Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί ο Κωνσταντίνος από τους Vorka architects & engineers είναι Επιβεβαιωμένος Επαγγελματίας στο AtYourService! Πες μας την ιστορία σου – Πως αποφάσισες να γίνεις επαγγελματίας στον κλάδο σου; Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ιστορία ξεκίνησε από μικρή ηλικία :) Οι καθηγητές μου με παρότρυναν να ακολουθήσω την Αρχιτεκτονική στην, αφού όπως έλεγαν μπορούσα να προσφέρω σε αυτό τον κλάδο. Πήρα την απόφαση στο τέλος της σχολικής περιόδου και πιστεύω ότι έκανα το σωστό, αφού η δουλειά αυτή μου αρέσει και την απολαμβάνω. Από το 2008 δουλεύω ως Επαγγελματίας Αρχιτέκτονας, ενώ προηγουμένως είχα έρθει σε επαφή με την Αρχιτεκτονική μέσω του πατέρα μου, ο οποίος είναι Τεχνικός Οικοδομών και εγώ ασχολούμουν κυρίως με σχεδιαστικά. vorka architects Πες μας 3 λέξεις που χαρακτηρίζουν τη δουλειά σου
  • Μοντέρνα. Με την έννοια της απλότητας που είναι και η βασική αρχή του μοντέρνου
  • Ικανοποίηση του χρήστη. Δηλαδή να νιώσουν άνετα και ωραία αυτοί που θα χρησιμοποιούν το κτήριο και τους χώρους του
  • Αξιοπιστία. Όχι μόνο στα Σχέδια, που είναι και το κομμάτι που μας αρέσει ως Αρχιτέκτονες, αλλά και κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου. Τα Σχέδια θα πρέπει να προσαρμόζονται ανάλογα με οτιδήποτε προκύψει στην πορεία. Όσο καλή κι αν είναι η προεργασία, η δουλειά γίνεται επί τόπου. Αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς και αρκετοί το υποτιμούν, εμείς όμως προσπαθούμε να του δίνουμε την ανάλογη σημασία.

Πες μας μια δουλειά που έκανες και νιώθεις Περήφανος.

Είναι αρκετές οι δουλειές που ξεχωρίζω. Συγκεκριμένα, αυτό που με ευχαριστεί, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κατοικίες, είναι η επίσκεψη που κάνω στους Πελάτες μετά την ολοκλήρωση του έργου και βλέπω πόσο χαρούμενοι είναι με το αποτέλεσμα. Με ικανοποιεί απόλυτα όταν οι Πελάτες αναγνωρίζουν ότι αυτά που είχα εισηγηθεί πριν την ολοκλήρωση της κατοικίας, αλλά οι ίδιοι δεν τα αντιλαμβάνονταν τότε, τελικά τους έχουν ικανοποιήσει και είναι χαρούμενοι. Έστω κι αν ένα κτήριο είναι απλό εξωτερικά, εάν αυτοί που το χρησιμοποιούν και ζουν σε αυτό είναι ευχαριστημένοι, τότε είμαστε κι εμείς. vorka architectsΕπίσης, είμαστε πολύ περήφανοι για τις εκκλησίες που κάνουμε. Συγκεκριμένα είμαι πολύ περήφανος για μια εκκλησία που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και βρίσκεται στη Δρομολαξιά κοντά στο νέο Αεροδρόμιο. Η συγκεκριμένη εκκλησία βασίζεται στα πρότυ

πα της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, με όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις, σε μια πιο μικρή κλίμακα. Είναι ένα τεράστιο έργο στο οποίο αφιερώσαμε πολύ χρόνο, αλλά άξιζε τον κόπο και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου :)

Ποια νομίζεις ότι είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού Επαγγελματία στον κλάδο σου; Ένας καλός Αρχιτέκτονας θα πρέπει να: - Καταλάβει τι είναι αυτό που θέλει ο Πελάτης και να μην προσπαθεί να του επιβάλλει τις δικές του απόψεις. - Ακούει τον Πελάτη και αφού αντιλαμβάνεται τι θέλει και τι του αρέσει, να τον συμβουλεύει και να τον καθοδηγεί, αλλά χωρίς να αλλάξει τον χαρακτήρα που θέλει ο Πελάτης να δώσει στο δικό του κτήριο. - Τηρεί τις αρχές τις Αρχιτεκτονικής, αλλά ταυτόχρονα να σέβεται τις ιδέες και το γούστο του κάθε Πελάτη για το είδος του κτηρίου που επιθυμεί. Πες μας κάτι αστείο που σου συνέβη στη δουλειά σου. Αστείες ιστορίες στον κλάδο μας υπάρχουν πάντα και πολλές από αυτές είναι τραγελαφικές :) Για παράδειγμα, έρχονται ζευγάρια εδώ και ο καθένας ζητά κάτι διαφορετικό. Συνήθως οι γυναίκες ζητούν αυτό το κάτι παραπάνω που θα κάνει το σπίτι τους να ξεχωρίζει. Σε αντίθεση με τους άντρες που πολύ συχνά ζητούν κάτι λιγότερο, γιατί σκέφτονται πιο οικονομικά. Οπότε εμείς προσπαθούμε να το συζητάμε μαζί, αλλά πολλές φορές δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Τυχαίνει πολλές φορές να έχουμε "παρεμβολές" στο έργο είτε από τον έναν είτε από τον άλλον, έτσι προσπαθώ να τηρώ μια ουδέτερη στάση. :) vorka architects Και τέλος, σε μια σύντομη παράγραφο πες στους επισκέπτες γιατί να σε διαλέξουν εσένα για την επόμενη τους Εργασία Καταρχάς, η δουλειά μας είναι πολύ καλή. Όπως προανέφερα, προσπαθούμε να αντιληφθούμε τι είναι αυτό που θέλει ο Πελάτης για να του το προσφέρουμε, ενώ παράλληλα να τον συμβουλέψουμε και να τον καθοδηγήσουμε. Αυτή είναι και η λογική μας σαν γραφείο. Αυτό που καμαρώνω είναι ότι ποτέ δεν έχω αφήσει κάποιον Πελάτη μου παραπονεμένο στο τέλος της δουλειάς. Πολλές φορές μάλιστα από μια απλή δουλειά καταλήγουμε να γίνουμε φίλοι και δημιουργούμε καλές σχέσεις με τον Πελάτη. Αυτό κατ’ εμένα λέει πολλά. Η δουλειά μας ως Αρχιτέκτονες, χρειάζεται χρόνο αφού αντιλαμβανόμαστε ότι οποιαδήποτε δουλειά κουβαλά πολλές ευθύνες, όσο μικρή και να είναι, όση και να είναι η αμοιβή. Αλλά είναι κάτι που μας αρέσει να κάνουμε οπότε αφιερώνουμε όσο χρόνο χρειάζεται επί τόπου, ώστε να ικανοποιηθούμε με το αποτέλεσμα και να τελειώσουμε την κάθε δουλειά χωρίς προβλήματα στο μέλλον. vorka architects Portfolio Κωνσταντίνου Βόρκα Vorka Architects Website Πιστοποιητικά:
  • Πτυχίο Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
  • Μέλος του Ε.Τ.Ε.Κ. - Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου
  • Professional Qualification for the use of "Autodesk Architectural Desktop 2006"
  • Professional Qualification for the use of "3D Studio Max 9"