφι, θα τους ξεσηκώσει όλους.

Τα αρνητικά του

Το μεγάλο ρεπερτόριο και οι παραγγελιές μπορεί εύκολα να ξεφύγουν αν δεν είναι έμπειρος και κάνει τα χατήρια των καλεσμένων και το αποτέλεσμα να είναι τραγικό και βαρετό για τους περισσότερους. Επίσης, μπορεί να είναι βαρετός και με κακό εξοπλισμό.

Και τώρα που το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει, ιδού οι δύο βασικοί κανόνες που πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσεις αν θέλεις σίγουρα να πετύχει η βραδιά σου.


Είτε dj, είτε μπάντα, μην κάνεις βήμα εάν…

... δεν είναι θετικοί στις προτάσεις και τις προτιμήσεις σου

Μην προτιμήσεις επαγγελματίες που είναι αρνητικοί στο να ακούσουν τις προτάσεις σου και να προσαρμόσουν το πρόγραμμά τους στις δικές σου προτιμήσεις. Είναι η δική σου μέρα, εσύ ξέρεις καλύτερα τα γούστα των καλεσμένων σου, είναι συγκεκριμένα τα κομμάτα που έχεις ονειρευτεί να ακούσεις αυτήν την ιδιαίτερη βραδιά και οφείλεις στον εαυτό σου να την χαρείς!

… δεν δεις live την δουλειά τους

Ούτε για αστείο μην συμφωνήσεις με μουσικούς ή dj που δεν έχεις δει στο πεδίο δράσης. Τα video σίγουρα βοηθούν για να πάρεις μια ιδέα αλλά είναι εύκολο με λίγο μοντάζ να φαίνονται όλα ιδανικά. Ζήτα τους οπωσδήποτε να παρεβρεθείς στην επόμενη εκδήλωσή τους και μόνο εάν σου αρέσει το αποτέλεσμα συμφώνησε μαζί τους.


Η έξυπνη επιλογή για τον γάμο σου!

Εάν αποφάσισες ποιά λύση προτιμάς, γλίτωσε χρόνο, κόπο, χρήματα και ρίσκο από τη διαδικασία αναθέτοντας την επιλογή dj ή συγκροτήματος για τον δικό σου γάμο, στους κορυφαίους επαγγελματίες του AtYourService.

Δες τις κριτικές, τα σχόλια, τις παρατηρήσεις των άλλων ζευγαριών για τη δουλειά τους και φυσικά, τη βαθμολογία τους και αποφάσισε με την άνεσή σου για την καλύτερη βραδιά της ζωής σου.


Η ώρα η καλή!