Οι επιλογές μας σήμερα για συστήματα ασφαλείας είναι λες και έχουν αντιγραφεί από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ! Η επιχείρησή σου μπορεί να είναι απόλυτα ασφαλής με τη χρήση των νέων εκπληκτικών τεχνολογιών στα συστήματα ασφάλειας και συναγερμού. Εσύ βάλε μόνο το μαρτίνι και εμείς θα γίνουμε ο δικός σου πράκτορας Q σε έναν οδηγό για όλα όσα μάθαμε από τους ειδικούς.

Εάν απλά διαβάζεις ενημερωτικά, έχει καλώς. Εάν όμως θέλεις να επιλέξεις το σωστό σύστημα ασφαλείας για την επιχείρησή σου ή τους επαγγελματικούς χώρους σου, πρώτα θα πρέπει να σκεφτείς τί ακριβώς σημαίνει ασφάλεια για σένα, της ανάγκες σου και τί ακριβώς θέλεις να επιτύχεις.

Διότι αν το σκεφτείς, για κάποιον ιδιοκτήτη επιχείρησης ασφάλεια σημαίνει ένας σκύλος με άγρια φάτσα να φυλάει την αποθήκη του ενώ για κάποιον άλλον, τρεις φρουροί και 10 κάμερες μπορεί και να μην φτάνουν. Για τον κρεοπώλη της γειτονιάς απ΄την άλλη, ασφάλεια σημαίνει μονάχα να μην ανέβει η θερμοκρασία στα ψυγεία του! :)

Πριν αποφασίσεις όμως πόση και τί είδους ασφάλεια σου χρειάζεται, ας δούμε πρώτα όλες τις επιλογές σου:

Κάμερες

Μπορείς να αγοράσεις και να τοποθετήσεις κάμερες σε συγκεκριμένα σημεία της επιχείρησης, της αποθήκης ή του εργοστασίου σου. Αυτές θα σου χρησιμέψουν για παρακολούθηση είτε ζωντανά είτε με βιντεοσκόπηση των χώρων σου.

Αισθητήρες

Οι αισθητήρες θα σου δώσουν επιπλέον πληροφορίες, έλεγχο και προστασία για τον χώρο σου. Μπορούν να αφορούν κίνηση, ανίχνευση φωτιάς, πλημμύρας, άνοδο ή κάθοδο θερμοκρασίας στα όρια που έχεις ρυθμίσει εσύ ή ακόμη και ανίχνευση επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα.


Ανάλογα τις ρυθμίσεις τους μπορούν να κάνουν άπειρα πράγματα, από το να ανάψουν απλά ένα λαμπάκι, μέχρι να σου στείλουν SMS, email, να ενεργοποιήσουν ζωντανή σύνδεση ώστε να δεις από μακριά από τις κάμερες τί ακριβώς συμβαίνει, να ενεργοποιήσουν τον συναγερμό, να καλέσουν την αστυνομία, την πυροσβεστική ή ακόμη και ασθενοφόρο.

Παρακολούθηση

Πρόκειται για εταιρείες που βρίσκονται σε σύνδεση με τις κάμερες και τους αισθητήρες της επιχείρησής σου και μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα ζωντανά 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Σου στέλνουν τακτικές ειδοποιήσεις για κάθε προγραμματισμένη ή μη ενέργεια στην εταιρεία σου όπως π.χ. τί ώρα απενεργοποιήθηκε ο συναγερμός το πρωί και από ποιόν.

Επίσης, πέρα από απλή ενημέρωση, μπορείς να ζητήσεις να σου δώσουν πρόσβαση στα δεδομένα ώστε να βλέπεις από το σπίτι σου τα πάντα, τη στιγμή που το θέλεις. Εκτός από την πρόληψη του εγκλήματος, οι κάμερες μπορούν να γίνουν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την έκτακτη επίβλεψη της επιχείρησής σου όταν δεν μπορείς να βρίσκεσαι εκεί.

Πρόσβαση

Οι νέες τεχνολογίες πλέον, σου επιτρέπουν απεριόριστη πρόσβαση από κάθε πιθανή συσκευή σε κάθε σπιθαμή του εργοστασίου ή της εταιρείας σου. Με την κατάλληλη εγκατάσταση λογισμικού, μπορείς ακόμη και από το κινητό σου να έχεις πλήρη πρόσβαση στους σέρβερ αλλά και σε κάθε σύστημα της εταιρείας σου.

Έτσι, θα μπορείς να έχεις εικόνα π.χ. των λογιστικών σου αρχείων, του κάθε τερματικού στο γραφείο σου, της κάμερας στην είσοδο ή ποιός μπήκε σε συγκεκριμένα ή προστατευμένα σημεία του εργοστασίου σου.

Χειρισμός από απόσταση

Είναι η τελευταία λέξη των συστημάτων ασφαλείας διότι επιτρέπουν στην εταιρεία φύλαξης και σε εσένα, να χειρίζεσαι εξ’ ολοκλήρου την επιχείρηση από μακριά και να την προστατεύεις από κινδύνους και εισβολείς.

Και αυτό δεν αφορά μόνο την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του συναγερμού. Μπορείς να εντάξεις στην αυτοματοποιήση κάθε συσκευή ή μηχάνημα και να χειριστείς πλέον από μακριά, από φαξ και εκτυπωτές μέχρι φώτα και κλιματισμό. Μπορείς δηλαδή να αντιμετωπίσεις κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει από την μη παρουσία σου εκεί.

Μπορείς για παράδειγμα να επέμβεις στους σέρβερ, να δουλέψεις σε όποιον υπολογιστή θες, να κάνεις back up τους υπολογιστές σου, να κλειδώσεις και να ξεκλειδώσεις συγκεκριμένες πόρτες, να γυρίσεις τις κάμερες στο σημείο που θες και να δεις ζωντανά τί συμβαίνει.

Μπορείς ακόμη, να κλείσεις τον γενικό του νερού εάν υπάρχει φόβος πλημμύρας ή να απλά να κλείσεις τα φώτα που ξέχασες ανοιχτά.

Πώς θα τα κάνεις όλα αυτά;

Όποιο επίπεδο ασφάλειας κι αν επιλέξεις για την δική σου επιχείρηση, έχεις πολλούς τρόπους να το υλοποιήσεις. Όλα εξαρτώνται από τον χρόνο, τον προϋπολογισμό και τις γνώσεις σου ή τους ανθρώπους που έχεις στη διάθεσή σου να σε βοηθήσουν.

Σε γενικές γραμμές, τρία είναι τα πράγματα που χρειάζεσαι και δύο οι δρόμοι που μπορείς να ακολουθήσεις. Θα χρειαστείς εξοπλισμό, λογισμικό και υπηρεσίες παρακολούθησης. Ρίξε μια ματιά και στους τρόπους να τα αποκτήσεις:

Κάντο μόνος σου

Από την μελέτη και την αγορά του εξοπλισμού, μέχρι την παρακολούθηση και τους αυτοματισμούς, μπορείς να τα αναλάβεις εσύ για να μειώσεις το κόστος, ειδικά εάν οι ανάγκες της επιχείρησής σου δεν είναι μεγάλες.


Βρες τα σημεία που θέλεις να τοποθετήσεις τις κάμερες ή/και τους αισθητήρες, αποφάσισε τα επίπεδα ρυθμίσεων που θέλεις να έχουν και έπειτα κάνε μια καλή έρευνα αγοράς. Ψάξε επίσης λίγο παραπάνω τα διαθέσιμα συστήματα και δες μήπως χρειάζεσαι κάτι πιο εξειδικευμένο, όπως κλειδαριές ασφαλείας χωρίς κλειδί, ειδικούς προβολείς για να φωτίσεις σκοτεινά σημεία των εξωτερικών χώρων σου, κουμπιά πανικού κτλ.

Φρόντισε ό,τι αγοράσεις και ειδικά τα έτοιμα συστήματα συναγερμού, να έχουν εγγύηση ενώ προτίμησε τον εξοπλισμό που πωλείται με δωρεάν τοποθέτηση, διότι θα σε βγάλει από κόπο.

Εάν επιθυμείς και αυτοματισμούς στα συστήματά σου, τότε κάνε έρευνα για το κατάλληλο λογισμικό που θα επιτρέψει στον υπάρχον εξοπλισμό αλλά και τις συσκευές ή τα μηχανήματα του γραφείου σου να συνδεθούν σε ένα κεντρικό σύστημα για να τα βλέπεις ή και να τα χειρίζεσαι από μακριά.

Σε περίπτωση που επιλέξεις σύστημα με ενημέρωση ή έλεγχο εξ αποστάσεως είναι πολύ σημαντικό να έχεις αποφασίσει από πριν τον τρόπο σύνδεσης. Θα είναι μέσω σταθερού τηλεφώνου, μέσω συγκεκριμένης συσκευής, μέσω του κινητού σου ή γενικά μέσω Wifi, για παράδειγμα; Τί είναι ασφαλέστερο, γρηγορότερο και πιο αξιόπιστο για σένα;

Μπορείς επίσης να ορίσεις μια εμβέλεια και να συνδέσεις τον συναγερμό σου με σύστημα GPS ώστε να σου θυμίζει όταν απομακρύνεσαι, να τον ενεργοποιείς. Ψάξτο, πραγματικά δεν φαντάζεσαι το μέγεθος του ελέγχου που έχεις στην διάθεσή σου σήμερα!

Τέλος, εάν χρειάζεσαι και φύλακες, μπορείς να προσλάβεις part-time προσωπικό για να φρουρεί τους χώρους σου τις ώρες που επιθυμείς. Σε αυτήν την περίπτωση, για λόγους ασφαλείας μην προσλάβεις απευθείας προσωπικό αλλά προτίμησε να το κάνεις μέσω εταιρείας φύλαξης που θα εγγυηθεί την αξιοπιστία του.

Ολοκληρωμένα πακέτα

Ειδικά σε μεγαλύτερες εταιρείες, όλα τα παραπάνω απλά δεν γίνονται χωρίς πολύ εξειδικευμένες γνώσεις, τον σωστό εξοπλισμό και τον συντονισμό που μόνο οι επαγγελματίες των συστημάτων ασφαλείας μπορούν να επιδείξουν. Επίσης, αυτή αποδεικνύεται συχνά οικονομικότερη λύση.

Συχνά, το λάθος που κάνουν οι περισσότερες εταιρείες είναι ότι νομίζουν πως όλα αυτά κοστίζουν πολλά χρήματα, κάτι που δεν συμβαίνει καθόλου. Να φανταστείς, πως υπάρχουν εταιρείες που δεν σε χρεώνουν καθόλου για τον εξοπλισμό την τοποθέτηση ή το λογισμικό παρά μόνο μία μικρή συνδρομή τον μήνα για τις υπηρεσίες τους.

Τέλος, ήδη ξέρεις ότι δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές. Ως επιχειρηματίας εσύ είσαι εκείνος που θα επιλέξει τί του ταιριάζει και ένα έτοιμο πακέτο μπορεί να μην είναι αρκετό. Σε αυτήν την περίπτωση μην διστάσεις να συνδυάσεις τους δύο παραπάνω δρόμους για να έχεις την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για την εταιρεία σου.

Καταγραφή

Εάν το σκέφτεσαι, ξεκίνα με το πρώτο βήμα. Κατέγραψε λεπτομερώς όλα όσα θα χρειαστείς. Να μερικά απαραίτητα ερωτήματα να απαντήσεις:

  • Πόσους χώρους θα συμπεριλαμβάνει το σύστημα ασφαλείας που ψάχνεις;
  • Βρίσκονται όλοι σε ένα κτήριο ή πρόκειται για διαφορετικά κτήρια σε διαφορετικά σημεία της περιοχής/χώρας;
  • Σε ποιούς από αυτούς τους χώρους σκοπεύεις να βάλεις φύλακες, για ποιές και πόσες ώρες;
  • Θέλεις η εταιρεία σου να συνδέεται με ζωντανή παρακολούθηση από εσένα ή από εταιρεία ασφαλείας;
  • Επιθυμείς μόνο να βλέπεις ή και να χειρίζεσαι από μακριά το σύστημα ασφαλείας;
  • Ποιός είναι ακριβώς ο προϋπολογισμός σου για τον εξοπλισμό και την εγκατάσταση και πόσα θα διαθέτεις τον μήνα για φύλαξη και/ή παρακολούθηση;
  • Εκτός από εσένα, πόσα ακόμη άτομα θα χειρίζονται τα συστήματα ασφαλείας και τί επίπεδο πρόσβασης θα έχει το καθένα;
  • Η μελέτη, η αγορά και η εγκατάσταση του εξοπλισμού θα γίνει από εσένα ή θα τα αναθέσεις σε εξειδικευμένη εταιρεία;

Τώρα, έχοντας τις περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να ψάξεις τα πακέτα συστημάτων ασφαλείας και συναγερμού που υπάρχουν στην αγορά. Εδώ, δεν θα σου εκθέσουμε τα θετικά και τα αρνητικά, όπως και προτάσεις. Πέρα από τις τεχνικές προδιαγραφές του εξοπλισμού που θα επιλέξεις, όλα τα άλλα είναι υποκειμενικά.

Το αίσθημα της ασφάλειας είναι κάτι πολύ προσωπικό και πέρα από τις πραγματικές ανάγκες, άλλος το νιώθει με μία κάμερα και άλλος με δέκα. Άρα, μη διστάσεις να επιλέξεις εκείνο το σύστημα ασφαλείας που θα σου χαρίσει πλήρη ηρεμία και ασφάλεια.

Άλλωστε, ως επιχειρηματίας γνωρίζεις τα περισσότερα μυστικά επιτυχίας και άρα, τη σπουδαιότητα του αισθήματος της προστασίας και της ηρεμίας. Χωρίς αυτά, δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς, να δημιουργήσεις και να εστιάσεις στα όνειρά σου.

Μην το καθυστερείς λοιπόν, η επιχείρησή σου σε χρειάζεται χωρίς τίποτε να αποσπά την προσοχή σου. Απλά απάντησε σε λίγες ερωτήσεις που ακολουθούν και πάρε Προσφορές από τις καλύτερες εταιρείες ασφάλειας στην Κύπρο


Ψάχνεις για κάποια Υπηρεσία;

Κάνε κλικ στο Μενού μας και θα σε βοηθήσουμε να βρεις τις καλύτερες Υπηρεσίες στις καλύτερες Τιμές

1 2 3

Γράψε τι Ψάχνεις & θα κάνουμε εμείς τα υπόλοιπα