×
×
Είσοδος×
Φαίνεται ότι υπάρχει λάθος όνομα χρήστη ή κωδικός.
Δοκιμάστε ξανά ή ακολουθήστε το σύνδεσμο εδώ για να αλλάξετε τον κωδικό σας.
Συνδέσου με ένα κλικ! :)
Ξέχασα τον κωδικό μου ? |

Οι καλύτερες Πόρτες και Παράθυρα στην Κύπρο

Οι καλύτερες Πόρτες και Παράθυρα στην Κύπρο


Πώς δουλεύει

Είναι Δωρεάν & χωρίς Προμήθεια! Αλήθεια!

2

Πάρε μηνύματα & τιμές
3

Κάνε την καλύτερη Επιλογή


Δώσε Βαθμολογία

690 Εταιρείες Κουφωμάτων προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους στο AtYourService

Εσύ ακόμη βασανίζεσαι στο τηλέφωνο;

Κάθε μήνα στο AtYourService

0


50000
Επισκέπτες Ψάχνουν Υπηρεσίες
€0


€200 000
Ζητούνται Υπηρεσίες Αξίας
0


10000
Εταιρίες δίνουν Προσφορές

Τα πιο Μεγάλα ΜΜΕ στην Κύπρο μιλούν για το AtYourService

 • "...δωρεάν, πρωτοποριακή διαδικτυακή υπηρεσία, την οποία επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες χρήστες..."
 • "...σπουδαίο εργαλείο για ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να κερδίζουν ένα επιπλέον εισόδημα... "
 • Καταπληκτικό!
 • " ... Ένα από τα πλέον επιτυχημένα startup στην Κύπρο, εύχρηστο τόσο για επαγγελματίες όσο και για πελάτες. ..."
 • "...εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αγορά της χώρας σε πολύ λίγο χρόνο..."
 • "Το ΑtYourService αποτελεί το δεξί χέρι για κάθε ανάγκη..."
 • "...με μόνο ένα χτύπημα στο internet... σου λύνονται τα χέρια ..."
 • " ... ένα σωτήριο site, όπου θα βρεις τους καλύτερους επαγγελματίες να προσφέρουν υπηρεσίες στις καλύτερες τιμές ..."
 • Καταπληκτικό!
 • ".. Μια Κυπριακή Startup βοηθά την οικονομία..."
 • "Το ΑtYourService αποτελεί το δεξί χέρι για κάθε ανάγκη..."
 • "...Μια καλύτερη Αγορά..."
 • " ...από τις πιο πολυσύχναστες πλατφόρμες αναζήτησης εργασίας. ..."

Γιατί να χρησιμοποιήσεις το AtYourService για όλες τις Υπηρεσίες που χρειάζεσαι;

4 από τους 8923 Λόγους :)

Έχει τους
καλύτερους Επαγγελματίες

Σε βοηθά να εξοικονομήσεις
πάρα πολύ χρόνο!

Σε βοηθά να βρεις την
καλύτερη τιμή!

Εν τέλειο!
τζιαι εν 100% Κυπριακό!

Τι λένε φίλοι από όλη την Κύπρο για το AtYourService;

(ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια)

Λατρεύω τις Βαθμολογίες
Ξέρεις πάντα πόσο καλός είναι ένας Επαγγελματίες βλέποντας τις βαθμολογίες στο Προφίλ του
Αντιγόνη Ανδρέου
Εξοικονόμησα πολλή Χρόνο & Χρήμα
Απλά επέλεξα την Υπηρεσία που έψαχνα και πήρα 3 Προσφορές σε λιγότερο από 24 ώρες. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο στην Κύπρο
Γιώργος Χατζηγεωργίου
Δεν χρειάζεται να Διαπραγματευτείς!
Αλήθεια! Οι Επαγγελματίες ξέρουν ότι θα λάβεις κι άλλες Προσφορές και έτσι δίνουν την καλύτερη τους προσφορά από την αρχή
Σύλβια Μιχαήλ
Πραγματικά δίνουν 110%
Οι Επαγγελματίες δίνουν το 110% της ενέργειας τους γιατί ξέρουν ότι θα λάβουν βαθμολογία στο τέλος της Εργασίας
Ανδρόνικος Κλεάνθους

Θέλεις να βρεις τις καλύτερες Πόρτες και Παράθυρα στην Κύπρο;

Δες Σχόλια & Βαθμολογίες από προηγούμενους πελάτες

Τα πορτοπαράθυρα σε ένα σπίτι, είναι από τις κύριες πηγές απώλειας της θερμότητας ή της δροσιάς, και αυτό τα καθιστούν ένα πολύ σημαντικό σημείο αναφοράς, κατά την διαδικασία επιλογής των σωστών υλικών/σειρών/προδιαγραφών για το κάθε σπίτι.

Εκτός από μία σημαντική πτυχή στην μόνωση του σπιτιού για ήχο και θερμότητα (ενώ και για αέρα είναι ένα σημείο για αρκετές βόρειες χώρες), είναι και ένα αρκετά μεγάλο μέρος της όψης του σπιτιού από μέσα και από έξω.

Δίνουν την τελική αίσθηση του σπιτιού, επομένως και σε αυτό το σημείο, οι επιλογές επηρεάζουν την τελική απόφαση και τιμή.

Τα Πορτοπαράθυρα διαχωρίζονται ανάλογα με το:


Μέγεθος


Μεγέθη δεν υπάρχουν standard, είναι ότι έχει ο αρχιτέκτονας στο σχέδιο, και στη μέτρηση γίνονται όλα.

Δηλαδή 3 ίδια παράθυρα, από τον αρχιτέκτονα στο κτίστη και μετά στο πορτοπαράθυρο, ΠΟΤΕ δεν είναι ίδια και θέλουν μέτρημα πάντα, γιατί η ελάχιστη διαφορά σε χιλιοστόμετρα, θα έχει πρόβλημα στην τοποθέτηση.

Είναι καλό να σημειωθεί πως κατασκευαστές PVC και αλουμινίων, στη περίπτωση των ανοιγόμενων παραθύρων συνήθως δεν εγγυώνται πέραν του 1m το κάθε παράθυρο, ενώ κυρίως είναι 85 με 90 cm το maximum (λόγω του βάρους του γυαλιού).

Δηλαδή αν ένα σπίτι έχει ένα άνοιγμα 2,5 από τα σχέδια/αρχιτέκτονα, δεν θα γίνει ένα δίφυλλο παράθυρο με 1,25 cm το ένα, αλλά μάλλον από 83,33 cm τρίφυλλο, το ένα σταθερό και τα 2 ανοιγόμενα (ή και ανοιγοανακλεινόμενα).

Ο απλός λόγος είναι γιατί στο 1m υπάρχει μεγάλο άνοιγμα προς τα μέσα και θα είναι πρόβλημα χώρου αλλά και επικίνδυνο, ενώ ταυτόχρονα με το γυαλί είναι αρκετά βαρύ και δε θα λειτουργεί καλά (γιαυτό και δεν το εγγυούνται οι κατασκευαστές).

Αυτό ισχύει και στο ύψος, που δεν υπερβαίνει τα 2m ή τα 2,5m, κάτι που συναντάμε κυρίως σε συρόμενες πόρτες ή μπαλκονόπορτες π.χ.
 

Είδος:

Τα κύρια είδη είναι: Συρόμενα, Ανοιγόμενα, Ανοιγοανακλεινόμενα. Η επιλογή εδώ είναι ανάλογα με το τι θέλει ο πελάτης, τι χώρος (δωμάτιο/κουζίνα/τουαλέτα) είναι, τι χρήση χρειαζόμαστε ακόμα και τι οικία είναι


Υλικό Κατασκευής

Αλουμίνιο, PVC, Ξύλο

Το κάθε υλικό κατασκευής βγαίνει σε πολλές σειρές, χρώματα και με διαφορετικό γυαλί. Αυτά επηρεάζουν σημαντικά την τιμή, την αισθητική, την ανθεκτικότητα και την μόνωση της πόρτας ή του παραθύρου

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή μιας πόρτας ή ενός παραθύρου είναι το μέγεθος, το υλικό κατασκευής, η σειρά που θα επιλέξεις, το χρώμα, το γυαλί και η λειτουργία του (είδος).
 


Υλικό Κατασκευής - Αλουμίνιο

 
Στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια τα αλουμίνια είναι συνήθως συνώνυμα με την εταιρεία Muskita η οποία έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς σε Αλουμίνιο. Άλλες εταιρείες με πολύ καλά προϊόντα (πιθανόν και καλύτερα) είναι η Alumil, η Schuco και η Rabel.

Ξεκινώντας από τα αλουμίνια που είναι πιο γνωστά στο κόσμο, καθώς είναι περισσότερο καιρό στην αγορά από ότι τα PVC ενώ είχαν και συντριπτική πλειοψηφία παλιότερα. Υπάρχουν αρκετές σειρές στην αγορά. 

Υπάρχουν παλιές σειρές, οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν κλασικές οι οποίες είναι πιο φθηνές, αλλά όχι θερμομονωτικές. Πλέον δεν χρησιμοποιούνται και πολύ, αλλά υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι σειρές δεν καλύπτονται πλέον από επιδοτήσεις και γι αυτό μάλλον δεν θα χρησιμοποιούνται για πολύ καιρό ακόμη.

Υπάρχουν πλέον νέες σειρές, οι οποίες είναι θερμομονωτικές και εξελίσσονται χρόνο με το χρόνο και βελτιώνονται.

Αυτό που πολλές φορές δεν ξέρει ο κόσμος, είναι πως μια σειρά αλουμινίου για να είναι θερμομονωτική, χρειάζεται μέσα στην κατασκευή της να υπάρχει  πολυαμίδιο για να προσφέρει την ανάλογη μόνωση , με αποτέλεσμα τα αλουμίνια να προσπαθούν να επιτύχουν και να καλύψουν την διαφορά σε θερμομόνωση από τα αντίστοιχα κομμάτια PVC.
Αλουμίνιο με πολυαμίδιο

Αυτό όπως αναφέραμε οδηγεί τις σειρές σε συνεχείς αναβάθμισεις, το οποίο όμως αυξάνει και το κόστος.
 

Υλικό Κατασκευής - PVC

Προχωρώντας στα PVC, έχουμε να κάνουμε με την αντίληψη του κόσμου ως προς τη λέξη πλαστικό. To PVC δεν είναι ένα κοινό πλαστικό, το οποίο έχουμε συχνά στη ζωή μας, στα τρόφιμα μας (συσκευασία) ή σε άλλες εφαρμογές.

Το u-PVC είναι σκληρό με ειδικά πρόσθετα, τα οποία είναι ανακυκλώσιμα, μη τοξικά και ενισχυμένα με ανοξείδωτο θερμογαλβανισμένο χάλυβα.

Αυτός ο τεχνικός όρος μπορεί να μην είναι κατανοητός, αλλά δίνει μια κατεύθυνση πως αυτό το πλαστικό δεν είναι το ίδιο πλαστικό που φτιάχνετε το καλαμάκι του φραπέ.

Τα PVC είναι πολύ ανθεκτικά, πιστοποιημένα και τηρούν πολύ αυστηρές προδιαγραφές για κλιματολογικές συνθήκες, κάτι που είναι γάντι για την Κύπρο.

Τα PVC κυρίως μοιάζουν μεταξύ τους, δηλαδή είναι κυρίως απλές γραμμές, τα προφίλ είναι παρόμοια και στην Κύπρο ίσως υπάρχουν 5-6 διαφορετικά προφίλ, που ο απλός καταναλωτής δεν θα δει ιδιαίτερες διαφορές, ενώ οι προδιαγραφές πάνω κάτω είναι οι ίδιες.

Από εκεί και πέρα όμως να σημειωθεί, πως τα PVC χρησιμοποιούν σίδηρο για να προσφέρει την σταθερότητα το οποίο είναι αρκετά αποτελεσματικό και τα κάνει ανθεκτικά, κάτι αντίστοιχο με τα αλουμίνια που είπαμε πριν, πως έχουν μέσα  πολυαμίδιο.

 

Υλικό Κατασκευής – Ξύλο

Το ξύλο είναι το παραδοσιακό υλικό κατασκευής για πόρτες και παράθυρα το οποίο όμως πλέον χρησιμοποιείται όλο και πιο λίγο.


Σύγκριση Αλουμινίου και PVC

Τα δύο υλικά, συναγωνίζονται πλέον στήθος με στήθος, με τα αλουμίνια να υστερούν κάπως στη μόνωση, να είναι κάπως πιο ακριβά στις καλές THERMAL σειρές, και τα PVC να μην εμπνέουν την εμπιστοσύνη, όντας όμως πιο μονωτικά (και σε ήχο) αλλά και σε πιο προσιτές τιμές.
 
Ένα παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει στην επιλογή, είναι το χρώμα. Τα αλουμίνια βάφονται, κάτι όμως που τα κάνει λιγότερο ανθεκτικά, λόγο της χρόνιας φθοράς. Αντίθετα τα PVC επικαλύπτονται με foil χρώματος, κάτι πιο ανθεκτικό στο χρόνο.

Σε χρώμα silver, είναι κατά κράτος βασιλιάς το αλουμίνιο, ένα χρώμα το οποίο είναι αρκετά δημοφιλή, ειδικά και σε εμπορικούς ή εργασιακούς χώρους, αφού πλέον τα σπίτια άρχισαν να γίνονται πολύχρωμα!
 

Γυαλί

Μεγάλο μέρος της επιφάνειας των πορτοπαραθύρων καλύπτεται από γυαλί. Το Γυαλί συνήθως ευθύνεται για τη μεγαλύτερη απώλεια μόνωσης και γι αυτό συχνά ακούτε να γίνεται συζήτηση για το πάχος του Γυαλιού (σε μιλίμετρα), το είδος (ενεργειακά) και για το αν είναι μόνο, διπλό ή και τριπλό κάποιες φορές.
 
Είδη:
 • Καθαρό / clear
 • Αμμοβολή (για τουαλέτα)
 • Δέλτα (για τουαλέτα)
 • Κουτρούβη (για τουαλέτα)
 • Φουμέ (λίγο σκούρο για ήλιο)
 • Laminated clear (ασφαλείας)
 • Laminated αμμοβολή (για τουαλέτα)
 • Low E (υπάρχουν περίπου 10 είδη - ενεργειακά - νέα)
 • 4 εποχών (σαν τα ενεργειακά, νέα αλλά ακόμη δεν έχουν ζήτηση)
 • smart
Μία καλή επιλογή είναι το Low E Top N, το οποίο είναι αποτελεσματικά θερμομονωτικό.

Υπάρχουν όμως και καλύτερα γυαλιά, υπάρχουν γυαλιά για τέσσερις εποχές που είναι πλέον στην αγορά (ίσως όχι τόσο κατάλληλα για την Κύπρο), αλλά και τα λεγόμενα smart γυαλιά που ήρθαν πολύ πρόσφατα στην αγορά (ενεργειακά).

Επιπλέον υπάρχει και η επιλογή του πάχους του γυαλιού, αλλά και η διαφορά της απόστασης μεταξύ των γυαλιών, όταν υπάρχει διπλό γυαλί σε ένα πορτοπαράθυρο (μεσοδιάστημα ή spacing.

Κάτι με το οποίο συνήθως ποτέ δεν ασχολείται ο καταναλωτής και είναι ένα σημείο το οποίο πρέπει να προσέξει στις προσφορές και έρευνα αγοράς που κάνει, καθώς έχουν επίπτωση στην τιμή, αλλά και στο αποτέλεσμα της μόνωσης.

Πάντα όσο πιο παχύ το γυαλί και μεγάλο το spacing τόσο καλύτερη η μόνωση.

Υπάρχει όμως περιορισμός στο συνολικό πάχος του γυαλιού (από τους κατασκευαστές και τα προφίλ τους) και οι απόψεις για αν είναι πιο σημαντικό το spacing από το γυαλί είναι διφορούμενες.

Επίσης υπάρχει και η επιλογή για γκάζι/αέριο μέσα στο spacing για ακόμη πιο αποτελσματική μόνωση, κάτι που επίσης δεν γνωρίζει ο καταναλωτής. Η φωτογραφία εξηγεί τι είναι το κάθε τι.
 
Προσωπικά θα πρότεινα ένα συνδυασμό laminated με Low E, το οποίο θα σου προσφέρει τις μονώσεις αρκετά καλά ενώ το laminated είναι ασφαλείας για να μην γίνετε θρύψαλα το γυαλί (τοποθετείτε έξυπνα μέσα ή έξω ανάλογα με την περίπτωση).

Μια επιλογή που όμως που μπορεί ένας άλλος επαγγελματίας να διαφωνήσει.
 

Είδη Παραθύρων

Πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση παίζει το είδος του παραθύρου ή η λειτουργία καλύτερα. Τα είδη που υπάρχουν είναι:


Συρόμενα

Συρόμενο παράθυρο ανοικτό       Συρόμενο παράθυρο κλειστό


Ανοιγόμενα

      
 


Ανοιγοανακλεινόμενα

Ανοιγοανακλεινόμενο παράθυρο ανοικτό     Ανοιγοανακλεινόμενο παράθυρο κλειστό     Ανοιγοανακλεινόμενο παράρθυρο σε ανακλισή  

 
Επιπλέον υπάρχουν κάποιες κατηγορίες οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται συχνά, ενώ είναι και πιο ακριβές


"Volkswagen"

Γυαλι Volkswage κλειστό     Γυαλι Volkswagen σε στάση συρόμενη      Γυαλί Volkswagen σε στάση συρόμενη


Φυσούνα ή Πτυσσόμενη

Πόρτα φυσούνα με σταθερό κλειστή     Πόρτα Φυσούνα με σταθερό ανοικτή     Πόρτα φυσούνα με σταθερό ανοικτή

Και επιπλέον υπάρχουν και τα «παρελκόμενα» τους τα οποία είναι:


Φυλλαράκια / Περσιάνες

Περσιάνες για παράθυρα

Αντικουνουπικά

Αντικουνοπικό για παράθυρα     
 

Blinds μέσα στο γυαλί

Blinds μέσα στο Γυαλί
 

Σκέψεις για τα διάφορα είδη παραθύρων


Γενικά, τα ανοιγοανακλεινόμενα είναι πιο εύχρηστα, αλλά ανοίγουν προς τα μέσα και έτσι χάνεις χώρο ή δημιουργείς εμπόδιο.

Από την άλλη αν τα ανοίξεις προς την ανάκληση, δεν είναι πλήρως ανοικτό, αν θες καθαρό αέρα ή δροσιά και έτσι ίσως δεν το εκμεταλλεύεσαι πλήρως.

Το συρόμενο, ενώ έχει πλεονέκτημα για το χώρο και την χρήση στο άνοιγμα του (περισσότερη ροή αέρα), υστερεί κάπως στην μόνωση ειδικά στα PVC κάτι που αρκετοί επαγγελματίες αποφεύγουν.

Το Volkswagen δεν το προτιμούν στα σπίτια, είναι ειδική κατασκευή με μηχανισμό, γιατί είναι και συρόμενο και ανοιγοανακλεινόμενο. Αρκετά πολυτελείας και ακριβό, συνήθως σε γραφεία και σύγχρονα κτήρια το βρίσκεις.

Η φυσούνα επίσης είναι κυρίως για πολυτελείς επαύλεις ή showroom ή εργασιακό χώρο, ίσως και στο χώρο της μόδας

Οι τιμές για ένα παράθυρο μπορούν να ξεκινήσουν και από 200-300 ευρώ, αλλά μπορεί να καταλήξουν και μέχρι 1000 ευρώ. Πάντα με γνόμονα το μέγεθος, το χρώμα, την σειρά (σε αλουμίνια κυρίως) και το γυαλί.

Ενδεικτικά ένα σπίτι καινούριο 3 υπνοδωματίων, μπορεί να κοστίσει 10 με 15 χιλιάδες ευρώ για μία καλή θερμομονωτική λύση, ενώ οι τιμές μπορούν να έχουν αναλόγως αυξομείωση όπως αναφέραμε.
 
 

Σειρές & Χρώματα PVC

 
Τα κύρια χρώματα που ζητάει ο κόσμος σε PVC, είναι λευκό, καφέ σκούρο (nussbaum), καφέ στο χρώμα ξύλου (golden oak) και silver.

Άλλα χρώματα δημοφιλή είναι μπεζ, σκούρο καφέ (πιο σκούρο από το nussbaum), ανθρακί, σαμπανί (μπρουνζε) και εννοείτε ότι υπάρχουν και τα κλασσικά μπλε, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο κλπ τα οποία μπορεί να τα ζητήσει ο πελάτη αν και δεν υπάρχουν πάντοτε διαθέσιμα σε στοκ.
 
Μερικές μάρκες PVC είναι TROCAL, REHAU, ALUPLAST, VEKA, SALAMANDER.

Οι Εταιρείες Αλουμινίων έχουν καταλόγους με αποχρώσεις των πιο πάνω, τα οποία βάφει κατά παραγγελία (με διαφορετικά ονόματα εννοείτε)
 

Σειρές & Χρώματα Αλουμινίων

Μερικές από τις σειρές της Muskita σε ζήτηση (απλές και thermal) είναι:
MU100 (συρόμενα)
MU200 (συρόμενα)
MU35 (περσιάνες - νέα)
MU430 (περσιάνες)
MU450 (περσιάνες)
MU600 (περσιάνες)
MU2000 (ανοιγοανακλεινόμενα)
MU2075 (ανοιγοανακλεινόμενα - νέα)
MU2500 (ανοιγοανακλεινόμενα)
MU3000 (συρόμενα)
MU3000 plus (συρόμενα)
MU3000 special (συρόμενα - νέα)
Υπάρχουν και άλλες πιο παλιές, αλλά δεν πολύ-χρησιμοποιούνται. Επίσης, βγαίνουν καινούριες αρκετά συχνά.
 

Ανακεφαλαίωση

Η επιλογή είναι πάντα στον πελάτη. Ο κάθε τομέας που έχει να κάνει με ένα σπίτι, για το θέμα των πορτοπαραθύρων, σίγουρα έχει την άποψη του.

Η καλύτερη μέθοδος για ενημέρωση αλλά και απόφαση, είναι να αποφύγει ο καταναλωτής, τον εργολάβο, πολιτικό μηχανικό και αρχιτέκτονα ή άλλους επαγγελματίες σε αυτή την αναζήτηση του, και να ρωτήσει απευθείας τον κατασκευαστή των πορτοπαραθύρων (και όχι μόνο ένα) και επιπλέον αν θέλει τους κατασκευαστές γυαλιών.


Ο οδηγός αυτός έχει φτιαχτεί από την Comfort Window Plus Ltd - εταιρεία που εξειδικεύεται στις πόρτες και παράθυρα

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν