Ένα παιδικό πάρτι στις μέρες μας, δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Εκτός από την πολύ διαδεδομένη λύση του παιδότοπου με τα φουσκωτά, πλέον έχεις και μια μεγάλη γκάμα από παιδικούς διασκεδαστές για να το απογειώσεις.

Τα είδη επαγγελματιών ψυχαγωγίας για παιδικά πάρτι είναι πολλά και για αυτό ετοιμάσαμε αυτόν τον ενημερωτικό οδηγό για να βοηθήσουμε να κατανοήσεις όλες τις επιλογές.

Πάμε να διασκεδάσουμε τα παιδιά λοιπόν:

Δημιουργοί κατασκευών από μπαλόνια

Πρόκειται για μία οικονομική και πολύ εντυπωσιακή ψυχαγωγία για το παιδικό πάρτι στην περίπτωση που θέλεις να δώσεις έναν πιο χαρούμενο τόνο στο πάρτι και ειδικά αν έχεις πολλούς καλεσμένους και πρέπει να ψυχαγωγηθούν όλοι.

Συμβουλή: Εάν το πάρτι σου έχει συγκεκριμένο θέμα, μη διστάσεις να ζητήσεις από τον διασκεδαστή να φέρει μπαλόνια στα χρώματα του πάρτι σου ή να προετοιμαστεί για να γνωρίζει τα σχέδια που προτιμάς για το θέμα σου.

Για παράδειγμα, ένα πάρτι με θέμα την ζούγκλα σημαίνει μπαλονοκατασκευές με ζωάκια. Ζήτα το!

Ήρωες παραμυθιών και μασκότ

Καθώς κάθε παιδί έχει έναν αγαπημένο χαρακτήρα παραμυθιού ή ζώου, αυτού του είδους ο διασκεδαστής παιδικού πάρτι θα το κάνει πολύ χαρούμενο. Εάν πάλι, έχεις τη δυνατότητα για περισσότερους από έναν αγαπημένους ήρωες, ίσως να μην χρειάζεσαι άλλους διασκεδαστές!

Συμβουλή: Αντί να προτιμήσεις έναν ήρωα σκέτο, μείωσε το κόστος προτιμώντας έναν ήρωα που θα προσφέρει και ένα ακόμη είδος διασκέδασης.

Η Άριελ η γοργόνα που κάνει face painting ή η Χιονάτη που οργανώνει ομαδικά παιχνίδια θα πιάσουν περισσότερο τόπο και θα προσφέρουν διπλή διασκέδαση στα μικρά.

Κλόουν

Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε παιδιά και διασκέδαση είναι πάντοτε ο παραδοσιακός κλόουν. Όπως κάθε διασκεδαστής που δίνει μια παράσταση, έτσι και ο κλόουν οφείλει να είναι δοκιμασμένος, ταλαντούχος και διαδραστικός.

Συμβουλή: Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το είδος διασκεδαστή, καλό θα ήταν να το γράψετε στην πρόσκληση του πάρτι ή να ενημερώσετε τις μαμάδες.

Είναι σπάνιο αλλά για μερικά παιδιά, ειδικά τα μικρότερα, ο κλόουν είναι τρομακτική φιγούρα οπότε καλό θα ήταν να είναι προετοιμασμένα.

Ζωγράφοι προσώπου

Το face painting είναι σε κάθε πάρτι το must της παιδικής ψυχαγωγίας και πραγματικά αξίζει τον κόπο να το συμπεριλάβεις και στο δικό σου. Είτε το πάρτι έχει θέμα ή όχι, τα παιδιά θα λατρέψουν τη μεταμόρφωσή τους σε παραμυθένιους χαρακτήρες, όμορφες πριγκήπισσες και ζωάκια.

Επίσης, πες στον μακιγιέρ να ζητά την άδεια των γονιών πριν βάψει κάθε παιδί!

Συμβουλή: Προτίμησε εκείνον τον επαγγελματία face painting που διαθέτει φρέσκα, υψηλής ποιότητας καλλυντικά και τηρεί αυστηρά όλους τους κανόνες υγιεινής. Τα πινέλα οφείλει να είναι πεντακάθαρα και εάν δεν είναι καινούργια ή μίας χρήσης, τουλάχιστον να μην περνούν από δέρμα σε δέρμα χωρίς απολύμανση.

Το ίδιο και τα χρώματα. Ένα βρώμικο καλάθι με ανάμικτα σύνεργα και χρώματα, θα πρέπει να σε προβληματίσει. Πολλά παιδιά έχουν μολυνθεί από βρώμικα σύνεργα μακιγιάζ και πίστεψέ μας, δεν θέλεις να σου συμβεί.  

Μάγοι

Πρόκειται για μια από τις κλασικότερες επιλογές, καθώς ένας μάγος εάν είναι έμπειρος και με εντυπωσιακά κόλπα μπορεί να συναρπάσει τα παιδιά. Το πρόγραμμά του μπορεί να είναι όσο μικρό ή μεγάλο χρειάζεσαι ή ακόμη και να χωριστεί ανάλογα τις ηλικίες των παιδιών.

Συμβουλή: Προτίμησε εκείνον τον μάγο που είναι ο πιο διαδραστικός. Ένας καλός μάγος παιδικού πάρτι βάζει και τα παιδιά στο σόου του, συμμετέχουν ενεργά στα κόλπα του, ή ακόμη τους δείχνει κάποια για να τα κάνουν εκείνα!  

Κουκλοθέατρο

Πρόκειται για μία παραδοσιακή και πολύ διασκεδαστική μορφή ψυχαγωγίας, σχεδόν άγνωστη στα περισσότερα παιδιά λόγω της ηλεκτρονικής εποχής μας. Θα εντυπωσιαστούν, θα διασκεδάσουν ενώ αυτό το είδος διασκέδασης μπορεί να γίνει και εκπαιδευτικό αν το ζητήσεις.

Συμβουλή: Και αυτός ο τύπος διασκεδαστή επιβάλλει πείρα, ταλέντο, διαδραστικό πρόγραμμα και ρεπερτόριο που μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον όλων των ηλικιών. Εάν όχι, ίσως τα μεγαλύτερα παιδιά βαρεθούν γρήγορα ή τα μικρότερα δεν καταλαβαίνουν.

Ξυλοπόδαροι, ακροβάτες, ζογκλέρ

Εάν θες ένα πραγματικά φαντασμαγορικό πάρτι με λίγο άρωμα τσίρκου, εμπλούτισε το πρόγραμμα του πάρτι σου με ξυλοπόδαρους, ακροβάτες και ζογκλέρ. Θα βρίσκονται σε όλον τον χώρο του πάρτι και θα διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους με πολύ ασυνήθιστο τρόπο!

Συμβουλή: Για να προτιμήσεις αυτήν την επιλογή χρειάζεσαι δύο προϋποθέσεις. Πρώτον, μεγάλο χώρο για να μπορούν να κινούνται και να κάνουν σόου οι διασκεδαστές.

Δεύτερον, να είναι ανοιχτός ο χώρος, διότι αλλιώς υπάρχει ο φόβος να μην χωράει σε ύψος ο ξυλοπόδαρος ενώ οι ακροβάτες και οι ζογκλέρ να περιορίσουν τα κόλπα τους πολύ.

 

Μίμοι, ηθοποιοί, κωμικοί

Μια διαφορετική προσθήκη για το παιδικό πάρτι σου, καθώς σε ελάχιστα πάρτι θα τους δεις αλλά αν είναι καλοί στη δουλειά τους πραγματικά δεν χρειάζεσαι άλλο είδος διασκεδαστή!

Συμβουλή: Μην αφήσεις τα πράγματα στην τύχη, πριν την ημέρα του πάρτι θα πρέπει να τους ενημερώσεις το θέμα του αν υπάρχει, τον αριθμό και την ηλικία των παιδιών για να προσαρμόσουν το έργο τους σε αυτά. Επίσης, μπορείς να τους ζητήσεις συγκεκριμένη αμφίεση αν το θες.

Τραγουδιστές, μουσικοί, dj’s

Η μουσική, είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του παιδικού πάρτι που ίσως να μην “χωρέσει” στο είδος παιδότοπος - φουσκωτά - φασαρία αλλά σίγουρα, εάν το πάρτι γίνει σε μεγάλη αίθουσα ή αυλή, θα ενθουσιάσει κάθε παιδί, κάθε ηλικίας.

Συμβουλή: Ζήτα το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, προσάρμοσέ το στα γούστα των δικών σου καλεσμένων αν χρειαστεί και κυρίως μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις τα αγαπημένα τραγούδια του παιδιού σου.

Παραμυθάς, εκπαιδευτικός διασκεδαστής

Για ένα ακόμη πιο διαφορετικό παιδικό πάρτι, πρόσθεσε στην ψυχαγωγία και αυτό το είδος διασκεδαστών που διαβάζουν παραμύθια και ιστορίες, μορφώνουν, ξεναγούν ή εξηγούν τον κόσμο γύρω μας με τον πιο συναρπαστικό τρόπο.

Συμβουλή: Αυτού του είδους οι διασκεδαστές ταιριάζουν πολύ σε θεματικά παιδικά πάρτυ που κινούνται γύρω από πιο εκπαιδευτικά θέματα όπως ανακύκλωση, δεινόσαυροι, επιστήμες ή περιλαμβάνουν επισκέψεις στη φύση, σε φάρμες ή σε μουσεία.

Γενικοί διασκεδαστές

Είναι η πιο χρήσιμη κατηγορία διασκεδαστών και ίσως τουλάχιστον ένας, απαραίτητος σε κάθε πάρτι. Θα παίξουν με τα παιδιά με μεγάλη γκάμα παιχνιδιών, θα τα προσέξουν, θα βοηθήσουν σε λειτουργικά θέματα του πάρτι, θα ανεβάσουν την διάθεσή τους άμα το υπόλοιπο πρόγραμμα κάνει “κοιλιά” και γενικά θα είναι τα δεύτερα μάτια σας για να περάσουν τα μικρά όσο πιο όμορφα γίνεται!

Συμβουλή: Εάν το budget σου δεν επιτρέπει επιπλέον έξοδα, δώσε αυτήν την αρμοδιότητα σε μια κοπέλα που θα την εφοδιάσεις με ιδέες και παιχνίδια για να απασχολεί τα παιδιά. Πού ξέρεις, μπορεί μέσω του πάρτι σου να βοηθήσεις ένα νέο ταλέντο να ξεδιπλωθεί!Και μία γενική συμβουλή:

Προτού κλείσεις συμφωνία με κάποιον διασκεδαστή παιδικών πάρτι, καλό είναι να ζητήσεις την άποψη κάποιου που έχει δει τη δουλειά του ζωντανά.

Ούτε οι φωτογραφίες, ούτε ένα βίντεο, ούτε μια περιγραφή από τον ίδιο, μπορούν να σου δείξουν εάν έχει εκείνη την προσωπικότητα που θα κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών αλλά και θα τα διασκεδάσει πραγματικά.

Βέβαια, για να μην τρέχεις από πάρτι σε πάρτι για να τους δεις όλους, υπάρχει και η εύκολη λύση του AtYourService!

Μπες, γράψε τι ψάχνεις σου για να πάρεις προσφορές, μα προτού αποφασίσεις, αρκεί να κάνεις μια “βόλτα” στα προφίλ τους για να δεις τη βαθμολογία και τη φήμη τους, όπως και τα σχόλια των υπολοίπων γονιών.

Καλή διασκέδαση!