×
×
Είσοδος×
Φαίνεται ότι υπάρχει λάθος όνομα χρήστη ή κωδικός.
Δοκιμάστε ξανά ή ακολουθήστε το σύνδεσμο εδώ για να αλλάξετε τον κωδικό σας.
Συνδέσου με ένα κλικ! :)
Ξέχασα τον κωδικό μου ? |

Συνδέσου σε παρακαλώ για να αποθηκεύσουμε τις αλλαγές

Συνδέσου για να αποθηκεύσεις τις αλλαγές που έκανες και να δημιουργήσεις το δικό σου Γάμο

×

Βέρες

 


Οι βέρες σας είναι το σύμβολο της ατελείωτης αγάπης αφού δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος.

Κατά το έθιμο, οι βέρες τοποθετούνται στο 3ο δάκτυλο του αριστερού χεριού, αυτό που συνδέεται με την καρδιά.

Η βέρα συμβολίζει την πίστη, την αιώνια αγάπη που έχουμε ορκιστεί στον σύντροφό μας και ανταλλάσσονται ανάμεσα σε ανθρώπους που αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους για πάντα. 
 

Πώς να επιλέξετε τις βέρες σας:  
Αρχικά διευκρινίστε ποιος θα αγοράσει τις βέρες σας. Κατά τον «άγραφο» νόμο συνήθως τις βέρες τις αγοράζει είτε ο γαμπρός είτε η οικογένεια του γαμπρού.

Επισκεφτείτε διάφορα χρυσοχοεία ώστε να δείτε τις επιλογές σας. Υπάρχουν γυναίκες που επιλέγουν η βέρα τους να ταιριάζει χρωματικά με το δακτυλίδι των αρραβώνων(της πρότασης) και υπάρχουν και άλλα ζευγάρια που επιλέγουν διαφορετικές βέρες ανάλογα με το γούστο του καθενός.  

Ό,τι και να αποφασίσετε σιγουρευτείτε αυτό που θα επιλέξετε να είναι διαχρονικό και ότι θα μπορείτε να το φοράτε και μετά από 25 χρόνια.

 
  • Το μέταλλο
Οι βέρες μπορεί να είναι από ασήμι, χρυσό (το κίτρινο χρυσό, λευκόχρυσος, rose-gold) ή πλατίνα. Υπάρχουν και άλλα μέταλλα για τις βέρες όπως: o χάλυβας, το παλλάδιο, το τιτάνιο, το κεραμικό, το βολφράμιο.
 
  • Τι σχήμα/πάχος θα είναι η βέρα:
Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορα μεγέθη για τις βέρες. Μπορεί να είναι όλη στρογγυλοποιημένη, να είναι στρογγυλοποιημένη και στο εσωτερικό τοίχωμα να είναι ίσιο (σχήμα “D”),  να είναι πιο παχιά και ίσια σε όλες τις γωνίες.
 
  • Το τελείωμά της:
-Μπορεί να είναι ματ, καθρέφτης, σφυρήλατο κτλ.
 
  • To στυλ της:
-Η απλή παραδοσιακή βέρα

-Μπορεί να έχει ένα μικρό διαμαντάκι πάνω (συστήνετε για εκείνες που έχουν ένα πολύ απλό δακτυλίδι αρραβώνων)

-Μπορεί να είναι δίχρωμη (με δύο μέταλλα ή με ένα μέταλλο και ένα άλλο υλικό εσωτερικά π.χ. ξύλο)

 
  • Τι θα χαραχθεί μέσα:
Μέσα στις βέρες μπορούν να χαραχθούν τα αρχικά σας, ή η ημερομηνία που θα παντρευτείτε ή κάποια λόγια και μηνύματα αγάπης. 

Μηνύματα αγάπης όπως: "Ι love you", "Our love is eternal", "always", “forever”, “eternity”, “Je t’aime”, “mon amour” ή κάτι χιουμοριστικό όπως "put it back on”. Οι επιλογές σας είναι πάρα πολλές.Μαζί με τις βέρες είναι το συμβολο της ένωσης, τα στέφανα και οι λαμπάδες:

Είθισται τα στέφανα,τις λαμπάδες (το ποτήρι και τον δίσκο για το μυστήριο) να τα αγοράζει ο κουμπάρος μαζί με την συνοδεία του ζευγαριού. 

Επίσης στην επιλογή των στεφάνων και των λαμπάδων μπορείτε να συμβουλευτείτε και τον διακοσμητή που έχετε προσλάβει ή θα προσλάβατε.

Τα στέφανα του γάμου σας και οι λαμπάδες είναι καλό να συνδυάζονται χρωματικά με το θέμα του γάμου σας και με το νυφικό σας. Το στέφανα μπορεί να είναι από χρυσό, από ασήμι, με ημιπολύτιμους λίθους, με μαργαριτάρια, με Swarovski λεπτομέριες