Ρωτήσαμε, προβληματιστήκαμε, είδαμε δείγματα και γενικά, σκάψαμε πολύ βαθιά για να σου ετοιμάσουμε έναν πλήρη οδηγό για τις εκτυπώσεις σου στην Κύπρο. Είτε για το προσκλητήριο του γάμου σου, είτε για τα φυλλάδια της επιχείρησής σου, η επιλογή του σωστού τυπογραφείου δεν είναι όσο απλή φαίνεται.

Πάμε λοιπόν να δούμε τί εκτυπώσεις χρειάζεσαι, τί να έχεις στο νου σου όταν ψάχνεις τυπογράφο και τις επιλογές σου στην Κύπρο. Πρώτα όμως, ας δούμε γιατί αυτό είναι τόσο πολύ σημαντικό.

Γιατί να προσέξω τις εκτυπώσεις μου;

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες, όταν πετύχουν μια πολύ καλή τιμή θεωρούν πως σε γενικές γραμμές, η δουλειά τους θα γίνει.

Όμως, αρκεί να δεις την ίδια δουλειά τυπωμένη από ένα άριστο τυπογραφείο και θα καταλάβεις πόσο πιο ποιοτική εικόνα μπορείς να δείξεις προς τα έξω με ένα τέτοιο προσπέκτους ή προσκλητήριο. Όμως, πιο συγκεκριμένα:

Αν είσαι επιχειρηματίας και προσέξεις τις εκτυπώσεις σου, ανεβάζεις το κύρος της επιχείρησής σου, δείχνεις τα υψηλά στάνταρ της εταιρείας σου στην ποιότητα, στην λεπτομέρεια και σε καθετί που αφορά τους πελάτες και το κοινό σου.

Οι εκτυπώσεις σου είναι ουσιαστικά ο αντιπρόσωπός σου στα χέρια του μελλοντικού πελάτη. Αν είναι απρόσεκτες ή “φτηνές” κινδυνεύει να χαρακτηριστεί έτσι, όλη η εταιρεία σου και είναι κρίμα.

Επίσης, με προσεγμένες και ποιοτικές εκτυπώσεις κερδίζεις χρήματα! Πώς; Με σοβαρούς επαγγελματίες, αποφεύγεις τα λάθη και τις καθυστερήσεις που θα πλήρωνες διπλά ενώ ανεβάζεις σημαντικά τις πιθανότητές σου να εντυπωσιάσεις και να κερδίσεις μεγαλύτερους πελάτες.


Αν είσαι ιδιώτης και προσέξεις τις εκτυπώσεις σου, δίνεις ακριβώς τον τόνο και το όραμα της εκδήλωσής σου στους καλεσμένους σου. Δείχνεις την υψηλή ποιότητα της εκδήλωσης και πόσο αγαπάς την οικογένεια και τους αγαπημένους σου προσέχοντας κάθε λεπτομέρεια και βάζοντας πολλή αγάπη σε όλα όσα αφορούν εκείνη την σημαντική ημέρα.

Τέλος, εξοικονομείς χρήματα αν συνεργαστείς με αληθινούς επαγγελματίες όπως είδες και παραπάνω.

Τί να προσέξεις στο τυπογραφείο

Τη γενική ποιότητα των εκτυπώσεών του

Μην αρκεστείς στα λόγια ή σε μια δυο εκτυπώσεις από το συγκεκριμένο τυπογραφείο. Είμαστε μικρός τόπος, ζήτα από άλλους να δεις εκτυπώσεις που γενικά κάνει ο τυπογράφος αυτός και την ποιότητά τους.

Κυρίως, μην ζητήσεις φωτογραφίες των εκτυπώσεων αλλά φυσικό χαρτί. Πρέπει να τις πιάσεις στα χέρια σου για να ελέγξεις ποιότητα χαρτιού, το μελάνι, τις εικόνες, τα κείμενα και γενικά, την όλη αίσθηση.

Τους πελάτες του

Όχι γενικά το πελατολόγιο ενός τυπογραφείου. Εάν θέλεις να τυπώσεις προσκλητήρια γάμου, δεν σε ενδιαφέρει εάν το συγκεκριμένο τυπογραφείο έχει πελάτες μια μεγάλη αλυσίδα φούρνων. Δες εάν έχει πελατολόγιο στο είδος εκτυπώσεων που ψάχνεις.

Στο παράδειγμά μας, ένας τυπογράφος που νύχτα-μέρα τυπώνει προσκλητήρια είναι ο ιδανικός για σένα διότι έχει και τα μηχανήματα και την εμπειρία αλλά και την αισθητική για κάτι τέτοιο.

Τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του

Είναι σημαντικό να κρίνεις έναν επαγγελματία στον χώρο του. Ειδικά όταν πρόκειται για επάγγελμα που απαιτεί καλό εξοπλισμό, εξειδικευμένους τεχνίτες και τρομακτική οργάνωση για να μην χαθούν οι ημερομηνίες.


Το ακόμη πιο τέλειο είναι πως εάν πας από εκεί θα δεις και πολλά πολλά δείγματα δουλειάς, σε διάφορα στάδια παραγωγής και άλλα που είναι έτοιμα. Θα καταλάβεις πολλά για την ποιότητα από αυτό.

Επίσης θα δεις αν όλα γίνονται εκεί ή μοιράζονται σε συνεργάτες, κάτι που μπορεί να πρέπει να διαπιστώσεις αν τελικά θα σου βγει σε καλό ή αντίθετα, θα σε καθυστερήσει ή θα σου αλλάξει τα επίπεδα ποιότητας.

Τα επίπεδα εξυπηρέτησης

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις εάν κάποιος υπάλληλος του τυπογραφείου είναι διαθέσιμος για τη δουλειά σου. Εάν για παράδειγμα, θα είναι κάποιος στην άλλη άκρη της γραμμής για μια διόρθωση της τελευταίας στιγμής, εάν θα σου παραδώσουν τις εκτυπώσεις στην ώρα τους και εάν μπορούν να εγγυηθούν την τελική σου ημερομηνία.

Επίσης, όπως με όλους τους ανθρώπους και ειδικά εκείνους που σκοπεύεις να συνεργαστείς, δες και εάν ταιριάζετε. Ο τυπογράφος σου είναι το τελευταίο άτομο που θέλεις να μαλώνεις συχνά. :)

Την τιμή και τί συμπεριλαμβάνει

Ζήτα μια ενδεικτική τιμή για να ξέρεις περίπου πού βαδίζεις. Όμως, μια τιμή δεν θα σου πει τίποτα εάν δεν αναλύεται όλο το πακέτο των υπηρεσιών που περιλαμβάνει.

Για παράδειγμα, εάν θέλεις να φτιάξεις αφίσες και κουπόνια, στην τιμή θα περιλαμβάνεται και η μεταφορά τους; Τα κείμενα και τις φωτογραφίες θα τα δώσεις εσύ, ή μήπως σου παρέχουν σχεδιαστή;

Ακόμη, εάν χρειαστείς μια χιλιάδα παραπάνω εκτυπώσεις στο μέλλον, θα τις ξαναπληρώσεις όπως τώρα ή είναι άλλη τιμή; Γενικά ρώτα και κυρίως, ρώτα και άλλους τί έχουν πληρώσει για να δεις εάν τηρεί συγκεκριμένο τιμοκατάλογο ή τί άλλο μπορεί να περιλαμβάνει η τιμή του.

Τα όριά του

Μπορεί ένα τυπογραφείο να έχει όλα πλεονεκτήματα που ψάχνεις καθώς και την τέλεια τιμή αλλά να έχει όρια. Μπορεί ας πούμε, να αδυνατεί να σου παράγει τον μεγάλο αριθμό εκτυπώσεων που χρειάζεσαι και μάλιστα στην ώρα τους ή να μην έχει τα κατάλληλα μαχαίρια για το κοπτικό που ζητάς, π.χ. για το μενού του εστιατορίου σου.

Προτού λοιπόν προχωρήσεις, διερεύνησε ότι θα μπορέσουν να σε αναλάβουν με επιτυχία, χωρίς να χρειάζεται μετά να μειώνεις ποσότητες ή να αλλάζεις τα σχέδιά σου.

Τις εγγυήσεις του

Ένας τυπογράφος, δείχνει την εμπειρία και τον επαγγελματισμό του και με τις εγγυήσεις που μπορεί να σου παρέχει. Εάν για παράδειμα μια εκτύπωση πάει λάθος μπορεί να την χρεωθεί εκείνος; Και τί ακριβώς σημαίνει “λάθος” για εκείνον;

Ρώτα επακριβώς σε τί λάθη σε καλύπτει και εάν. Ειδικά εάν είσαι επιχειρηματίας, θα πρέπει περισσότερο να τον ενδιαφέρει η μακρόχρονη συνεργασία σας που θα συμβεί μόνο εάν είσαι σίγουρος ότι καλύπτεσαι σε κάθε “στραβοτιμονιά”.

Τις τεχνικές του

Ένα τυπογραφείο θα πρέπει να σου προσφέρει επιλογές ανάλογα την εκτύπωσή σου. Θα πρέπει δηλαδή να σου δίνει την δυνατότητα να διαλέγεις ό,τι χαρτί σου αρέσει χωρίς πρόβλημα.

Ή να έχει όλες τις τεχνολογίες και να μπορείς να διαλέγεις κάθε φορά ανάμεσα σε offset και ψηφιακή εκτύπωση ανάλογα τον χρόνο και τον αριθμό των εκτυπώσεών σου.

Τη φήμη του

Πόσο καιρό είναι αυτός ο τυπογράφος στην αγορά και τί “όνομα” έχει αυτά τα χρόνια; Επίσης, ποιό είναι το σκορ του στο AtYourService, τα σχόλια, οι κριτικές και γενιικά η φήμη του;


Ένας άριστος επαγγελματίας που όλοι λένε τα καλύτερα γι’ αυτόν, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σου εξασφαλίσει ποιοτικές εκτυπώσεις αλλά εάν είναι και μέσω AtYourService, θα έχεις ένα ακόμη πλεονέκτημα: θα σου δώσει την καλύτερη τιμή της αγοράς!

Αν η όλη διαδικασία επιλογής του σωστού Κυπριακού τυπογραφείου σου φαίνεται δύσκολη, τότε σκέψου ότι μια φορά θα ψάξεις τυπογράφο και μετά θα πηγαίνεις με κλειστά τα μάτια! Ειδικά σε έναν μικρό τόπο, ο σωστός επαγγελματίας είναι εύκολο να ξεχωρίσει οπότε δεν θα δυσκολευτείς. 

Τυπογραφείο στην Κύπρο ή το εξωτερικό;

Στην παγκοσμιοποιημένη εποχή μας και μάλιστα τώρα που λίγο-πολύ όλοι έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο, οι υπηρεσίες εκτύπωσης είναι από τα πρώτα πράγματα που μας προσφέρονται.

Γιατί να πληρώσεις το τοπικό τυπογραφείο εάν οπουδήποτε στον κόσμο θα έχεις τις ίδιες υπηρεσίες, σε λογικούς χρόνους και σε ασυναγώνιστη τιμή;

Διότι πολύ απλά, τα “εικονικά” τυπογραφεία του εξωτερικού έχουν και μειονεκτήματα που δεν είναι καθόλου εικονικά. Καλό είναι λοιπόν, να τα λάβεις υπόψη σου προτού αποφασίσεις:

Έλεγχος και διορθώσεις

Είσαι μακριά και αυτό δυσκολεύει γρήγορες αλλαγές, έλεγχο και αποφυγή λαθών. Επίσης, είναι σχεδόν αδύνατο να ελέγξεις τα δείγματα και είναι πολύ αργά εάν σου παραδοθεί η δουλειά με κάποιο λάθος, διότι η απόσταση δεν επιτρέπει να προλάβεις να ξανατυπώσεις.

Αυτοματοποίηση

Συνήθως είναι συγκεκριμένοι οι τύποι χαρτιών, σχεδίων ακόμη και γραμματοσειράς στα ηλεκτρονικά τυπογραφεία. Διότι μια τόσο χαμηλή τιμή έχει σχεδόν αυτοματοποιημένα συστήματα για να μειώνει το κόστος.

Άρα, το σχέδιο που λάτρεψες, η αγαπημένη σου γραμματοσειρά, το βελούδινο χαρτί, ακόμη και το χρώμα που ονειρεύτηκες, το πιθανότερο να μην υπάρχουν ως επιλογές. Κάτι που μας πηγαίνει στο επόμενο μειονέκτημα.

Κλώνοι

Το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να φοράς το ίδιο υπέροχο φόρεμα με κάποια άλλη στην ίδια εκδήλωση. :) Αν όλοι έχουν να διαλέξουν από πέντε designs, τρεις γραμματοσειρές και πέντε χρώματα για το προσκλητήριό τους, καταλαβαίνεις πως όλα σου φαίνονται περίπου ίδια.

Χρόνοι

Οι χρόνοι παράδοσης των εκτυπώσεων από το εξωτερικό, είναι συγκεκριμένοι. Δεν μπορείς να έχεις κάτι γρηγορότερα, ειδικά όταν μιλάμε για μεγάλες ποσότητες. Αλλιώς θα πρέπει να πληρώσεις πολύ ακριβά, ακριβότερα από κάθε τυπογραφείο στην Κύπρο.

Έτσι, μπορεί για  τη δημιουργία μιας απλής επαγγελματικής κάρτας ή ένα επιστολόχαρτο, το ηλεκτρονικό τυπογραφείο να είναι η τέλεια λύση, όμως εάν πρόκειται για το προσκλητήριο γάμου σου ή το προσπέκτους της εταιρείας σου, τα πράγματα ίσως να μην είναι όπως φαίνονται και οφείλεις να είσαι προσεκτικός.

Δοκιμή συνεργασίας

Ακόμη κι αν κατέληξες στο κυπριακό τυπογραφείο που επιθυμείς, ειδικά εάν είσαι επιχειρηματίας, καλό είναι να μην τους δώσεις από την αρχή μια μεγάλη δουλειά ή έστω, όλη τη δουλειά.

Ζήτα μια δοκιμαστική μικρή εκτύπωση (όση μικρότερη επιτρέπει το κάθε τυπογραφείο) για να ελέγξεις εξυπηρέτηση, αποτέλεσμα και ποιότητα. Επίσης, μην αφήσεις την εκτύπωση ποτέ να προχωρήσει εάν δεν σου σταλεί πρώτα ένα δείγμα ώστε να προλάβεις λάθη, χρωματικές διαφορές και ποιότητα χαρτιού.

Έχοντας όλα τα παραπάνω στο μυαλό σου και ανάλογα τί είδους εκτυπώσεις θα χρειαστείς, μπορείς πλέον να αποφασίσεις με περισσότερη ασφάλεια τον τυπογράφο που σου ταιριάζει. Το σίγουρο είναι πως έχεις πολλές επιλογές και πως εμείς θα είμαστε πάντοτε εδώ και AtYourService, για να σου συστήσουμε τους καλύτερους στην Κύπρο!

Ψάχνεις για κάποια Υπηρεσία;

Κάνε κλικ στο Μενού μας και θα σε βοηθήσουμε να βρεις τις καλύτερες Υπηρεσίες στις καλύτερες Τιμές

1 2 3

Γράψε τι Ψάχνεις & θα κάνουμε εμείς τα υπόλοιπα