Εάν εσύ ή το παιδί σου ετοιμάζεστε για μαθήματα οδήγησης και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, τότε ο νέος μας οδηγός θα σε διευκολύνει πολύ.

Εκτός από τις κορυφαίες σχολές οδηγών που θα βρεις στο AtYourService, μπορείς επίσης να μάθεις τους τύπους μαθημάτων και άδειας οδήγησης στην Κύπρο, καθώς και όλα όσα χρειάζεσαι για ένα τέλειο ξεκίνημα!

Πολλοί το παίρνουν αψήφιστα αλλά η άδεια οδήγησης είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα της ενήλικης ζωής σου καθώς από αυτό, εξαρτάται η ίδια σου η ζωή.

Διάβασε τον οδηγό μας για μερικές οδηγίες και συμβουλές ώστε τα δικά σου μαθήματα οδήγησης να είναι εύκολα, γρήγορα αλλά με τόσο επαγγελματικό τρόπο που όταν βγεις στο δρόμο, θα είσαι ένας υπεύθυνος και καλός οδηγός.

Γενικά για τα μαθήματα οδήγησης

Εναρμόνιση με τα πρότυπα της Ε.Ε.

Εδώ και λίγα χρόνια, καθώς πλέον είμαστε κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι άδειες οδήγησής μας, έχουν εναρμονιστεί με εκείνες της υπόλοιπης Ευρώπης με αποτέλεσμα, η άδεια που θα βγάλεις να ισχύει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και όχι μόνο στην Κύπρο, όπως ήταν μέχρι πρότινος.

Έτσι, παραπάνω μπορείς να δεις συνοπτικά το είδος άδειας οδήγησης που χρειάζεσαι για το κατάλληλο όχημα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, τις διαδικασίες αλλά και το κόστος ή τις προϋποθέσεις που ισχύουν για σένα, μπορείς να ρωτήσεις την σχολή οδηγών που επέλεξες και να είσαι σίγουρος πως θα σε κατατοπίσει πλήρως.

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Το θεωρητικό κομμάτι όλων των εξετάσεων και των μαθημάτων οδήγησης, αφορά την τέλεια γνώση του ΚΟΚ. Σου παρέχεται βιβλίο με όλα τα σήματα, τη σωστή συμπεριφορά στους δρόμους καθώς και τα ιδιαίτερα στοιχεία των δρόμων της Κύπρου.


Έτσι, πέρα από τη γνώση της λειτουργίας του οχήματος που επιθυμείς να μάθεις να οδηγείς, πρέπει επίσης να γνωρίζεις άπταιστα πώς να κινείσαι σωστά στους δρόμους, πότε και πού να κάνεις προσπέραση, να αναγνωρίζεις κάθε σηματοδότηση που θα δεις μπροστά σου αλλά και να ενημερώνεις τους υπόλοιπους οδηγούς για την κάθε κίνησή σου, ή να επιτρέπεις την προτεραιότητα αναγνωρίζοντας πότε είναι δική σου και πότε όχι.

Οι σχολές οδηγών θα σε εξετάζουν τακτικά στα σήματα και την σωστή συμπεριφορά στους δρόμους όμως είναι κυρίως δική σου μέριμνα να μελετήσεις διεξοδικά τον ΚΟΚ και να προετοιμαστείς σωστά για την εξέτασή σου στο θεωρητικό μέρος του διπλώματός σου.

Ο αριθμός μαθημάτων οδήγησης που χρειάζεσαι

Μιλώντας με πολλούς εκπαιδευτές, το γενικό συμπέρασμα είναι πως για έναν εντελώς αρχάριο στην οδήγηση, χρειάζεται ένας καλός αριθμός μαθημάτων ενώ για κάποιον που έχει μια ιδέα από οδήγηση, τα πράγματα είναι πολύ εύκολα.

Επίσης, κάθε εκπαιδευόμενος είναι διαφορετικός, και ιδίως για ένα τόσο δύσκολο και σημαντικό θέμα όπως η οδήγηση. Έτσι, ανάλογα τις δυνατότητες, τις ανάγκες αλλά και την ιδιοσυγκρασία κάθε εκπαιδευόμενου, ο δάσκαλος οδήγησης αποφασίζει τον ακριβή αριθμό των μαθημάτων που θα του επιτρέψουν όχι μόνο να περάσει τις εξετάσεις αλλά και να οδηγεί με ασφάλεια στον δρόμο.


Παρόλα αυτά, αν θέλουμε να ορίσουμε τον χαμηλότερο αριθμό μαθημάτων που απαιτείται για να μάθεις να οδηγείς, τότε ένας μέσος όρος είναι τα δέκα μαθήματα.

Το κόστος των μαθημάτων οδήγησης

Όπως σε κάθε τύπου υπηρεσία, έτσι και στα μαθήματα οδήγησης οι τιμές κυμαίνονται κυρίως από το είδος των μαθημάτων που θα κάνεις, δηλαδή τί τύπου άδεια χρειάζεσαι και φυσικά από τον τιμοκατάλογο που ορίζει η κάθε σχολή.

Έτσι, ως ένας μέσος όρος, οι τιμές στην Κύπρο για μαθήματα οδήγησης, μπορεί να κυμαίνονται από 15€ έως και 30€.

Τύποι μαθημάτων οδήγησης

Τα μαθήματα οδήγησης που θα λάβεις, δεν είναι όλα το ίδιο. Το περιεχόμενό τους, το κόστος και ο αριθμός τους εξαρτάται από το είδος της Άδειας Οδήγησης που θέλεις. Παρακάτω θα δεις τα διαφορετικά είδη μαθημάτων οδήγησης, ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες:
 

Μαθήματα μαθητικής άδειας οδήγησης στην Κύπρο


Τί είναι η Μαθητική Άδεια
Η άδεια αυτή, εκδίδεται σε μαθητές που έχουν όμως συμπληρώσει το 17,5 έτος της ηλικίας τους και τους δίνει το δικαίωμα να οδηγούν οχήματα κατηγορίας Β, δηλαδή επιβατικού οχήματος. Ουσιαστικά, σου δίνει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσεις μαθήματα σε σχολή οδηγών και γενικά να αποκτήσεις μια κάποια οδηγική εμπειρία, έτσι ώστε να μπορέσεις να αποκτήσεις την κανονική σου άδεια.

Μόλις λάβεις την άδεια αυτή, μπορείς να οδηγείς επιβατικό αυτοκίνητο τύπου «σαλούν», απαραίτητα όμως θα πρέπει να συνοδεύεσαι από κάποιον μεγαλύτερο που έχει κανονική άδεια οδήγησης για αυτό το είδος αυτοκινήτου και μάλιστα, να την έχει για πέντε χρόνια.

Εάν είσαι 17,5 χρονών, ο συνοδός σου πρέπει να είναι πάνω από 35 χρονών ενώ εάν έχεις συμπληρώσει τα 18 έτη, τότε ο συνοδός σου μπορεί να είναι από 25 ετών και πάνω. Πρόσεξε διότι η άδειά σου μπορεί να αφαιρεθεί εάν οδηγείς χωρίς συνοδό ή υπό την επήρρεια αλκοόλ.


Τί χρειάζεσαι για την μαθητική άδεια
Για να λάβεις μαθητική άδεια, πρέπει να μάθεις όλους τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, τα σήματα τροχαίας και γενικά να μάθεις τα πάντα για τη σωστή οδηγική συμπεριφορά ώστε να έχεις καλύψει το θεωρητικό κομμάτι των εξετάσεων.

Μόνο αφού μάθεις τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μπορείς να ψάξεις για σχολή οδηγών ώστε να προχωρήσεις σε όλες τις διαδικασίες που χρειάζονται για την έκδοση μαθητικής άδειας οδήγησης.

Η γραφειοκρατία
Τα χαρτιά που χρειάζεσαι για την έκδοση μαθητικής άδειας για πρώτη φορά, είναι τα εξής:

α. Αίτηση για έκδοση άδειας οδήγησης μαθητευόμενου οδηγού,
β. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες μεγέθους 40x35 χιλιοστών
γ. Πιστοποιητικό επιτυχούς προεξέτασης

Σε περιπτώσεις σωματικής αναπηρίας ή ηλικίας άνω των 70 ετών, οφείλεις να προσθέσεις και ένα Πιστοποιητικό Υγείας στα δικαιολογητικά σου.

Τα παραπάνω, πρέπει να τα καταθέσεις στο Υπουργείο Οδικών Μεταφορών ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη. Εάν κάτι δεν κατάλαβες ή θέλεις διευκρινήσεις ή και βοήθεια, μπορείς να απευθυνθείς στην σχολή οδηγών που επέλεξες για τα μαθήματα οδήγησης και θα σε καθοδηγήσουν στα πάντα!

Σημείωσε επίσης, πως:

  • η άδεια οδήγησης μαθητευόμενου, ισχύει μόνο για ένα χρόνο και μετά πρέπει να την ανανεώσεις.
  • οφείλεις να βάλεις μπροστά και πίσω στο αυτοκίνητό σου την πινακίδα Ε
  • απαγορεύεται να βγεις στην λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας, εκτός κι αν συνοδεύεσαι από επαγγελματία που διαθέτει την κυπριακή πιστοποίηση εκπαιδευτή οδηγών


Μαθήματα για κανονική άδεια οδήγησης

Τί σημαίνει κανονική άδεια οδήγησης
Αυτή είναι η άδεια οδήγησης που εκδίδεται στους ενήλικες ώστε να μπορούν να οδηγούν κάθε όχημα κάθε κατηγορίας. Φυσικά, η κάθε κατηγορία οχημάτων έχει τους δικούς της περιορισμούς και προϋποθέσεις ενώ χρειάζεται και εδώ, να παρουσιάσεις κάποια δικαιολογητικά στο Υπουργείο Οδικών Μεταφορών ή στα Κ.Ε.Π..


Η γραφειοκρατία
Τα χαρτιά που χρειάζεσαι για την έκδοση κανονικής άδειας για πρώτη φορά, είναι τα εξής:
α. Αίτηση για έκδοση άδειας οδήγησης,
β. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες μεγέθους 40x35 χιλιοστών
γ. Δελτίο Ταυτότητας
δ. Πιστοποιητικό επιτυχούς εξέτασης

Σημείωσε επίσης, πως εάν θέλεις να λάβεις κανονική άδεια μηχανοκίνητου οχήματος που ανήκει στις κατηγορίες Γ, Γ+Ε, Δ, Δ+Ε, στην υποκατηγορία Γ1, Γ1+Ε, Δ1, Δ1+Ε και στις ειδικές κατηγορίες Ζ, Η, Θ, οφείλεις να παρουσιάσεις και ένα πιστοποιητικό υγείας.

Μαθήματα για μηχανή και μηχανοκίνητα οχήματα

Εάν θέλεις να μάθεις να οδηγείς μοτοποδήλατο, μοτοσυκλέτα, τρίκυκλο ή γενικά μηχανή, η νέα οδηγία της Ε.Ε. απαιτεί ασφαλέστερη χρήση τους, οπότε δες παρακάτω τί θα χρειαστείς!

Κατηγορία ΑΜ
Εάν θέλεις άδεια για μοτοποδήλατα θα πρέπει να δοκιμαστείς σε πρακτικές εξετάσεις για την μαθητική άδεια από τα 17 σου χρόνια για να την οδηγείς στο οδικό δίκτυο και όχι στον αυτοκινητόδρομο.

Κατηγορία Α1
Αν θέλεις άδεια οδήγησης για μοτοσυκλέτα μέχρι 125κ.ε., τρίκυκλο ως 15 κιλοβάτ, τότε ανήκεις στην κατηγορία Α1 και μπορείς με μαθητική άδεια από τα 17,5 χρόνια να την λάβεις. Για την κανονική άδεια, θα περιμένεις μέχρι τα 18 και θα εξεταστείς και πρακτικά. :) Και εδώ, οδηγείς μόνο στο οδικό δίκτυο.

Κατηγορία Α2
Αν θέλεις άδεια οδήγησης μηχανής μεγαλύτερου κυβισμού τότε πας στην κατηγορία Α2 που περιλαμβάνει όλα τα δίκυκλα με ισχύ ως 35 κιλοβάτ και χαμηλότερο όριο ηλικίας τα 20 έτη. Εδώ όμως, χρειάζεσαι πρώτα να έχεις την κανονική άδεια Α1 για τουλάχιστον 2 χρόνια και μετά να δώσεις πρακτικές εξετάσεις. Επίσης, σημείωσε ότι η μαθητική σου άδεια δεν επιτρέπει την οδήγηση μηχανής της κατηγορίας Α2 σε κανέναν δρόμο.

Κατηγορία Α
Αν είσαι 24 χρονών, έχεις άδεια Α1 και έχεις κάνει τουλάχιστον 7 ώρες εκπαίδευσης για την κατηγορία αυτή, δικαιούσαι την άδεια αυτή. Εδώ, περιλαμβάνονται όλα τα δίκυκλα και τρίκυκλα άνω των 15 κιλοβάτ.

Αν δεν είσαι ακόμη 24 ετών, τότε η πρόσβασή σου είναι σταδιακή. Δηλαδή, θέλεις 2 χρόνια πείρα οδήγησης αφού λάβεις άδεια κατηγορίας Α2, 7 ώρες εκπαίδευσης στη νέα κατηγορία και έπειτα, εξέταση. Ούτε και εδώ επιτρέπεται να οδηγήσεις όχημα αυτής της κατηγορίας στον δρόμο.
 

Μαθήματα οδήγησης για επαγγελματική άδεια οδήγησης

Για να βγάλεις επαγγελματική άδεια οδήγησης στην Κύπρο, καθώς οι οδηγίες μας έχουν εναρμονιστεί με την Ε.Ε. πρέπει πλέον να περάσεις και θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις. Για να μάθεις λοιπόν να οδηγείς λεωφορείο, φορτηγό όχημα ή γενικά επαγγελματικό όχημα, έχεις δύο δρόμους:

Α. να ακολουθήσεις διδασκαλία 140 ωρών θεωρίας και 10 ωρών πρακτικής σε τριτοβάθμια σχολή
ή
Β. να ακολουθήσεις την αρχική επιμόρφωση, πηγαίνοντας σε μία σχολή οδηγών και να παρακολουθήσεις θεωρητικά μαθήματα για να εξεταστείς. Αφού περάσεις, τότε θα εξεταστείς σε πρακτική μίας περίπου ώρας για να αποφασιστεί εάν είσαι έτοιμος για επαγγελματίας οδηγός.

Για περισσότερες πληροφορίες για το επαγγελματικό σου δίπλωμα, και καθώς όλα εξαρτώνται από το ακριβές όχημα που θέλεις να οδηγείς επαγγελματικά, καλό είναι να ρωτήσεις την σχολή οδηγών που θα σε αναλάβει.


Πώς να διαλέξεις τον κατάλληλο εκπαιδευτή οδηγών

Τα ποσοστά επιτυχίας του

Μια σχολή οδηγών που έχει να επιδείξει ένα πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχιών, σίγουρα κάνει καλά τη δουλειά της, ενώ το σύστημά της για την εκμάθηση νέων οδηγών είναι το σωστό. Οπότε, προτού επιλέξεις τον κατάλληλο σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια, ρίξε πρώτα μια ματιά και πώς τα έχει πάει με τους άλλους. :)

Τα χρόνια πείρας του

Είναι σημαντικό ένας εκπαιδευτής οδηγών, πέρα από τις σωστές γνώσεις να διαθέτει και την απαιτούμενη πείρα στη διδασκαλία. Ένας πολύ καλός γνώστης σε ένα αντικείμενο δεν είναι απαραίτητο πως έχει και το χάρισμα να το μεταδώσει σωστά.

Έτσι, το να είναι ένας δάσκαλος οδηγών πολλά χρόνια στο επάγγελμα αυτό, σου διασφαλίζει πως έχει βρει τον σωστό τρόπο να μεταδώσει τις γνώσεις του, ξέρει να σε βοηθήσει να μάθεις γρήγορα και εύκολα όσα πρέπει να μάθεις, ενώ θα του έχεις πλήρη εμπιστοσύνη να σε βγάλει στους δρόμους χωρίς να αισθάνεσαι ανασφάλεια.

Η ιδιοσυγκρασία του εκπαιδευτή

Συμβαίνει σε πολλούς μαθητευόμενους οδηγούς να μην ταιριάζουν με τον δάσκαλο οδήγησης. Σίγουρα θα σου έχει τύχει κάποιος φίλος ή φίλη να “έπεσαν” σε δάσκαλο παλιού τύπου που… φώναζε πολύ! :) Κάποιοι σε αυτήν την περίπτωση ψάχνουν άλλον δάσκαλο ενώ άλλοι κάνουν υπομονή.

Εσύ, προσπάθησε από την αρχή να βρεις έναν δάσκαλο με ήρεμη προσωπικότητα και μοντέρνους τρόπους διδασκαλίας, διότι εάν δεν ταιριάξετε, είτε θα χάσεις χρήματα και χρόνο διότι θα θέλεις περισσότερα μαθήματα ή περισσότερες εξετάσεις μέχρι να επιτύχεις, είτε δεν θα είσαι έτοιμος για τον δρόμο γιατί θα φοβάσαι να ρωτήσεις.

Αν δεν είσαι σίγουρος για τον τρόπο διδασκαλίας του, ή σου φαίνεται παράξενος, προτού προσλάβεις τον υποψήφιο δάσκαλο οδήγησης, ξεκαθάρισέ του πως είσαι ενήλικος και πως δεν ανέχεσαι φωνές στα μαθήματα οδήγησης. Οι περισσότεροι δάσκαλοι θα γελάσουν. Αν ο δικός σου δεν γελάσει, τότε φύγε τρέχοντας! :D

Ή, εναλλακτικά, διάλεξε δάσκαλο για μαθήματα οδήγησης μέσω του AtYourService και θα είσαι μια χαρά!

Η διαθεσιμότητά του

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ρωτήσεις ψάχνοντας για μαθήματα οδήγησης, θα πρέπει να είναι αν οι ώρες και οι μέρες που σε εξυπηρετούν, είναι διαθέσιμες και για τη σχολή οδηγών.


Είναι σημαντικό να βρεις μαθήματα οδήγησης που να ταιριάξουν στο πρόγραμμά σου έτσι ώστε να είναι εύκολο για εσένα να τα παρακολουθήσεις, χωρίς άγχος και στους χρόνους που πραγματικά μπορείς. Επίσης, για πολλούς είναι αυτονόητο αλλά για κάποιους όχι, οπότε ρώτα καλού-κακού και τις περιοχές που καλύπτει η σχολή εκπαιδευτών που επέλεξες. :)

Ο επαγγελματισμός του

Συμβαίνει συχνά, ο εκπαιδευτής να μην είναι πλήρως συγκεντρωμένος στο μάθημά του και κατά τη διάρκειά του, να μιλά στο τηλέφωνο, να κάνει συχνές στάσεις για να κάνει τις δουλειές του και να σου πιάνει συνεχώς την κουβέντα.

Εάν σου συμβεί κάτι τέτοιο τότε πιθανόν να χρειάζεσαι περισσότερα μαθήματα για να μάθεις όσα χρειάζεται απ΄όσα θα χρειαζόσουν σε έναν σωστό δάσκαλο. Άρα, η μόνη λύση είναι να κάνεις 1-2 δοκιμαστικά μαθήματα για να σιγουρέψεις πως έχεις να κάνεις με επαγγελματία.

Βέβαια, και εδώ το AtYourService σε προστατεύει, διότι αν επιλέξεις δάσκαλο για μαθήματα οδήγησης μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας μας, τότε τα σχόλια των μαθητών κάθε εκπαιδευτή αλλά και η γενική βαθμολογία του, θα σου δείξει από την πρώτη στιγμή εάν είναι επαγγελματίας ή όχι. ;)

Πόση ακριβώς ώρα είναι η “ώρα διδασκαλίας” του;

Πολλές φορές, στη διάρκεια των μαθημάτων οδήγησης υπολογίζεται και η ώρα που θα έρθει να σε παραλάβει ο δάσκαλος οδήγησης από το σπίτι σου, ακόμη κι αν στο εκπαιδευτικό του αυτοκίνητο βρίσκεται ήδη άλλος μαθητής και οδηγά. Μάθε πόση ακριβώς ώρα διαρκεί το κάθε μάθημα οδήγησης και εάν περιλαμβάνει τις ώρες που σε παίρνουν ή σε αφήνουν στο σπίτι/ στη σχολή.

Τί περιλαμβάνεται στο πακέτο διδασκαλίας σου;

Εκτός από το πρακτικό κομμάτι της οδήγησης και το θεωρητικό κομμάτι που είναι ο ΚΟΚ, ρώτησε τη σχολή εκπαιδευτών, τί άλλο περιλαμβάνει το πακέτο που σου προτείνουν. Για παράδειγμα, θα λάβεις κάποια βιβλία ή DVD διδασκαλίας, μία εφαρμογή στο κινητό σου ή θα έχεις κάποια έκπτωση εάν θέλεις να βγάλεις κάποιο δίπλωμα άλλης κατηγορίας μελλοντικά;

Ποιά γλώσσα μιλά ο εκπαιδευτής σου;

Θα πρέπει να ρωτήσεις προτού κλείσεις μαθήματα οδήγησης, ποιά είναι γλώσσα του εκπαιδευτή σου, διότι αν για παράδειγμα, μιλάει πολύ καλά αγγλικά και εσύ όχι, καλό θα ήταν να βρεις έναν δάσκαλο που να μιλάει στη γλώσσα σου. Τα μαθήματα οδήγησης δεν είναι παιχνίδι, πρέπει να σιγουρευτείς απόλυτα πως θα καταλαβαίνεις τον εκπαιδευτή σου και δεν θα αφήνεις να “πέσει κάτω” ούτε μία κουβέντα του!

Τί γίνεται σε περίπτωση ακύρωσης;

Εάν το χρονοδιάγραμμα των μαθημάτων οδήγησης και των εξετάσεών σου έχει οριστεί από την πρώτη μέρα, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να παρακολουθήσεις όλα τα μαθήματα σε συγκεκριμένο χρόνο για να πάρεις την άδειά σου τη στιγμή που τη θες και συμφώνησες.

Τί συμβαίνει όμως έαν ας πούμε, αρρωστήσεις για λίγες μέρες; Πάει όλο το πρόγραμμα χαμένο; Και τί θα συμβεί με τα χρήματα που έχεις πληρώσει ή την τιμή πακέτου σου εάν επωφελήθηκες κάποιας προσφοράς που ίσως δεν ισχύει για άλλη χρονική περίοδο; Ξεκαθάρισέ τα όλα αυτά.

Σε τί κατάσταση είναι τα εκπαιδευτικά οχήματα;

Σαφώς δεν ψάχνεις για πολυτέλειες αλλά σίγουρα το όχημα στο οποίο θα μάθεις να οδηγείς, θέλεις να είναι σε άψογη κατάσταση, σχετικά καθαρό και κυρίως σύγχρονο, ώστε να διαθέτει όλα τα συστήματα οδήγησης των περισσοτέρων οχημάτων της αγοράς.

Ακόμη, αν σου δίνεται η ευκαιρία να επιλέξεις, προτίμησε όχημα που ταιριάζει περισσότερο σε μέγεθος και τύπο, με το δικό σου όχημα έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η μετάβασή σου από το ένα όχημα στο άλλο, τουλάχιστον στην αρχή ως νέος οδηγός.


Τα μαθήματα οδήγησης, δεν είναι κάτι απλό αλλά ταυτόχρονα, είναι και παιχνιδάκι. Το πώς θα τα δεις εσύ, εξαρτάται από τον εκπαιδευτή που θα επιλέξεις. Για τα δικά σου μαθήματα οδήγησης λοιπόν, μην αφήσεις τα πράγματα στην τύχη.

Επέλεξε τους κορυφαίους εκπαιδευτές οδηγών στην Κύπρο και θα χαίρεσαι για την απόφασή σου, μια ολόκληρη ζωή! ;)

Ψάχνεις για κάποια Υπηρεσία;

Κάνε κλικ στο Μενού μας και θα σε βοηθήσουμε να βρεις τις καλύτερες Υπηρεσίες στις καλύτερες Τιμές

1 2 3

Γράψε τι Ψάχνεις & θα κάνουμε εμείς τα υπόλοιπα