×
×
Είσοδος×
Φαίνεται ότι υπάρχει λάθος όνομα χρήστη ή κωδικός.
Δοκιμάστε ξανά ή ακολουθήστε το σύνδεσμο εδώ για να αλλάξετε τον κωδικό σας.
Συνδέσου με ένα κλικ! :)
Ξέχασα τον κωδικό μου ? |

Συνδέσου σε παρακαλώ για να αποθηκεύσουμε τις αλλαγές

Συνδέσου για να αποθηκεύσεις τις αλλαγές που έκανες και να δημιουργήσεις το δικό σου Γάμο

×

Γαμήλια τούρτα

 


Η γαμήλια τούρτα είναι το πρώτο γλυκό που θα γευτείτε ως ζευγάρι. Η τούρτα του γάμου σας σηματοδοτεί πολλά πράγματα όπως: η γονιμότητα του ζεύγους, η πρώτη πράξη μαζί και η αρχή της νέας σας ζωής.

Ας αρχίσει λοιπόν η νέας σας ζωή όσο πιο γλυκά γίνεται!

Συνεννοηθείτε ποιος θα αναλάβει τη γαμήλια τούρτα: αν θα την αναλάβει το catering που έχετε ήδη κλείσει ή αν θα απευθυνθείτε ξεχωριστά σε ζαχαροπλαστείο.

Όπως και με την επιλογή του μενού του catering, η επιλογή της γαμήλιας σας τούρτας θέλει πολλές δοκιμασίες (taste-test) για να καταλήξετε.

Η παρουσίαση, ο στολισμός και οι προσωπικές σας γευστικές προτιμήσεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της τούρτας. 
  • Στις επισκέψεις σας θα αποφασίσετε:

Για το σχήμα

H τούρτα σας μπορεί να είναι στρογγυλή, σε σχήμα καρδιάς, ορθογώνια, σε σχήμα λουλουδιού, σε μαξιλαράκι ή σε πιο ακανόνιστο σχήμα. Σκεφτείτε πόσοι όροφοι θα θέλατε να είναι λαμβάνοντας υπόψιν και τον αριθμό των καλεσμένων σας.


Για την γεύση

Ανάλογα με το τύπου και την γέμιση/filling της τούρτας, οι συνδυασμοί που μπορεί να κάνετε είναι πάρα πολλοί:


Οι τύποι της τούρτας μπορεί να είναι:
-τύπου chiffon: ελαφρύ γλυκό (παρόμοιο με το sponge)

-τύπου sponge: αυτό είναι το παραδοσιακό παντεσπάνι. Είναι ιδανική επιλογή γι’ αυτούς που θέλουν μια τούρτα με πολλούς ορόφους. Μπορεί να βαφτεί με ειδικά χρώματα ζαχαροπλαστικής ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

-τύπου fruitcake: παντεσπάνι μαζί με φρούτα ξηρά ή γλασέ, με ξηρούς καρπούς ή και spices

-σοκολατένιο sponge: παντεσπάνι από σοκολάτα με λιωμένη Βέλγικη σοκολάτα και βανίλια. Και αυτό μπορεί να βαφτεί με χρώματα ζαχαροπλαστικής.

-cheesecake: εναλλακτική λύση, ψημένη βανίλια με μπισκοτένια βάση


H γέμιση/filling μπορεί να είναι:
 -σοκολάτα: mousse σοκολάτας, σοκολάτα ganache

-cream cheese frosting ή Nutella cream cheese frosting

-buttercream (από βανίλια, από βατόμουρο, από φράουλα, από καρύδα, από λεμόνι)

-κρέμα (φιστικοβούτυρο, κρέμα με καστανή ζάχαρη)

-lemon curd ή από passion fruit curd

-μαρμελάδες (από βατόμουρο κτλ.)

-salted caramel ή apple butter    

-από γλυκά του κουταλιού (από κεράσια κτλ.)
Για την διακόσμηση της τούρτας   

Φροντίστε η διακόσμηση να ακολουθεί το θέμα, το ύφος και τους χρωματισμούς του γάμου σας. 

Στην διακόσμηση μπορεί να βοηθήσει ο διακοσμητής/ανθοπώλης που θα προσλάβετε με το να σας συνοδέψει σε μια από συναντήσεις σας στο ζαχαροπλαστείο.

Ιδέες για διακόσμηση:

-Το γλάσο που θα σκεπάσει την τούρτα να ακολουθεί τους χρωματισμούς του γάμο σας.

-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα διακοσμητικά στοιχεία ανάλογα με το θέμα και ύφος του γάμου σας (φαγώσιμα ή όχι), ίδια λουλούδια με τον ανθοστολισμό σας, φαγώσιμα φύλλα χρυσού, σχέδια με γλάσο, διάφορες πέρλες και κορδέλες κτλ.

-Toppers: Είναι τα αντικείμενα που τοποθετούνται πάνω από την τούρτα: ένα stand με φωτογραφία σας, με τα αρχικά σας, με το «Mr. & Mrs.» ή η κλασσική λύση με μινιατούρες του γαμπρού και της νύφης.  

-Διαλέξτε (και διακοσμήστε) και το stand που θα είναι τοποθετημένη η τούρτα σας.  
  • Την ημέρα του γάμου, θα ήταν καλό να συνεννοηθείτε με τον υπεύθυνο της τούρτας και τον DJ για το πότε ακριβώς θα γίνει η κοπή της: υπάρχουν ζευγάρια που επιθυμούν να γίνει ακριβώς μετά την είσοδο στο χώρο της δεξίωσης ή άλλα μετά το φαγητό.
 
  • Το έθιμο λέει, πως η γαμήλια τούρτα θα κοπεί με το δεξί χέρι του γαμπρού που θα κρατάει το δεξί χέρι της νύφης και έπειτα με το κομμάτι που θα κοπεί,  θα ταΐσει ο ένας τον άλλον, ξεκινώντας ο γαμπρός με την νύφη.
 
  • Διευκρινίστε με το ζαχαροπλαστείο/ catering που θα αναλάβει την ετοιμασία της τούρτας αν θα αναλάβει και το κεραστικό (γλυκό) που θα δώσετε στους καλεσμένους σας.
Μπορεί να είναι το παραδοσιακό λουκούμι (από αμύγδαλο ή/και χαλεπιανό), ένα κεραστικό από σοκολάτα (π.χ. ένα brownie με τυρί), εργολάβος, νουγκατίνα, δούκισσα, αμυγδαλωτό, ινδοκάρυδο, δούκισσα, παστίτσι (αμυγδάλου ή χαλεπιανού), muffins, cupcakes ή ακόμη και macaroons.