Η δική σου πισίνα - όνειρο ζωής. Θέλεις να το υλοποιήσεις; Έχουμε ετοιμάσει ένα μικρό οδηγό που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τι χρειάζεται :)

Κατασκευή Πισίνας

Αν έφτασε η στιγμή να χαίρεσαι το καλοκαιράκι από την ξεγνοιασιά της δικής σου πισίνας, αλλά δεν έχεις ιδέα από πού να αρχίσεις για να την φτιάξεις, τότε δώσε μας λίγα λεπτά και όλα θα είναι πανεύκολα.

Για να χτίσεις πισίνα έχεις τρεις δρόμους να ακολουθήσεις. Την χτιστή, την πισίνα με Skimmer (και εάν θέλεις υπερχείλιση) και την προκατασκευασμένη. Οι τρεις αυτοί τύποι διαφέρουν σε κόστος, σε υποδομές αλλά και σε χρόνους κατασκευής. Ας τους δούμε όμως αναλυτικά.

Είδη Πισίνας

Χτιστή Πισίνα

Πρόκειται για την πιο ακριβή και χρονοβόρα λύση που όμως θα την πληρώσεις μία φορά και θα κρατήσει για χρόνια. Επίσης, είναι το μόνο είδος πισίνας που προσαρμόζεται επακριβώς στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σου. Ακόμη δηλαδή κι αν θέλεις μια πισίνα στο πιο πολύπλοκο σχήμα, η χτιστή δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να ακολουθήσει το σχέδιό σου και ειδικά, το σχήμα του κτηρίου σου.

Για να τη φτιάξεις πρέπει να σκαφτεί το έδαφος, να τοποθετηθούν στα τοιχώματα υδραυλικά και ηλεκτρολογικά, να μπει σιδερένιο πλέγμα και στη συνέχεια να καλυφθούν όλα με μπετόν. Είναι τρομερά ευέλικτη λύση για ακόμη έναν λόγο. Πάνω από το μπετόν μπορείς να βάλεις ό,τι υλικό θέλεις για να την διακοσμήσεις όπως ξύλο, πλακάκι, πέτρες, βότσαλα κτλ.


Γενικά όμως καταλαβαίνεις, πως όλη αυτή η διαδικασία χρειάζεται χρόνο οπότε αν θέλεις να απολαύσεις την πισίνα σου το καλοκαίρι, καλό είναι να ξεκινήσεις τις εργασίες από την άνοιξη διότι δεν γίνεται να την έχεις σε λίγες μέρες. Το πολύ καλό είναι ότι θα την απολαμβάνεις μετά για πολλά πολλά χρόνια. :)

Πισίνα Skimmer

Είναι η  γρηγορότερη και οικονομικότερη λύση εάν έχεις περιορισμένο χώρο, δηλαδή κάτω από 60 τετραγωνικά μέτρα. Το νερό της ανακυκλώνεται και φιλτράρεται από τα skimmer (συστήματα αναρρόφησης νερού) ενώ δεν ενδείκνυται εάν χρειάζεσαι κάποιο ειδικό ή ιδιαίτερο σχήμα.

Αυτό όμως, σε γλιτώνει από πολλά κατασκευαστικά κόστη διότι τα «έτοιμα» σχήματα σημαίνουν πως ένα μεγάλο μέρος της τοποθετείται από τον κατασκευαστή και δεν δημιουργείται από το μηδέν. Συνήθως, μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορα υλικά όπως πέτρα, ψηφίδες κτλ, αλλά και επένδυση με liner το οποίο όμως δεν διαρκεί για πάντα και πρέπει ανά κάποια χρόνια να το αλλάζεις.

Η πισίνα Skimmer με υπερχείλιση θέλει περισσότερο χρόνο να χτιστεί και είναι 20-30% περίπου ακριβότερη. Ενώ στις skimmer πισίνες χωρίς υπερχείλιση το νερό μπορεί να είναι από 7 έως και 20 εκατοστά κάτω από το χείλος τους, σε αυτό το είδος, η μία πλευρά της (ή και περισσότερες εάν το θέλεις) υπερχειλίζει με επιλογή διαφόρων εφέ.

Το κόστος της ανεβαίνει διότι σε αυτό πρέπει να προστεθεί μια ακόμη δεξαμενή νερού που θα ανατροφοδοτεί το νερό που τρέχει στο πλάι καθώς και μερικές επιπλέον εργασίες για να δημιουργηθεί αυτό το κανάλι πάνω στο οποίο θα τρέχει το νερό.

Είναι όμως εξαιρετικά εντυπωσιακή και ειδικά η πισίνα εκείνη που μοιάζει να μην έχει τέλος. Δίνει δηλαδή την αίσθηση του άπειρου διότι η υπερχείλισή της, γίνεται συνήθως σε ύψωμένο έδαφος και μοιάζει να ενώνεται με τον ορίζοντα ή την θάλασσα στο βάθος της θέας.

Προκατασκευασμένη πισίνα

Όπως κατάλαβες είναι έτοιμη πισίνα που μπορεί να σου δίνει κάποιες επιλογές στο σχήμα αλλά όχι πολλές. Εξαρτάται από τις έτοιμες πισίνες που διαθέτει ο κατασκευαστής που θα επιλέξεις. Φυσικά, είναι η πιο γρήγορη λύση διότι σε μόλις λίγες μέρες μπορείς να την απολαμβάνεις, ενώ στο οικονομικό κομμάτι η διαφορά που έχεις είναι πραγματικά μεγάλη.

Στην προκατασκευασμένη πισίνα δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη προετοιμασία. Σκάβεται το έδαφος στο ακριβές σχήμα και μέγεθος που επέλεξες, όχι πάνω από 50 τετραγωνικά μέτρα όμως, και επιστρώνεται με λεπτό στρώμα μπετόν. Δύο είδη προκάτ πισίνας κυριαρχούν στην αγορά: οι μεταλλικές και εκείνες από υαλοβάμβακα (fiberglass).

Ανάλογα λοιπόν το είδος της, τοποθετείται στο έδαφος με τις ανάλογες εργασίες και έπειτα, γίνονται τα τελειώματα με διακοσμητικές προσθήκες που επιτρέπει το κάθε υλικό. Σαν αποτέλεσμα όμως, η αισθητική της προκάτ πισίνας είναι πολύ εξελιγμένη και στο τέλος, δύσκολα φαίνεται πως είναι προκάτ καθώς μπορεί να γίνει πάρα πολύ όμορφη.

Τί βασικό εξοπλισμό χρειάζομαι για την πισίνα μου;

Δεν πρόκειται για πολυτέλεια. Είναι τα απαραίτητα πρώτα αξεσουάρ και μηχανήματα που πρέπει να προμηθευτείς για την ομαλή λειτουργία, την ασφάλεια και την λειτουργικότητα της πισίνας σου.

Φίλτρα καθαρισμού και αντλία

Βοηθούν να διατηρείται πάντοτε η πισίνα σου καθαρή από ξένα σώματα, βακτήρια και μικρόβια. Η αντλία στέλνει διαδοχικά ποσότητες νερού στα φίλτρα, τα οποία με τη χρήση χημικών ουσιών καθαρίζουν το νερό από βλαβερές ουσίες και μικροοργανισμούς.

Αναλώσιμα για τα φίλτρα σου

Ανάλογα την εταιρεία, τις προτιμήσεις σου αλλά και τον τύπο των φίλτρων σου μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλά είδη φιλτραρίσματος του νερού σου. Είτε τους διάφορους τύπους χημικών, είτε την ειδική άμμο,  είτε κάτι άλλο, τα αναλώσιμα είναι κάτι που οφείλεις να προμηθευτείς και μάλιστα να προμηθεύεσαι συχνά για να είναι πάντοτε το νερό κατάλληλο για κολύμβηση.

Σκάλα

Θα τις βρεις σε πολλά μεγέθη, σχήματα και υλικά, ενώ είναι απαραίτητη η αγορά τους για την ασφαλή είσοδο και την έξοδο των κολυμβητών στην πισίνα. Εάν έχεις παιδιά, ενημέρωσε τον πωλητή διότι ίσως χρειάζεσαι ειδική σκάλα ανάλογα την ηλικία των παιδιών που θα χρησιμοποιούν την πισίνα.

Κάλυμα ασφαλείας

Πρόκειται ίσως για την πιο σημαντική αγορά για την πισίνα σου για τις ώρες που δεν χρησιμοποιείται. Με ένα κάλυμα ασφαλείας η πισίνα σου καλύπτεται πλήρως ώστε να προστατεύονται οι ζωές των παιδιών, να μην λερώνεται το νερό και να παραμένει ζεστό.

Νερό!

Το νερό της πισίνας σου, είτε γλυκό είτε αλμυρό είναι κάτι που θα επιλέξεις αμέσως μόλις σου παραδοθεί η πισίνα και μπορείς να το προμηθευτείς είτε από προσφορές της κατασκευάστριας εταιρείας, είτε από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Οι τιμές είναι προσιτές, όμως φρόντισε να μάθεις κάθε πότε οφείλεις να το ανανεώνεις που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η συχνότητα της χρήσης του και η ποιότητά του.

Συντήρηση πισίνας

Πρόκειται για μια υπηρεσία που μπορείς να λάβεις σε ειδική τιμή από την κατασκευάστρια εταιρεία της πισίνας σου ή να ζητήσεις προσφορά στο AtYourService. Μέσω αυτής της υπηρεσίας διασφαλίζεις την συχνή επίσκεψη ειδικών στον χώρο σου που θα φροντίζουν τα πάντα γύρω από την καθαριότητα, την ασφάλεια και την λειτουργικότητα της πισίνας σου.

Μπορείς φυσικά, εάν έχεις τον χρόνο και την διάθεση να αναλάβεις εσύ την συντήρηση της πισίνας σου, όμως στην περίπτωση αυτή χρειάζεσαι επιπλέον εξοπλισμό, όπως βούρτσες καθαρισμού και απόχη με μακρύ κοντάρι, μακρύ λάστιχο, θερμόμετρα και αρκετές γνώσεις για να ξέρεις πότε το νερό χρειάζεται επιπλέον καθάρισμα.

Καλό είναι αν επιλέξεις αυτήν την λύση να ζητάς συχνά την συμβουλή ειδικών που θα σε καθοδηγούν για την συχνότητα και το είδος της συντήρησης που χρειάζεται η πισίνα σου.

Ανακαίνιση πισίνας


Στις μέρες μας, δεν υπάρχει πραγματικά τίποτε που να μην μπορείς να κάνεις ώστε να αλλάξεις ή να βελτιώσεις την πισίνα σου. Μπορείς να επέμβεις στο μέγεθός της, το στιλ της, να προσθέσεις διαφορετική επένδυση από όποιο υλικό επιθυμείς ή να βάλεις τα διακοσμητικά και extras που θέλεις. Σκαλοπάτια, συντριβάνια, επεκτάσεις, γεφυράκι, απλά πες το και καμία κατασκευάστρια εταιρεία δεν θα στο αρνηθεί.

Ακόμη και στις περιπτώσεις των προκάτ που οι περισσότεροι νομίζουν ότι δεν έχουν επιλογές, μπορείς να κάνεις πολλά. Ακόμη και να επέμβεις στο μέγεθός της. Πώς; Μπορείς να τοποθετήσεις δίπλα στην υπάρχουσα μία νέα και να τις ενώσεις με πολλά διακοσμητικά τρικ ώστε να διπλασιάσεις το μέγεθός της χωρίς κανένα πρόβλημα, αρκεί να έχεις τον χώρο.

Εάν βέβαια θέλεις την δική μας πρόταση ως προς τις καλύτερες ιδέες για να φτιάξεις μια πραγματικά συναρπαστική πισίνα, τότε ρίξε μια ματιά παρακάτω. ;)

Εκπληκτικές ιδέες για την πισίνα σου

Υδρομασάζ

Μετέτρεψε μια γωνιά της πισίνας σου σε ένα χαλαρωτικό και αναζωογονητικό στέκι για εσένα και την οικογένειά σου με την προσθήκη εξοπλισμού για υδρομασάζ. Οι επιλογές σου ως προς τα μηχανήματα και τα κόστη είναι μεγάλες αν και γενικά, δεν είναι κάτι ακριβό. Ειδικά, ως προς τα οφέλη του στην υγεία σου και σίγουρα στα επίπεδα απόλαυσης που θα προσθέσει στην πισίνα σου.

Φωτισμός

Ακόμη και η πιο απλή πισίνα μπορεί να γίνει ένα εκπληκτικό έκθεμα στον κήπο σου, μονάχα με την προσθήκη του κατάλληλου φωτισμού.  Ζήτα από έναν ειδικό στον φωτισμό ή έναν διακοσμητή να μελετήσει τον χώρο και να σου δώσει ιδέες για την δική σου πισίνα. Φώτα μέσα στο νερό, προβολείς και κρυφός φωτισμός στα φυτά τριγύρω, θα την κάνουν κυριολεκτικά μια όαση τη νύχτα!

Θερμαινόμενο νερό

Η πισίνα σου έτσι, δεν χρησιμοποιείται μόνο μερικούς μήνες τον χρόνο αλλά πάντοτε! Πρόκειται για γενικά οικονομικό εξοπλισμό με εύκολη τοποθέτηση που θα ζεσταίνει το νερό της πισίνας σου όποτε και όσο το επιθυμείς.

Επίσης, για να κάνεις οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα, μπορείς να αγοράσεις εξοπλισμό που διαθέτει ηλιακά πάνελς και έτσι, το νερό της πισίνας σου θα ζεσταίνεται με ηλιακή ενέργεια.

Εάν μάλιστα θέλεις την απόλυτη πισίνα, μπορείς με την βοήθεια ενός ειδικού στις πέργκολες να φτιάξεις το ιδανικό στέκι των φίλων σου για πάρτι δίπλα στην πισίνα, όλον τον χειμώνα!

Καταρράκτης

Πρόκειται για εντυπωσιακή προσθήκη σε κάθε πισίνα που ταιριάζει με κάθε χώρο. Ο καταρράκτης είναι μια σχετικά εύκολη και γρήγορη κατασκευή, συνήθως από πέτρα που βελτιώνει πολύ την εικόνα της πισίνας σου αλλά και την εμπειρία της. Συνδύασέ τον με τον κατάλληλο φωτισμό και εάν ταιριάζει στον χώρο σου, με φυτά. Θα είναι μαγευτικό!

Παιδότοπος

Ο παιδότοπος στην πισίνα είναι κάτι σημαντικό και σχεδόν απαραίτητο. Πρόκειται για επένδυση στην σωματική και την ψυχική υγεία των παιδιών σου διότι αυξάνεις τις ώρες που τα παιδιά απασχολούνται στο νερό και άρα, γυμνάζονται και διασκεδάζουν.

Τα είδη των παιχνιδιών που μπορείς να διαλέξεις είναι πολλών ειδών, ανάλογα το πορτοφόλι σου: φουσκωτά, με μηχανή, για παιχνίδι κάτω από το νερό, πιο μόνιμα όπως οι νεροτσουλήθρες, κουρτίνες νερού ή οι τοίχοι αναρρίχησης και ομαδικού παιχνιδιού όπως το βόλεϊ μέσα στο νερό!

Προτού όμως προχωρήσεις σε οποιαδήποτε προσθήκη παιχνιδιού στην πισίνα σου, κάλεσε πρώτα έναν ειδικό ώστε να διασφαλίσεις πως η πισίνα σου θα είναι ασφαλής. Το σίγουρο είναι πως τα παιδιά θα τα λατρέψουν ενώ τα παιδικά πάρτι τους μπορούν να γίνουν αξέχαστα.


Η πισίνα είναι ο κορυφαίος τρόπος να βελτιώσεις την εμφάνιση του σπιτιού σου, να ανεβάσεις πολύ την αξία του αλλά και να δώσεις στην καθημερινότητά σου μια ανώτερη ποιότητα.

Στην Κύπρο, οι εταιρείες και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο, λόγω μεγάλης παραγωγής,  έχουν αξιοσημείωτη πείρα, γνώσεις αλλά καλές τιμές λόγω ανταγωνισμού.

Αν το πήρες απόφαση, δοκίμασε να ζητήσεις τις προσφορές τους μέσω του AtYourService.


Ψάχνεις για κάποια Υπηρεσία;

Κάνε κλικ στο Μενού μας και θα σε βοηθήσουμε να βρεις τις καλύτερες Υπηρεσίες στις καλύτερες Τιμές

1 2 3

Γράψε τι Ψάχνεις & θα κάνουμε εμείς τα υπόλοιπα