Η μετάκομιση της επιχείρησής σου στην Κύπρο, δεν είναι τόσο πολύπλοκη όσο νομίζεις αρκεί να έχεις πρόγραμμα, οργάνωση, τους σωστούς επαγγελματίες μεταφοράς και το AtYourService για να σου δίνει αμέσως τις πιο χρήσιμες και οικονομικές ιδέες!
 
Είτε πηγαίνεις την εταιρεία σου σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, είτε σε διαφορετική πόλη με περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης και κέρδους, για όποιον λόγο κι αν αλλάζεις διεύθυνση,  η μετακόμισή της σίγουρα θα σου φαίνεται… βουνό.
 
Αυτό που συνήθως “καίει” έναν επιχειρηματία προτού μετακομίσει την εταιρεία του, είναι ότι σπάνια νιώθει εμπιστοσύνη και ασφάλεια με τη μεταφορική. Για κάθε ιδιοκτήτη εταιρείας, η επιχείρησή του είναι το “παιδί” του, η μοναδική συνήθως πηγή εισοδήματός του και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για να το αφήσει στην τύχη. Η απώλεια ενός ακριβού μηχανήματος ή ακόμη και η καθυστέρηση μιας ημέρας στην λειτουργία της  επιχείρησής σου ίσως να έχει μεγάλο κόστος.
 
Παρόλα αυτά, στην Κύπρο σήμερα, υπάρχει τρόπος οι φόβοι αυτοί να πάψουν να υπάρχουν. Αυτό, διότι βρίσκεις μεγάλη ποικιλία σε μεταφορικές εταιρείες για κάθε είδος επιχείρησης, από την πιο ογκώδη και την πιο μεγάλη, μέχρι εκείνη με το πιο ευαίσθητο εμπόρευμα.
 
Για την μετακόμιση της δικής σου επιχείρησης, το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να αφιερώσεις ελάχιστα λεπτά στον οδηγό μας και στη συνέχεια να δημοσιεύσεις το ερώτημά σου δωρεάν, για να λάβεις προσφορές κόστους μεταφοράς από κορυφαίους ντόπιους επαγγελματίες.
 
Ας δούμε τί συνήθως περιλαμβάνει μια μετακόμιση επιχείρησης στην Κύπρο, λοιπόν:

Είδη εταιρικών μετακομίσεων

Για εταιρείες - γραφεία

Φαίνεται ίσως η πιο εύκολη μετακόμιση όμως σκέψου ότι στην εποχή μας, τα γραφεία είναι εξοπλισμένα με πολύ ευαίσθητα και ακριβά μηχανήματα. Το γραφείο ενός αρχιτέκτονα για παράδειγμα, σπάνια θα έχει μια καρέκλα και ένα σχεδιαστήριο όπως παλιά.
 

Σίγουρα όμως, θα διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας υπολογιστές γεμάτους δουλειές και προγράμματα  που δύσκολα αντικαθιστώνται έτσι απλά, εάν καταστραφούν. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, στην εποχή της τεχνολογίας όλες οι μετακομίσεις είναι σημαντικές, απαιτούν ταχύτητα, επαγγελματισμό και τα κατάλληλα εργαλεία. 

Για εταιρείες με ευαίσθητο εμπόρευμα

Τρόφιμα νωπά ή κατεψυγμένα, ποτά, λαχανικά κ.α., είναι ίσως το δυσκολότερο μέρος μιας μετακόμισης εταιρείας που τα εμπορεύεται. Προφανώς η εταιρεία έχει τα δικά της φορτηγά και φορτηγά-ψυγεία, όμως όταν πρέπει να μεταφερθούν όλα τα υπάρχοντα και τα εμπορεύματά της, τότε μια εξειδικευμένη εταιρεία με τα κατάλληλα φορτηγά-ψυγεία είναι ο μόνος τρόπος για γρήγορη και ασφαλή μεταφορά.

Για εταιρείες με αντικείμενα μεγάλου όγκου

Μηχανήματα, αεροπλάνα, προκάτ κτήρια, ακόμη και ολόκληρα πλοία ή ανεμογεννήτριες.
Εδώ, πέρα από τα πολύ μεγάλα οχήματα, τα γερανοφόρα είναι απαραίτητα για να βοηθήσουν στην μεταφορά και την τοποθέτηση των μεγάλων αντικειμένων στα φορτηγά. Χρειάζεται μεγάλη ακρίβεια και προσοχή η μετακόμιση αυτού του είδους, καθώς και τήρηση πολλαπλών κανόνων ασφαλείας που μόνο μια μεγάλη μεταφορική γνωρίζει και μπορεί να σου διασφαλίσει. 

Πολύ ειδικές μετακομίσεις

Χημικά, φάρμακα, όπλα και πολύ εύθραυστα ή εύφλεκτα υλικά.
Σε αυτήν την περίπτωση, χρειάζεσαι στόλο με ειδικά οχήματα που θα διασφαλίσουν συνθήκες που ίσως φαντάζεσαι αλλά ίσως και να μην έχεις φανταστεί ότι είναι απαραίτητες. Για παράδειγμα, πέρα από τη σωστή θερμοκρασία, ίσως να απαιτείται και η σωστή πίεση, πολύ προσεκτική οδήγηση με σταθερή, χαμηλή ταχύτητα, καλές καιρικές συνθήκες και σε κάποιες περιπτώσεις, ειδική φρουρά να περιπολεί! 

Τί να ζητήσεις από τη μεταφορική

Επιτόπια κοστολόγηση

Παρότι θα έχεις πει στη μεταφορική σου για τον αριθμό και τον όγκο περίπου των ειδών ή και εμπορευμάτων που θα μετακομίσεις, μην προχωρήσεις σε καμία συμφωνία εάν δεν έρθει ένας ειδικός για να εκτιμήσει τα πάντα από κοντά.


Κλείσε ένα ραντεβού μαζί του και φρόντισε να επισκεφθεί κάθε σημείο των εγκαταστάσεών ή του εργοστασίου σου, ενώ αν δεν το έχεις ήδη κάνει εσύ, οφείλει να καταγράφει κάθετι που θα μεταφερθεί.

Συμβόλαιο

Χωρίς ένα λεπτομερές συμβόλαιο που θα αναγράφει κάθε αντικείμενο που μεταφέρεται καθώς και τους χρόνους και τα κόστη που συμφωνήθηκαν, καλό είναι να το ξανασκεφτείς. Τα συμβόλαια μεταφοράς δεν είναι κάτι τυπικό που υπογράφουν μόνο εταιρείες-κολοσοί της Νέας Υόρκης, όπως νομίζουν οι περισσότεροι.
 
Τα συμβόλαια είναι υποχρεωτικά και ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσεις τη συμφωνία που έκανες με την εταιρεία που ποσέλαβες.

Εγγύηση

Είναι πολύ σημαντικό εκτός από τα συμβόλαια μεταφοράς να λάβεις και γραπτή εγγύηση από την μεταφορική, πως εγγυάται τη μεταφορά των αντικειμένων και εμπορευμάτων της εταιρείας σου στον αριθμό και την κατάσταση που τα παρέλαβε, ενώ θα σε αποζημειώσει σε περίπτωση που κάτι καταστραφεί ή λείπει.

Ο ρόλος των υπαλλήλων σου

Προφανώς οι υπάλληλοί σου θα βοηθήσουν στην μετακόμιση αλλά συνήθως το “βοηθάω” είναι κάτι πολύ αόριστο, ειδικά εάν οι χρόνοι σας είναι πιεσμένοι. Βοήθησε τους υπαλλήλους σου να είναι αποτελεσματικότεροι με μια λεπτομερή καταγραφή των αρμοδιοτήτων τους τη μέρα εκείνη.
 
Μην τους αφήσεις να μαντεύουν τί χρειάζεται να κάνουν και κυρίως μοίρασέ τις σύμφωνα με τις δεξιότητες του καθενός. Επίσης, χώρισε τις εργασίες που θέλεις να γίνουν και ανέθεσέ τις στον καθένα γραπτώς, ώστε να σιγουρευτείς πως τίποτε δεν θα ξεχαστεί την τελευταία στιγμή και πως όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

Εάν θέλεις να γλιτώσεις επιπλέον χρήματα, αφιέρωσε την τελευταία εργάσιμη ημέρα στην μετακόμιση και ανέθεσε στους υπαλλήλους να κάνουν τη συσκευασία καθώς και τον καθαρισμό του κτηρίου που θα παραδώσεις. Έτσι, την ημέρα της μετακόμισης θα μείνει μόνο το φόρτωμα και η μεταφορά.
 

Πριν τη μετακόμιση

Προτού η επιχείρησή σου μετακομίσει σε νέο κτήριο, σιγουρέψου έχεις τελειώσει με κάποιες σημαντικές εργασίες που θα επιτρέψουν στους πελάτες σου να ενημερωθούν έγκαιρα αλλά και να μην χάσεις τυχόν νέους πελάτες.
 
Εκτός λοιπόν από τα αυτονόητα, όπως να ενημερώσεις συνεργάτες, τράπεζες, τον τηλεφωνικό κατάλογο και να φροντίσεις τις παλιές και νέες κτηριακές σου υποδομές, παρακάτω θα βρεις και μερικά ακόμη που οφείλεις να κάνεις που ίσως δεν τα έχεις σκεφτεί:

Άλλαξε όλα τα έντυπα marketing

Κάθε έντυπο, φυλλάδιο, αφίσα κτλ., καθώς και κάθε κείμενο marketing της επιχείρησής σου πρέπει να αναγράφει τη νέα σου διεύθυνση. Εάν το κόστος είναι μεγάλο για να τυπώσεις νέο υλικό, τότε αντί να τα σβήνεις ένα-ένα, μια πιο “επαγγελματική” λύση είναι να φτιάξεις μια σφραγίδα με το μήνυμα “Νέα Διεύθυνση: ______” και να σφραγίσεις κάθε έντυπο που μοιράζεις.
 
Φρόντισε επίσης, να κάνεις όλες τις αλλαγές και online. Εάν έχεις ιστοσελίδα, σελίδες στα social media, σελίδες σε καταλόγους και λίστες, γενικά ενημέρωσε κάθε σημείο που αναφέρεται η εταιρεία σου.

Ενημέρωσε το κράτος και τις υπηρεσίες

Οφείλεις από νωρίς, να έχεις ενημερώσει όλων των ειδών τις υπηρεσίες που σχετίζονται με την επιχείρησή σου, για τη μετακόμιση. Ειδικά εάν πρόκειται να αλλάξεις πόλη, είναι πολύ σημαντικό όλες οι υπηρεσίες της νέας σου πόλης, καθώς και ο δήμος, να γνωρίζουν για την άφιξή σου στην πόλη. Χώρια που ίσως αυτή η πρακτική ίσως σου φέρει νέους πελάτες! ;)

Άλλαξε όλες τις online διαφημίσεις σου

Εάν πρόκειται για καμπάνια με banners, μπορείς να προσθέσεις απλά μια εικονίτσα σαν αυτοκόλλητο, που να ενημερώνει για τη νέα διεύθυνση. Εάν όμως πρόκειται για paid search καμπάνια ή καμπάνια στο Facebook και τα social media, ίσως θα πρέπει να ανανεώσεις τη στόχευση κοινού σύμφωνα με τα καινούργια τοπικά δεδομένα.


 
Ειδικά, εάν πηγαίνεις σε νέα χώρα του εξωτερικού ή μόλις μετέφερες την έδρα της επιχείρησής σου στην Κύπρο.

Άκουσε τους ειδικούς

Ειδικά για τις μικρές ή μικρομεσσαίες επιχειρήσεις είναι πολύ εύκολο να θεωρήσει κάποιος ότι η μετακόμιση είναι μια εύκολη δουλειά. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να μην ρωτήσεις ή να μην ακούσεις καν τις συμβουλές των ειδικών. Π.χ. το να αποφύγεις να αδειάσεις όλα τα συρτάρια των γραφείων και αντί αυτού να τα κολλήσεις με ταινία μπορεί να σε γλιτώσει και τρεις ώρες δουλειάς.
 
Έτσι λοιπόν, πριν την μετακόμιση, κάλεσε και πάλι την μεταφορική να σε συμβουλέψει και να σε βοηθήσει να συντάξεις το πλάνο εργασιών σου. Δεν θα πιστεύεις τον χρόνο που θα γλιτώσεις και τα πράγματα που θα μάθεις από αυτό!

«Τρέξε» τον ΙΤ

Μην αφήσεις server, παροχή internet και ρεύματος για τους υπολογιστές σου την τελευταία στιγμή. Ειδικά για ένα γραφείο με πάνω από 10 τερματικά, θες σχεδόν μια μέρα για να λύσεις το θέμα των παροχών ώστε να είναι όλα έτοιμα και τα καλώδια απλά να περιμένουν τους υπολογιστές στα νέα γραφεία.
 
Έτσι, ξεκίνησε να αναθέτεις εργασίες από πριν όπως η προετοιμασία των server αναζήτηση παροχέα ίντερνετ και ό,τι τέλος πάντων πρέπει να κάνουν οι ΙΤ ώστε να μπορεί να λειτουργεί η επιχείρησή σου αμέσως μετά την μετακόμιση.

Μοίρασε την κάτοψη

Κάθε υπάλληλος πρέπει να γνωρίζει πού ακριβώς πάει τί από τα πράγματα του γραφείου στο νέο κτήριο. Σκέψου να γίνει η μετακόμιση και να σε ρωτούν πού πάει ο εκτυπωτής, το φωτοτυπικό μηχάνημα και γενικά, το κάθε τι.
 
Γι’ αυτό λοιπόν, τύπωσε την κάτοψη των νέων γραφείων, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι θέσεις όλων των μηχανημάτων και επίπλων.

Έξυπνες συμβουλές


Βγάλε φωτογραφίες

Πριν τη μετακόμιση βγάλε φωτογραφίες όλα τα πράγματα του γραφείου ή τουλάχιστον όλα τα ακριβά μηχανήματα και έπιπλα της εταιρείας σου, ώστε εάν χρειαστεί να έχεις αποδεικτικά για την κατάστασή τους λίγο πριν τη μεταφορά.

Ενημέρωσε τις νέες γειτονικές επιχειρήσεις

Πιθανόν τη μέρα της μετακόμισης να δημιουργήσεις μικρά προβλήματα στις γύρω επιχειρήσεις. Είτε πρόκειται να προκαλέσεις απλό θόρυβο και σκόνη ή ακόμη και να κλείσεις για λίγο τον δρόμο μπροστά τους, είναι καλό να το γνωρίζουν.
 
Σκέψου ότι οι γειτονικές επιχειρήσεις είναι πιο πιθανό να γίνουν οι πρώτοι σου πελάτες και πού ξέρεις, οι πρώτοι σου φίλοι στη νέα σου διεύθυνση, οπότε καλό είναι να μην τους ταλαιπωρήσεις προτού τους δεις. :)

Άδειασε την αποθήκη

Όσο λιγότερα πράγματα έχεις για μετακόμιση, τόσο πιο γρήγορα και εύκολα θα τελειώσεις. Όλες οι επιχειρήσεις έχουν συνήθως ένα δωμάτιο – αποθήκη για τους παλιούς υπολογιστές και τις φθαρμένες καρέκλες. Χάρισέ τα στους υπαλλήλους σου, δώρισέ τα ή αν είναι σε κακή κατάσταση, πέταξε όλα τα παλιά αντικείμενα και αμέσως, η μετακόμισή σου γίνεται πολύ ελαφρύτερη!

Αντέγραψε όλα τα αρχεία σου

Ακόμη κι αν έχεις κλείσει την καλύτερη συμφωνία για ασφαλή μεταφορά, ακόμη κι αν οι τεχνικοί σου είναι αστέρια, η τεχνολογία είναι άτιμο πράγμα. :) Για να είσαι απόλυτα σίγουρος λοιπόν ότι όλα θα δουλέψουν, πάρε backup τα πάντα πριν τη μετακόμιση.
 
Το πιθανότερο να μην τα χρειαστείς ποτέ, αλλά αν τα χρειαστείς, θα σου σώσουν την (επαγγελματική) ζωή! 

Μετακόμισε Σαββατοκύριακο

Μπορεί να χρειάζεται να πληρώσεις υπερωρίες, όμως καλό είναι η μετακόμισή σου να γίνει Σάββατο ή/και Κυριακή.


Με αυτόν τον τρόπο, δε θα χάσεις τηλέφωνα πελατών, δε θα απασχολείται κανείς υπάλληλος να τους εξυπηρετήσει, γενικά δεν θα «τρέχουν» οι δουλειές σου και θα μπορείς ήρεμα να αφοσιωθείς στην σωστή μεταφορά.

Έτσι, η Δευτέρα θα σε βρει σε νέο γραφείο και οι πελάτες δεν θα έχουν καταλάβει τίποτε. Εκτός βέβαια, εάν αποφασίσεις να τους το πεις εσύ. 

Μην επιλέξεις φτηνά

Η επιχείρησή σου δεν είναι απλά ένα σπίτι που θα μετακομίσεις και δεν πειράζει εάν κάτι δεν δουλεύει σωστά από την πρώτη στιγμή. Το να χάσεις ένα κουτί στο σπίτι ή να ψάχνεις για μέρες πού έχεις βάλει την καφετιέρα, πάλι δεν είναι τρομερό.
 
Όμως, στην περίπτωση της επιχείρησής σου, κάθε καθυστέρηση μετρά αρνητικά στο εισόδημά σου, καθετί που χάνεται ή χαλά, οφείλεις να το αντικαταστήσεις αμέσως και γενικά, οι ειδικοί στις επαγγελματικές μετακομίσεις ξέρουν καλύτερα.
 
Ακόμη λοιπόν κι αν χρειαστεί να πληρώσεις κάτι παραπάνω, εάν η μεταφορική μπορεί να σου υποσχεθεί ότι η επιχείρησή σου θα είναι λειττουργική την αμέσως επόμενη ημέρα της μετακόμισης και χωρίς φθορές, μην το σκεφτείς δεύτερη φορά, πες ναι. Τελικά, θα σου βγει πολύ οικονομική λύση.

Το χρονοδιάγραμμα θα σε σώσει

Έναν μήνα πριν τη μετακόμιση φτιάξε ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα των εργασιών που θα γίνουν ή πρέπει να γίνουν ανά ημέρα. Για να είναι ολοκληρωμένο όμως, δεν θα τελειώνει την ημέρα της μετακόμισης αλλά πολλές ημέρες μετά έως να τελειώσουν όλες οι εργασίες που σχετίζονται με αυτήν.
 

Από αγορές νέου εξοπλισμού ή υλικών συσκευασίας και ραντεβού με τεχνικούς, μέχρι την εκτύπωση των εντύπων που θα μοιράσεις στη νέα γειτονιά και τις προσκλήσεις για τα δεύτερα εγκαίνιά σου. :)

«Πούλα» την μετακόμισή σου

Το γεγονός ότι η επιχείρησή σου μετακομίζει σε νέα πόλη ή σε καλύτερες/μεγαλύτερες/ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, για πολλούς είναι μια υπέροχη ευκαιρία δημοσιότητας.
 
Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν τη μετακόμισή τους για να δημιουργήσουν όμορφες καμπάνιες διαφήμισης που περιλαμβάνουν από εκδηλώσεις όπως αποχαιρετιστήριο πάρτυ στο παλιό γραφείο μέχρι και συμμετοχή των πελατών - ή των φίλων στα social media - στην μετακόμιση, με αντάλλαγμα, προϊόντα, δώρα ή και ένα barbeque πάρτυ στα νέα κτήρια.
 
Σε κάθε περίπτωση, εάν έχεις τον χρόνο και τη διάθεση, μην κρύψεις τη μετακόμιση της επιχείρησής σου, μια τέτοια αφορμή ενδέχεται να σου φέρει προβολή και να βοηθήσει την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας σου online.

Μην το σκεφτείς!

Ό,τι μεταφορικές υπηρεσίες και να χρειάζεται πάντως η επιχείρησή σου, σήμερα στην κυπριακή αγορά θα βρεις εύκολα τους επαγγελματίες μεταφορείς που θα τηρήσουν όλες τις προδιαγραφές και θα ολοκληρώσουν με επιτυχία, κάθε ειδική μετακόμιση. Για να πειστείς, ρίξε μια ματιά στο εύρος υπηρεσιών και επαγγελματιών και εμπιστεύσου το AtYourService!

Ψάχνεις για κάποια Υπηρεσία;

Κάνε κλικ στο Μενού μας και θα σε βοηθήσουμε να βρεις τις καλύτερες Υπηρεσίες στις καλύτερες Τιμές

1 2 3

Γράψε τι Ψάχνεις & θα κάνουμε εμείς τα υπόλοιπα