×
×
Είσοδος×
Φαίνεται ότι υπάρχει λάθος όνομα χρήστη ή κωδικός.
Δοκιμάστε ξανά ή ακολουθήστε το σύνδεσμο εδώ για να αλλάξετε τον κωδικό σας.
Συνδέσου με ένα κλικ! :)
Ξέχασα τον κωδικό μου ? |
marina

Marina

 Λευκωσία
Χρήστης
Τελευταία Σύνδεση: 26/12/2015
Αναρτήθηκαν: 1
Ολοκληρωμένες Εργασίες: 0
Ποσοστό Ανάθεσης: 100%
Συνεργάστηκε με: 1
Τελευταία Εργασία: 26/12/2015

Εργασίες που αναρτήθηκαν από Marina

Ανατέθηκε σε:  dias architects
Πρόκειται για μία πολυτελή κατοικία η οποία διαμορφώνεται σε σχήμα Γ και καταλαμβάνει 4 επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο, 1ο και 2ο όροφο). Την παράσταση στον σχεδιασμό κλέβει ο κυλινδρικός όγκος που βρίσκεται στην ακμή του Γ ο οποίος αποτελεί και στοιχείο της κεντρικής ιδέας και προέκυψε μετά από απαίτηση του πελάτη για δημιουργία κυκλικού σχήματος σαλονιού, το οποίο θα ήταν αρκετά μεγάλο σε διαστάσεις και ικανό να φιλοξενήσει δεξιώσεις και εκδηλώσεις. Ο χώρος της ιδιωτική εξωτερικής αυλής σχεδιάστηκε επίσης με ιδιαίτερη προσοχή. Στραμμένη προς το γειτονικό δημόσιο χώρο πρασίνου προσφέρει ιδιωτικότητα, ησυχία και ηρεμία. Είναι μεγάλη σε μέγεθος και μεγάλο τμήμα της καταλαμβάνει πισίνα με ενσωματωμένο υδρομασάζ και καθίσματα που εξυπηρετούν τον χώρο του bar εξωτερικά. Λεπτομέρεια που προσδίδει ιδιαίτερη κομψότητα και διαφορετικότητα στον χώρο της αυλής, αποτελεί το μικρό αυλάκι νερού. Μοιάζει με μικρό ρυάκι το οποίο ξεκινά από την πισίνα και καταλήγει σε λιμνούλα παραπλεύρως του όγκου της εισόδου. Στην ίδια ευθεία και ύψος με τον όγκο της εισόδου αναπτύσσεται μεταλλική κατασκευή με επένδυση ξύλου. Στο σημείο τομής της κατασκευής με το ρυάκι, η ξύλινη επένδυση διακόπτεται, και, την θέση της παίρνει γυάλινη επιφάνεια στην οποίο ρέει νερό σαν του αυλακιού το οποίο καταλήγει επίσης στην λιμνούλα, με την σειρά της η λιμνούλα εισχωρεί στον όγκο της εισόδου. Ο επισκέπτης ερχόμενος στο κτίριο αφού περάσει την ξύλινη ράμπα εισόδου, διασχίζει την λιμνούλα πάνω σε γυάλινη επιφάνεια που την καλύπτει και καταλήγει στην πόρτα. Ο όγκος της εισόδου θέλοντας να τονίσει τον χαρακτήρα και την σημαντικότητα του προβάλει ελαφρώς προς τα έξω και είναι επενδυμένος με ξύλο. Εσωτερικά, ο χώρος που υποδέχεται τον χρήστη και τον επισκέπτη είναι ιδιαίτερα επιβλητικός με το διπλού ύψους κυλινδρικό σαλόνι να δεσπόζει στα δεξιά και την μεγάλη τραπεζαρία στα αριστερά του. Το σαλόνι ελαφρά βυθισμένο στο έδαφος τονίζει την μοναδικότητα του με το μεγάλο τζάκι, που καταλαμβάνει το κέντρο περίπου του χώρο.Είναι μεταλλικής κατασκευής και αναρτημένο από την οροφή του κτιρίου μοιάζει να ισορροπεί ελεύθερο στον χώρο. Το σύνολο έρχεται να ολοκληρώσει καναπές προσαρμοσμένος στο περιμετρικό τοιχαράκι που δημιουργείται από τον διάδρομο που βρίσκεται σε μεγαλύτερο ύψος. Σε χρωματισμούς του λευκού, έρχεται σε αντίθεση με το γκρίζου χρώματος δάπεδο που διατρέχει το ισόγειο και λειτουργεί σαν μια λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο σαλόνι και τους υπόλοιπους χώρους. Ακριβώς απέναντι από τον καναπέ αρχίζει να ξεπροβάλλει ο όγκος της σκάλας που οδηγεί στον όροφο. Μπετονένια αρχικά, βρίσκεται κρυμμένη πίσω από ένα διάτρητο με φωτεινά τριγωνικά ανοίγματα τοιχαράκι ενώ συνεχίζει στο μεγαλύτερο τμήμα της μεταλλική, ελεύθερη στον χώρο να οδηγεί στον όροφο. Τον χώρο του σαλονιού τελειοποιούν δυο ακόμα στοιχεία, η επίσης μεταλλική σκάλα που οδηγεί στο τρίτο επίπεδο του κτιρίου και η οποία ξεπροβάλει διακριτικά στην κορυφή του σαλονιού και ο επιτοίχιος φωτισμός που κοσμεί περιμετρικά το κυλινδρικό άνοιγμα. Εκτός από το σαλόνι και την τραπεζαρία στο ισόγειο βρίσκονται επίσης οι χώροι της κουζίνας, του πλυσταριού και του πρόχειρου καθιστικού καθώς και αποχωρητήριο ξένων. Όλα τα ανοίγματα του ισογείου είναι με τέτοιο τρόπο προσανατολισμένα ώστε να λαμβάνουν άπλετο φως κατά την διάρκεια της μέρας και να επιτρέπουν συνεχή οπτική και λειτουργική επαφή ανάμεσα στο εσωτερικό και εξωτερικό του σπιτιού. Στον όροφο, το πρόχειρο καθιστικό που βρίσκεται στο μπαλκονάκι με θέα το σαλόνι ενοποιεί τα δυο επίπεδα και επιτρέπει την άμεση επαφή και αλληλεπίδραση τους. Στο ίδιο επίπεδο χωροθετούνται επίσης δυο en suite υπνοδωμάτια με βεράντα και θέα προς τον χώρο της αυλής, ξενώνας και μικρό κουζινάκι ώστε ο χώρος του ορόφου να μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα. Το τρίτο επίπεδο καταλαμβάνει το κυρίως υπνοδωμάτιο το οποίο καλύπτει όλο τον χώρο του κυλίνδρου όγκου και περιλαμβάνει αποχωρητήριο, γκαρνταρόμπα και βεράντα. Στον χώρο του υπνοδωματίου απέναντι από το κρεβάτι προστέθηκε τζάκι αιθανόλης το οποίο δίνει μια ζεστή νότα στον χώρο και τον κάνει πιο φιλικό, προσιτό και ήρεμο. Στο υπόγειο τέλος του κτιρίου βρίσκονται δευτερεύοντες χώροι όπως αποθήκη, πλυσταριό, κλειστός χώρος στάθμευσης και δωμάτιο υπηρεσίας με βεράντα. Όλα τα επίπεδα της κατοικίας εξυπηρετούνται από ανελκυστήρα για ευκολότερη και γρηγορότερη μετακίνηση. Το φρεάτιο του ανελκυστήρα επενδυμένο εξωτερικά με σκούρου χρώματος γυαλί, προσθέτει ακόμα ένα στοιχείο κομψότητας και διαφορετικότητας στο σύνολο.​