Τα Wallpapers είναι ο μόνος τρόπος για να μεταμορφώσεις γρήγορα τους χώρους σου, είτε σου αρέσουν τα μεγάλα μοτίβα, τα floral, τα έντονα σχέδια, οι δικές σου εικόνες ή ένα μια πιο σοφιστικέ και κομψή εσωτερική διακόσμηση.

Ο οδηγός σου για μοναδικούς τοίχους περιλαμβάνει όλη την τελευταία πληροφόρηση στην εσωτερική διακόσμηση, τα στιλ ταπετσαρίας και οι τύποι της, ανάλογα το μέγεθος, την λειτουργία και τις ανάγκες κάθε χώρου.

Οι ταπετσαρίες δεν είναι κάτι νέο. Βασικά, είναι μια πολύ παλιά μόδα, όταν οι άνθρωποι ακόμη πριν τον 18ο αιώνα συνήθιζαν να διακοσμούν τους τοίχους τους με ποικίλες τεχνικές όπως stencil, ζωγραφική στο χέρι και τύπωμα με ξυλογραφία. Ακόμη, πολλοί από εμάς θυμόμαστε το μεγάλο κύμα μόδας της ταπετσαρίας των  δεκαετιών ’60 και ’70.

Αυτό συνέβη κυρίως όταν η τεχνολογία επέτρεψε να μπορείς να βάψεις πάνω στις ταπετσαρίες σου ή να βάλεις καινούργιες χωρίς να πρέπει πρώτα να βγάλεις τις παλιές. Τότε η αγορά γέμισε από ταπετσαρίες. Ως παιδί, είχα νέες ταπετσαρίες στο δωμάτιό μου τουλάχιστον κάθε χρόνο, ενώ οι γονείς μου επέμεναν σε μοτίβα και να τις βάζουν μόνοι τους. Βέβαια, το αποτέλεσμα δεν ήταν ακριβώς μοτίβα, πιο πολύ οφθαλμαπάτη το έλεγες. :)

Σήμερα, η βιομηχανία ταπετσαρίας προσφέρει σχεδόν οτιδήποτε ζητήσεις σε τύπους, υφές και υλικά ενώ σου δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσεις μοναδικούς τοίχους που ταιριάζουν απόλυτα στο γούστο σου. Μπορείς να βάλεις ταπετσαρίες σε κάθε δωμάτιο ενώ για κάθε ένα θα βρεις εξειδικευμένα σχέδια και λύσεις στα μέτρα σου. Ειδικά για τα παιδικά δωμάτια, οι επιλογές σου είναι ατέλειωτες ενώ τα σχέδια είναι τόσα πολλά που μπορείς να δημιουργήσεις το δωμάτιο των ονείρων του παιδιού σου!

Τύποι ταπετσαρίας

Οι ταπετσαρίες της αγοράς σήμερα, διατίθενται σε τόσους πολλούς τύπους που σύντομα δεν θα έχεις ιδέα τί είναι καλύτερο για σένα. Οπότε βρες παρακάτω ποιές είναι οι κύριες κατηγορίες ταπετσαρίας και έπειτα άσε τους επαγγελματίες να επιλέξουν υποκατηγορία ανάλογα το συγκεκριμένο δωμάτιο, το σχήμα που θέλουν και για να καλύψουν οποιαδήποτε άλλη ανάγκη της τοποθέτησής τους.

Ταπετσαρία βινυλίου

Αυτή η κατηγορία συμπεριλαμβάνει πολλές υποκατηγορίες όπως  σκέτο βινύλιο, επιφάνεια βινυλίου, με υπόστρωμα από ύφασμα ή με υπόστρωμα από χαρτί. Γενικά πάντως, οι ταπετσαρίες βινυλίου είναι ανθεκτικές, με αντίσταση στη φωτιά και πολύ εύκολες στο καθάρισμα.

Και αφού είναι η πιο δημοφιλής κατηγορία, προσφέρουν μεγάλη γκάμα σχεδίων και χρωμάτων για να ταιριάξουν με κάθε στιλ. Πρόκειται για πολύ καλή επιλογή για κάθε χώρο, είτε επαγγελματικό είτε οικιακό, ακόμη και για τα πιο δύσκολα δωμάτια, όπως το μπάνιο!

Ταπετσαρία φωτογραφία (ή πόστερ)

Πρόκειται για δημοφιλή κατηγορία ταπετσαρίας που σου επιτρέπει να διακοσμήσεις τους τοίχους σου με μεγάλες φωτογραφίες από τοπία, σχέδια ή ακόμη και με τις δικές σου φωτογραφίες! Αυτός ο τύπος ταπετσαρίας είναι ο καλύτερος τρόπος για την προβολή της εταιρείας ή των προϊόντων σου ή ακόμη και για να απελευθερώσεις την δημιουργικότητά σου φτιάχνοντας ταπετσαρίες με τα δικά σου σχέδια!

Ταπετσαρία flocked

Αυτός ο πολυτελής τύπος ταπετσαρίας ήταν πολύ δημοφιλής κατά τον 18ο αιώνα και φτιαχνόταν συνήθως από μαλλί (σε πούδρα) που το κολλούσαν σε χαρτί ώστε να δείχνει σαν βελούδο. Φυσικά, σήμερα η τεχνολογία αυτής της βιομηχανίας δημιουργεί πολύ πιο ανθεκτικές και πιο εντυπωσιακές τέτοιες ταπετσαρίες. Δεν είναι φτιαγμένες από μαλλί αλλά από ίνες πολυεστέρα και νάυλον που δίνουν πιο απαλή και κομψή όψη.


Το μόνο μειονέκτημα αυτού του τύπου είναι πως δεν μπορεί να πλυθεί και έτσι πρέπει να προσέξεις πολύ όταν επιλέγεις σε ποιούς χώρους θα το τοποθετήσεις. Όχι, το δωμάτιο των παιδιών είναι κακή ιδέα. :)

Φυσική ταπετσαρία

Συχνά, αυτός ο τύπος μπερδεύει τον κόσμο οπότε έχε πρώτα στο νου σου πως δεν πρόκειται για συγκεκριμένο υλικό. Συμπεριλαμβάνει όλες τις ταπετσαρίες που φτιάχνονται από ίνες φυτών. Μπορεί να είναι από κάναβη, arrowroot, καλάμι, μπαμπού κτλ. Τα φινιρίσματα και τα χρώματα αυτού του τύπου ταπετσαρίας είναι επίσης φυσικά ενώ συνήθως το υπόστρωμα είναι από ριζόχαρτο ή άλλο απλό χαρτί.

Οι περισσότερες φυσικές ταπετσαρίες δείχνουν χειροποίητες και μοναδικές χάρη στις ατέλειες των φυσικών υλικών και χαρίζουν ζεστασιά σε κάθε δωμάτιο. Παρόλα αυτά, δεν μπορούν να πλυθούν με νερό και θα πρέπει να προσέξεις τί κόλλα θα χρησιμοποιήσεις για να μην αφήσει λεκέ.

Μεταλλική ταπετσαρία

Είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις. :) Ένα μεταλλικό φύλλο όπως το αλουμινόχαρτο με υπόστρωμα χαρτιού. Ειδικά ο γυαλιστερός και αντανακλαστικός τύπος αυτής της ταπετσαρίας μπορεί να μεταμορφώσει δραματικά έναν χώρο είτε πρόκειται για την χρυσή είτε την ασημένια ή την χάλκινη απόχρωση.

Μπορείς επίσης να τη βρεις και σε μοτίβα ή με διαφορετικές μεταλλικές υφές που δείχνουν πραγματικά μοναδικές και «χτυπητές». Αυτός ο τύπος ταπετσαρίας απαιτεί τη βοήθεια ενός εσωτερικού διακοσμητή διότι όπως καταλαβαίνεις, είναι δύσκολο να την ταιριάξεις με επιτυχία στους περισσότερους χώρους. Παρόλα αυτά, εάν γίνει σωστά, ο χώρος σου μπορεί να γίνει ένα αριστούργημα.

Μπορντούρες

Αυτός ο τύπος ταπετσαρίας μπορεί να είναι από κάθε υλικό μα συνήθως φτιάχνεται από βινύλιο. Βγαίνει σε λωρίδες που μπορούν να διακοσμήσουν ήδη βαμένους τοίχους ή να συνδυαστούν με άλλες ταπετσαρίες. Μπορείς να τις τοποθετήσεις γύρω από πόρτες και παράθυρα, στις γραμμές των ταβανιών ή των σοβατεπί, γύρω-γύρω στο δωμάτιο στο ύψος των καρεκλών ή για να διαχωρίσεις δύο διαφορετικά χρώματα σε έναν τοίχο.


Φυσικά, αυτοί δεν είναι οι μοναδικοί τύποι ταπετσαρίας, οπότε έχε υπόψη σου πως ίσως συναντήσεις κάποιους λιγότερο γνωστούς, μικρότερους ή ειδικούς τύπους όπως ταπετσαρίες από φυσικό μετάξι, mylar, πολυεστερικές ταπετσαρίες, υφασμάτινες ταπετσαρίες, ανάγλυφες κτλ.

Πώς να διαλέξεις τις καλύτερες ταπετσαρίες για σένα!

Ακόμη δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Μην ανησυχείς δεν είσαι ο μόνος. Όμως αφού διαβάσεις τα παρακάτω σημεία, αυτή η διαδικασία θα γίνει ευκολότερη ώστε να μπορείς να κάνεις αυτό που θα’πρέπε να κάνεις από την αρχή: να το διασκεδάσεις! :)

Ξεκίνα να μαζεύεις εικόνες

Όμως, η αναζήτησή σου δεν θα πρέπει να είναι τυχαία. Πρώτα ακολούθησε το στιλ του χώρου και μετά το γούστο σου. Η νέα σου ταπετσαρία πρέπει να ανήκει σε συγκεκριμένο στιλ πρώτα και μετά μπορείς να διαλέξεις υφές, σχέδια ή ακόμη και να παίξεις συνδυάζοντάς τα, ανάλογα το προσωπικό σου γούστο. Για παράδειγμα, εάν έχεις ένα μοντέρνο δωμάτιο δεν θα ‘πρέπε να ψάχνεις στις ταπετσαρίες με ανατολίτικα σχέδια.  Φυσικά, από τη στιγμή που θα περιορίσεις την αναζήτησή σου μόνο στις μοντέρνες ταπετσαρίες, τότε έχεις την ελευθερία να κάνεις και τρέλες με όσα σου αρέσουν.

Όχι μόνο χαρτί

Σιγούρεψε πως θα δεις όλες τις επιλογές που έχεις σε υλικά και υφές πριν βάλεις ταπετσαρίες, όπως και τί αποτέλεσμα θέλεις. Φελλός, ιαπωνέζικο μετάξι, φυσική ίνα και πολλά ακόμη υλικά και φινιρίσματα, μπορούν να κάνουν τους τοίχους σου μοναδικούς.

Επίσης, όπως και στα πατώματα, μπορεί να σου αρέσουν οι ταπετσαρίες που μιμούνται υφές όπως την πέτρα, το ξύλο και το μάρμαρο και μπορούν επίσης να μεταμορφώσουν δραματικά τους χώρους σου προσθέτοντας φινέτσα, ζεστασιά και κλάση.

Διακριτική ή κραυγαλέα;

Εάν αναρρωτιέσαι πόσο μπορείς να το «τραβήξεις» με τις ταπετσαρίες σου, τότε η απάντηση είναι να ρίξεις μια ματιά στο δωμάτιό σου. Πόσο φορτωμένο είναι; Για πολύχρωμα δωμάτια με πολλά αντικείμενα και μεγάλα διακοσμητικά στοιχεία, μια διακριτική ταπετσαρία είναι η καλύτερη επιλογή.

Για βαρετά, μονότονα δωμάτια χωρίς χρώμα ή πολλά αντικείμενα, μπορείς να είσαι όσο τολμηρός/ή θέλεις.

Πάρε δείγματα

Οι ταπετσαρίες δεν επιστρέφονται, οπότε προτού δεσμευτείς θα πρέπει πρώτα να πάρεις τον χρόνο σου για να το σκεφτείς καλά και να δεις πώς το αγαπημένο σου σχέδιο θα δείχνει στ’ αλήθεια στους τοίχους σου. Οπότε μην διστάσεις να πάρεις δείγματα και να τα κολλήσεις στους τοίχους σου.

Μερικές εταιρείες θα σε χρεώσουν για τα δείγματα αυτά αλλά πίστεψέ μας, αξίζει πολύ διότι εάν τελικά δεν ταιριάζει στο δωμάτιό σου θα γλιτώσεις πολύ χρόνο και πολλά περισσότερα χρήματα.

Ζήτα τη συμβουλή ενός ταπετσέρη

Πριν αγοράσεις ταπετσαρίες, ζήτα από έναν επαγγελματία να υπολογίσει πόση θα χρειαστείς. Οι περισσότεροι κάνουν έναν πρόχειρο υπολογισμό και μετά ανακαλύπτουν ότι το σχήμα του δωματίου τους απαιτούσε περισσότερο χαρτί.

Οι υπολογισμοί ενός επαγγελματία, θα λάβουν υπόψη όλους τους παράγοντες που θα επηρρεάσουν την αγορά σου όπως το σχήμα του δωματίου, το μοτίβο, την υφή, το μέγεθος των ρολών και σε κάποιες περιπτώσεις, πώς θα πρέπει να κοπεί το κάθε φύλλο ώστε να ταιριάξει απολύτως, για τέλειο αποτέλεσμα στους τοίχους σου.

Η επαγγελματική τοποθέτηση από ταπετσέρη είναι απαραίτητη!

Η εξειδίκευση ενός επαγγελματία στην τοποθέτηση ταπετσαρίας είναι απαραίτητη εάν θέλεις τους τέλειους τοίχους. Μερικοί άνθρωποι νομίζουν πως οι ταπετσέρηδες είναι απαραίτητοι μόνο στις ταπετσαρίες με μοτίβα αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.


Ακόμη και στις έτοιμες κομμένες ταπετσαρίες ενός χρώματος, τα πράγματα μπορεί να στραβώσουν πολύ εάν δεν ξέρεις τί κάνεις, κάτι που μπορεί να σου κοστίσει πολύ σε χρόνο και χρήμα.

Πώς να συντηρήσεις τις ταπετσαρίες σου

Ανάλογα την υφή, τα υλικά και τον τύπο τους, μερικές εύκολες συμβουλές καθαρισμού και συντήρησης θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τις ταπετσαρίες σου υπέροχες για χρόνια.

Διάβασε τα ρολλά

Τα περισσότερα ρολλά ταπετσαρίας έχουν τυπωμένες οδηγίες για την καλύτερη συντήρηση και τον καθαρισμό τους, όμως από τη στιγμή που η τοποθέτηση γίνεται από επαγγελματίες, είναι πιθανό πως αυτά τα ρολλά θα καταλήξουν στα σκουπίδια χωρίς ποτέ να τα δεις.

Ζήτα από εκείνον που θα στις τοποθετήσει, να σου δείξει τα ρολλά τους και σύντομα θα έχεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να κρατήσεις τις ταπετσαρίες σου στην καλύτερη κατάσταση για μεγάλο διάστημα.

Δοκίμασέ το

Ανεξάρτητα από το τί σου είπε ο πωλητής, προτού καθαρίσεις την ταπετσαρία σου για πρώτη φορά ή πριν χρησιμοποιήσεις ένα νέο καθαριστικό προϊόν, θα πρέπει πρώτα να το τεστάρεις είτε πάνω σε ένα δείγμα της ταπετσαρίας σου είτε σε ένα πολύ μικρό σημείο στον τοίχο σου.

Άσε το τουλάχιστον για μια μέρα να στεγνώσει τελείως και εάν δεν έχει σκουρύνει ή ξεθωριάσει τα χρώματα, τότε είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσεις σε όλη την επιφάνεια.

Πολλή σκόνη;

Ακόμη κι αν η ταπετσαρία σου επιτρέπει καθάρισμα με νερό, μπορείς να αποφύγεις να το χρησιμοποιείς πολύ εάν το σπίτι σου γεμίζει συχνά σκόνη. Η ηλεκτρική σκούπα είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίζεις την ταπετσαρία σου όσο συχνά θέλεις, ακόμη και όσες είναι φτιαγμένες από τα πιο ευαίσθητα υλικά.

Πρόσθεσε στον βραχίονα της σκούπας σου την απαλή βούρτσα και προσπάθησε να κάνεις απαλά περάσματα, ειδικά στην περίπτωση της flocked ταπετσαρίας.

Πόσο πλενόμενη;

Οι περισσότεροι, εάν η ταπετσαρία μας είναι πλενόμενη θα την πλύνουμε όσο συχνά θέλουμε, συνήθως με ένα βρεγμένο πανί και χωρίς να σκεφτόμαστε τις πιθανές ζημιές από το έξτρα νερό. Όταν οι κατασκευαστές λένε πλενόμενες ταπετσαρίες, δεν εννοούν αδιάβροχες πάντοτε. Αυτό που εννοούν είναι πως δεν υπάρχει πρόβλημα να τις καθαρίζεις με ένα νωπό πανί ή σφουγγάρι.

Οπότε εάν το σφουγγάρι σου έχει πολύ νερό, τότε αυτό μπορεί να περάσει από τις ραφές και να φουσκώσει ή ακόμη και να ξεκολήσει την ταπετσαρία σου. Ακόμη σιγουρέψου ότι μετά το κάθε πλύσιμο θα ταμπονάρεις την ταπετσαρία σου με ένα στεγνό πανί για να αφαιρέσεις κάθε υγρασία.

Ζυμάρι για ταπετσαρίες

Αυτό είναι ένα ειδικό καθαριστικό προϊόν που δεν το ξέρουν πολλοί και που μπορείς να το βρεις στα περισσότερα καταστήματα ή μεγάλα home centers. Καθαρίζει εύκολα κάθε λεκέ από μη πλενόμενες ταπετσαρίες, ειδικά εκείνες που είναι φτιαγμένες από ύφασμα ή φυσικές ίνες.

Πολύ της μόδας: Ντύσε το ψυγείο σου με ταπετσαρία!

Μια μεγάλη άσπρη συσκευή όπως το ψυγείο σου, μπορεί να γίνει ο τέλειος καμβάς για εκπληκτική μεταμόρφωση και με τους πιο δημιουργικούς τρόπους. Γι’ αυτό οι ταπετσαρίες ψυγείων έχουν γίνει μία από τις μεγαλύτερες μόδες στην εσωτερική διακόσμηση σήμερα.

Είναι οικονομικές, πολύ εύκολες να τοποθετηθούν ακόμη και από εσένα, βγαίνουν εύκολα και υπάρχουν σε απίθανα σχέδια.


Επίσης διατίθενται σε πολλά μεγέθη για να καλύψεις και κάθε άλλη συσκευή όπως το πλυντήριο ρούχων ή πιάτων.

Εάν ήδη ξέρεις τί μπορεί να κάνει η μπογιά σε ένα σπίτι, τότε φαντάσου οι ταπετσαρίες τί μπορούν να κάνουν!
Οι ταπετσαρίες μπορούν να αλλάξουν τελείως το σπίτι σου, το μαγαζί ή το γραφείο σου με τους πιο δημιουργικούς τρόπους. Μπορείς να προβάλεις τα προϊόντα σου, να καλύψεις έναν ολόκληρο τοίχο με τα πρόσωπα των παιδιών σου ή ακόμη να ελευθερώσεις τη δημιουργικότητά σου ντύνοντας τους τοίχους σου με τα δικά σου σχέδια. Σε κάθε περίπτωση, διασκέδασέ το!

Ψάχνεις για κάποια Υπηρεσία;

Κάνε κλικ στο Μενού μας και θα σε βοηθήσουμε να βρεις τις καλύτερες Υπηρεσίες στις καλύτερες Τιμές

1 2 3

Γράψε τι Ψάχνεις & θα κάνουμε εμείς τα υπόλοιπα