×
×
Είσοδος×
Φαίνεται ότι υπάρχει λάθος όνομα χρήστη ή κωδικός.
Δοκιμάστε ξανά ή ακολουθήστε το σύνδεσμο εδώ για να αλλάξετε τον κωδικό σας.
Συνδέσου με ένα κλικ! :)
Ξέχασα τον κωδικό μου ? |

Η Φήμη του Επαγγελματία

Η Φήμη του Επαγγελματία, αυτός ο μικρός αριθμός πριν από το όνομα του κάθε Χρήστη είναι η σημαντικότερη πληροφορία που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας αφού συνοψίζει όλες τις ενέργειες του χρήστη σε ένα αριθμό.

Στο άρθρο που ακολουθεί θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε πως υπολογίζεται και γιατί είναι σημαντική :)

Η Φόρμουλα υπολογίζεται με βάση πολλές Παραμέτρους:

Αιτιολογία
Επίδραση

Βαθμολογία Ολοκληρωμένων
Εργασιών
 από Επαγγελματία

Μέγιστη Θετική ή Αρνητική

Αριθμός Ολοκληρωμένων
Εργασιών από Επαγγελματία

Μέγιστη Θετική

Αριθμός Εργασιών που έχουν
Αναρτηθεί από Επαγγελματία

Μέτρια Θετική

Σκέψεις Πελατών σε Προσφορές

Μικρή Θετική ή Αρνητική

Πληρότητα Προφίλ

Μικρή

Κάποιες από τις παραμέτρους είναι δημόσιες, όπως η Βαθμολογία των Εργασιών, και κάποιες όχι όπως οι Σκέψεις Πελατών για τις Προσφορές του Επαγγελματία.

π.χ. κάθε φορά που ένας Πελάτης βάζει την Προσφορά ενός Επαγγελματία στο shortlist του αυτός κερδίζει λίγους βαθμούς, ενώ κάθε φορά που ο Πελάτης υποδεικνύει ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάποιο Επαγγελματία αλλά δεν τα κατάφερε γιατί ο Επαγγελματίας δεν τον κάλεσε πίσω ο Επαγγελματίας χάνει κάποιους βαθμούς.

Η Φήμη του Επαγγελματία υπολογίζεται αντικειμενικά και χωρίς καμία παρεμβολή

Καθημερινά λαμβάνουμε πάρα πολλά τηλεφωνήματα στα οποία ακούμε θετικά και αρνητικά σχόλια για Επαγγελματίες τα οποία μας ζητάνε να αυξήσουμε ή να μειώσουμε τη Φήμη ενός Επαγγελματία.

Η απάντηση μας σε αυτά τα τηλεφωνήματα είναι πάντοτε η ίδια.

Το AtYourService είναι μια αποκεντρωμένη Αγορά η οποία βασίζεται στις βαθμολογίες και στα σχόλια των Πελατών. Ο ρόλος της Ομάδας μας είναι να βοηθά στην καλή Λειτουργία της αγοράς και να την αφήνει να εξελίσσεται  με τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις:)

Η Φήμη του Επαγγελματία είναι διαφορετική για κάθε κατηγορία

Σκεφτείτε λίγο αυτό το παράδειγμα. Ένας πελάτης ζητά προσφορές για DJ για ένα πάρτυ και παίρνει δύο προσφορές.

Η μια είναι από τον Γιάννη, ο οποίος είναι Φωτογράφος αλλά έχει πάθος με την Μουσική και είναι ερασιτέχνης DJ. Ο Γιάννης έχει ολοκληρώσει 10 εργασίες στο AtYourService όλες σαν Φωτογράφος με μέση βαθμολογία 5 από 5.

Η άλλη είναι από την Μαρία. Η Μαρία είναι Επαγγελματίας DJ η οποία έχει ολοκληρώσει 7 εργασίες σαν DJ στο AtYourService με βαθμολογία 5 από τα 5.

Ποια από τις δύο προσφορές θα πρέπει να εμφανίζεται πιο ψηλά για την Εργασία αυτή;

Η Ομάδα μας πιστεύει ότι η Μαρία έχει την περισσότερη εμπειρία στην κατηγορία και έτσι η Προσφορά της θα πρέπει να εμφανίζεται πιο ψηλά. Ως εκ τούτου η Φήμη του κάθε Επαγγελματία υπολογίζεται κάθε φορά με βάση την Κατηγορία της Εργασίας ή την κατηγορία που έχει επιλεγεί.

Έτσι η Φήμη του Επαγγελματία παρουσιάζει εύκολα και γρήγορα την Εμπειρία του κάθε Επαγγελματία για την σχετική Κατηγορία. Αυτή η αναβάθμιση εχεί μόλις γίνει στην ιστοσελίδα μας και μπορεί να χρειαστούν 2-3 ημέρες για να γίνει η αλλαγή σε όλες τις κατηγορίες.

 

Επαγγελματίες στην Περιοχή του Πελάτη κερδίζουν πλεονέκτημα
 

Το κάθε αίτημα για Υπηρεσία γίνεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Οι Πελάτες μας έχουν πει πολλές φορές ότι προτιμούν να βρίσκουν Επαγγελματίες στην περιοχή τους και γι αυτό το λόγο οι Επαγγελματίες που είναι στην ίδια πόλη με τον πελάτη κερδίζουν πλεονέκτημα και εμφανίζονται πιο ψηλά.

 

Η Φόρμουλα αλλάζει συχνά

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι καθώς προχωράμε και μαθαίνουμε, η φόρμουλα με την οποία υπολογίζεται η Φήμη του Επαγγελματία βελτιώνεται για να βοηθά στη λειτουργία της Αγοράς.

π.χ. όταν υπήρχε ακύρωση εργασίας, ο Χρήστης έχανε τους βαθμούς που είχε κερδίσει με την ανάρτηση της. Αυτό οδήγησε στην αποφυγή ακύρωσης εργασιών, κάτι που… στο τέλος δυσκολεύει τη ζωή όλων μας αφού οι εργασίες απλά έμεναν στη λίστα :)

Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να αποσύρουμε την αφαίρεση βαθμών για την κάθε ακύρωση εργασίας, και να προσθέσουμε άλλους μηχανισμούς όπως χαμηλότερο μέγιστο όριο βαθμών που μπορεί ο κάθε χρήστης να κερδίζει με την ανάρτηση εργασιών.

Η ακριβής φόρμουλα που χρησιμοποιείται, όπως συμβαίνει και σε όλες τις ανάλογες αγορές, παραμένει μυστική για να εξασφαλίζεται η καλή χρήση και η όσο το δυνατό πιο ομαλή λειτουργία της Αγοράς.  

Αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε φορά που αλλάζει η φόρμουλα προκαλεί σύγχυση και αναστάτωση στην κοινότητα και σας διαβεβαιώνουμε ότι κατανοούμε την σύγχυση που προκαλεί αυτό και απολογούμαστε πραγματικά για την ταλαιπωρία.

Ταυτόχρονα όμως, αυτές οι Αλλαγές είναι αναγκαίες αφού μας βοηθούν να βελτιώνουμε και να βοηθούμε την αγορά να εξελιχθεί.  

Η Φήμη του Επαγγελματία είναι η πιο σημαντική πληροφορία που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας γιατί συνοψίζει όσο καλύτερα γίνεται όλες τις πράξεις του Επαγγελματία σε ένα αριθμό.

Η Φήμη μας βοηθά να κτίσουμε μια καλύτερη Αγορά

Όσο εξελίσσεται η κοινότητα μαζί της θα πρέπει να εξελίσσεται και η φόρμουλα της Φήμης του Επαγγελματία. Αυτό ισχύει σε πολλές περιπτώσεις ανά το παγκόσμιο, αφού ακόμα και το Google αλλάζει κάθε εβδομάδα τον αλγόριθμο με τον οποίο παρουσιάζει τις ιστοσελίδες.

Όσες αλλαγές και εάν γίνουν εσείς θα μπορείτε πάντοτε να αυξήσετε τη Φήμη σας με ένα τρόπο – Με το να είστε οι Καλύτεροι Επαγγελματίες:

- να διατηρείτε ένα πολύ καλό προφίλ,

- να δίνετε εξαιρετικές Προσφορές,

- να κερδίζετε εργασίες

- και φυσικά να παίρνετε άψογες Βαθμολογίες.

Η ομάδα μας δεσμεύεται ότι θα συνεχίζει να κτίζει μια καλύτερη Αγορά, η οποία θα είναι ανεξάρτητη και θα στηρίζεται στις βαθμολογίες, στα σχόλια και στις εισηγήσεις της κοινότητας.